Όταν η ζαχαροπλαστική συναντά την αρχιτεκτονική

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Η τέχνη του εντυπωσιασμού έχει εισχωρήσει για τα καλά και στη ζαχαροπλαστική αφού κανείς δεν μένει ασυγκίνητος στη θέα ενός πρωτότυπου γλυκού. Οι τούρτες της Dinara Kasko έχουν κερδίσει επάξια τον τίτλο των πιο design γλυκών. Τα γεωμετρικά τους σχέδια και τα τρισδιάστατα σχήματά τους είναι εκπληκτικά και τόσο καλαίσθητα που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από σελίδες βιβλίων και περιοδικών αφιερωμένων στο design και την αρχιτεκτονική.

Για την Ουκρανή Dinara Kasko αυτές οι τούρτες είναι βασισμένες στις σπουδές της και στην επαγγελματική της εμπειρία, αφού έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική και για χρόνια δουλεύε ως αρχιτέκτονας και σχεδιάστρια πριν αποφασίσει να τα παρατήσει και να αφοσιωθεί με το πάθος της, τη ζαχαροπλαστική. Είναι αυτοδίδακτη στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής και ομολογεί πως πέρασε υπερβολικά πολλές ώρες στη μικρή κουζίνα του σπιτιού της προσπαθώντας να συνδυάσει άριστα όλα τα υλικά ώστε οι τούρτες της να έχουν μια ιδιαίτερη γεύση, σωστή υφή και εντυπωσιακή εμφάνιση. Τελικά τα κατάφερε και δημιούργησε τούρτες που συνδυάζουν τις αυστηρές γεωμετρικές γραμμές με τη βελούδινη γεύση. Για τις τούρτες της, η Kasko χρησιμοποιεί ειδικές φόρμες από σιλικόνη, 3D εκτυπωτές και λογισμικά και φυσικά άριστης ποιότητας πρώτες ύλες. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ταλαντούχα δημιουργό επί το έργον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.