Croquembouche ένα ιδιαίτερο γλυκό που θα λατρέψουν όλοι.

Croquembouche
Εκτύπωση

Croquembouche

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Croquembouche
Προετοιμασία 35 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Μερίδες 20
Θερμίδες 345θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό έτοιμα σου η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο ψηλό θέλουμε να είναι το κροκαμπούς. Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από μεγάλα σούπερ μάρκετ, στα ράφια με τις πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής, καθώς και από ζαχαροπλαστεία της περιοχής σας τα οποία διαθέτουν εργαστήριο
  • 1/2 λίτρο γάλα με πλήρη λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γλ. βανίλια
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 1/3 φλιτζ. νερό

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής (crème pâtissière):
  • Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε βαθύ μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει χυλός. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα και πριν ξεκινήσει ο βρασμός ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό. Ανακατεύουμε συνεχώς και ρίχνουμε το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και καλύπτουμε τη κρέμα με μεμβράνη έτσι ώστε να ακουμπάει όλη την επιφάνεια της κρέμας μας για να μην κάνει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει και, για να τη χρησιμοποιήσουμε, τη χτυπάμε στο μίξερ ξανά για να αφρατέψει. Γεμίζουμε με την κρέμα το κορνέ ζαχαροπλαστικής και πιέζουμε ελαφρώς τη μύτη του στο εσωτερικό των σου ώστε να τα γεμίσουμε.
  • Ετοιμάζουμε την καραμέλα: 
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε 3 φλιτζάνια ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ψήσιμο της καραμέλας, χωρίς να ανακατεύουμε, για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει η καραμέλα.
  • Μετακινούμε ολόκληρη την κατσαρόλα σε ένα βαθύ ταψί που έχουμε γεμίσει με καυτό νερό, έτσι ώστε να διατηρηθεί η καραμέλα μας υγρή και να μπορούμε να τη δουλέψουμε. Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, βουτάμε την κορυφή των σου στην καραμέλα και προσεκτικά τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα, με την καραμελωμένη επιφάνεια να βρίσκεται προς τα πάνω. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα σου. 
  • Στήνουμε το κροκαμπούς:
  • Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό σε άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν για 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα. Μετακινούμε την κατσαρόλα σε βαθύ ταψί που έχουμε γεμίσει κατά το ήμισυ με καυτό νερό. Με μια οδοντογλυφίδα, βουτάμε αυτήν την φορά τη βάση των σου στην καραμέλα, με γρήγορες κινήσεις για να μη κρυώσει η καραμέλα. Τοποθετούμε ένα ένα τα σουδάκια σε πιατέλα, σχηματίζοντας ένα κύκλο. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σου, δημιουργώντας στρώσεις από σου, το ένα δίπλα στο άλλο, μέχρι να “χτίσουμε” -όσο ψηλό επιθυμούμε- το δέντρο μας. Τέλος, βουτάμε 2 πιρούνια στην υπόλοιπη καραμέλα, κρατώντας τα ενωμένα, για 30 δευτερόλεπτα. Τα τραβάμε γρήγορα και σχηματίζουμε με γρήγορες κινήσεις ίνες καραμέλας γύρω από το κροκαμπούς. Αν θέλουμε να εμπλουτίσουμε τη διακόσμηση, κολλάμε χρυσά ή ασημένια μικρά καραμελάκια, ζαχαρωτά λουλούδια ή ό,τι άλλο επιθυμούμε. 

Tips

Tip: η συνταγή για croquembouche απευθύνεται σε έμπειρους μάγειρες. Συστήνεται να τη δοκιμάσετε με τη βοήθεια κάποιου ατόμου εξοικειωμένου με τη ζαχαροπλαστική. 
Πηγή: www.taste.com.au/recipes/26935/croquembouche

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πτι φουρ (βουτήματα)

Λαχταριστά πτι φουρ με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Εκπληκτική συνταγή για βουτήματα πτι φουρ, αφράτα, γευστικά και εύκολα.

Λουκουμάδες με μέλι

Τραγανοί, ζεστοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα. Προσθέστε τριμμένο μπισκότο ή καρύδια και απογειώστε τη συνταγή.

Ζουμερά κεφτεδάκια με σάλτσα και πουρέ πατάτας

Κεφτεδάκια με σάλτσα από τον Τάσο Αντωνίου. Ζουμερά και νόστιμα με υπέροχη σάλτσα. Αυτή η εύκολη συνταγή για κεφτεδάκια θα γίνει το αγαπημένο σου φαγητό.

Περισσότερα άρθρα

4 συνταγές για δροσερές, καλοκαιρινές μακαρονάδες

Οι πιο νόστιμες συνταγές για καλοκαιρινές μακαρονάδες! Ελαφριές μακαρονάδες με έυκολες, γρήγορες και νόστιμες σάλτσες που ετοιμάζονται στο λεπτό.

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις για την προστασία της ασφάλειας των τροφίμων το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το απίστευτο υλικό που λείπει από τον καφέ σου

Καφές με βούτυρο, η νέα μόδα που υπόσχεται καλύτερη γεύση, μεγαλύτερη απορρόφηση της καφεΐνης και θαύματα στην απώλεια βάρους!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτο το Croquembouche δεν μπορω να το πω αλλα μπορω να το φαω σε 5 λεπτα! Το καναμε και εσπασε ταμεία λεμε! Εισαι κορυφη μεγαλε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ