ΑρχικήΆρθραΌταν η ζαχαροπλαστική συναντά την αρχιτεκτονική

Όταν η ζαχαροπλαστική συναντά την αρχιτεκτονική

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Η τέχνη του εντυπωσιασμού έχει εισχωρήσει για τα καλά και στη ζαχαροπλαστική αφού κανείς δεν μένει ασυγκίνητος στη θέα ενός πρωτότυπου γλυκού. Οι τούρτες της Dinara Kasko έχουν κερδίσει επάξια τον τίτλο των πιο design γλυκών. Τα γεωμετρικά τους σχέδια και τα τρισδιάστατα σχήματά τους είναι εκπληκτικά και τόσο καλαίσθητα που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από σελίδες βιβλίων και περιοδικών αφιερωμένων στο design και την αρχιτεκτονική.

Για την Ουκρανή Dinara Kasko αυτές οι τούρτες είναι βασισμένες στις σπουδές της και στην επαγγελματική της εμπειρία, αφού έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική και για χρόνια δουλεύε ως αρχιτέκτονας και σχεδιάστρια πριν αποφασίσει να τα παρατήσει και να αφοσιωθεί με το πάθος της, τη ζαχαροπλαστική. Είναι αυτοδίδακτη στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής και ομολογεί πως πέρασε υπερβολικά πολλές ώρες στη μικρή κουζίνα του σπιτιού της προσπαθώντας να συνδυάσει άριστα όλα τα υλικά ώστε οι τούρτες της να έχουν μια ιδιαίτερη γεύση, σωστή υφή και εντυπωσιακή εμφάνιση. Τελικά τα κατάφερε και δημιούργησε τούρτες που συνδυάζουν τις αυστηρές γεωμετρικές γραμμές με τη βελούδινη γεύση. Για τις τούρτες της, η Kasko χρησιμοποιεί ειδικές φόρμες από σιλικόνη, 3D εκτυπωτές και λογισμικά και φυσικά άριστης ποιότητας πρώτες ύλες. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ταλαντούχα δημιουργό επί το έργον. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μους σοκολάτας

Η πιο εύκολη συνταγή για αφράτη μους σοκολάτας. Χρησιμοποιήστε κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο.

Σολομός µε σάλτσα κρεμμυδιών

Ένας υπέροχος τρόπος για να μαγειρέψετε το σολομό με μια πρωτότυπη σάλτσα. Ο πουρές τον συμπληρώνει ιδανικά.

Γιουβέτσι με γαρίδες

Εύκολο γιουβέτσι με γαρίδες από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστικό και αρωματικό γιουβέτσι με υπέροχη σάλτσα ντομάτας που μπορείτε να φτιάξετε σε χρησιμοποιώντας μόνο ένα τηγάνι! Ι

Περισσότερα άρθρα

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού, το πιο δημοφιλές ιταλικό γλυκό με μπισκότα, βελούδινγ κρέμα και άρωμα εσπρέσο.

Καφές dalgona, η νέα τρέλα του ίντερνετ

Ο καφές της καραντίνας λέγεται dalgona και είναι μια παραλλαγή του δικού μας φραπέ.

12 μυστικά που δεν θα σου πει κανείς για τα γλυκά του κουταλιού

Μάθετε τα μυστικά που κανείς δεν θα σας πει για να φτιάχνετε άψογα σπιτικά γλυκά του κουταλιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ