Ρύζι με λαχανικά από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστικό ρύζι με λαχανικά, υγιεινό και χορταστικό, συνοδεύει ιδανικά το κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι. Μπορείτε να το απολαύσετε σαν επίσης σαν ένα γρήγορο και ελαφρύ κυρίως πιάτο. Ιδανικό για φοιτητές και για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους για να μαγειρέψουν.
Εκτύπωση
Ρύζι με λαχανικά
Ρύζι με λαχανικά από τον Τάσο Αντωνίου. Γευστικό ρύζι με λαχανικά, υγιεινό και χορταστικό, συνοδεύει ιδανικά το κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι.
Μερίδες 6
Θερμίδες 180θερμίδες
Υλικά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά καρέ
- 2 καρότα μέτρια ψιλοκομμένα
- 1 φλ. αρακάς
- 2 φλ. ρύζι κίτρινο μακρύκοκκο
- 1 κ.σ. άνηθος
- 5 φλ. ζωμός κότας ή λαχανικών
Εκτέλεση
- Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, για 2-3 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε την πιπεριά, τα καρότα, τον αρακά, το ρύζι και τον ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και νακατεύουμε.
- Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε το ρύζι μέχρι εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνειά του, για περίπου 15-20 λεπτά. Σε αυτό το σημείο αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα, τοποθετούμε από πάνω το καπάκι, και αφήνουμε το πιλάφι για 5-10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.
Σας έχουμε τη συνταγή για το καλύτερο κέικ που έχετε δοκιμάσει ποτέ εδώ
You want more Greek recipes in english? Click here
Πόλυ νόστιμη συνταγή για ρύζι. Επιτέλους μια υπέροχη συνταγή που κάνει τη διαφορά. Εύκολα και γρήγορα. Μπράβο Τάσο!