ΑρχικήΣυνταγέςΠαγωτό κακάο

Παγωτό κακάο. Μια αγαπημένη, εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή με σίγουρη επιτυχία για παγωτό κακάο.

Παγωτό κακάο Συνταγή
Εκτύπωση

Παγωτό κακάο

Παγωτό κακάο. Συνταγη πολυ ευκολη και με 100% επιτυχια.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Παγωτό κακάο
Μερίδες 4
Θερμίδες 340θερμίδες

Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • 1 κουτί 400 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
  • λίγη λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το γάλα. Σχίζουμε κάθετα τη βανίλια και τη ρίχνουμε στο γάλα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ζεσταθεί το μείγμα και να ομογενοποιηθεί. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού το αποσύρουμε. Πιάνουμε τη βανίλια και με τη λάμα του μαχαιριού αφαιρούμε τα σποράκια της (πετάμε το μπαστουνάκι βανίλιας). Τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.
    Εάν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε στον κάδο και το παγώνουμε. Διαφορετικά, το βάζουμε σε μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε λίγες ώρες μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα. Τότε το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει. Το παγώνουμε πάλι για να σταθεροποιηθεί. Αυτήν τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές (3-4) αν θέλουμε το παγωτό μας να γίνει αφράτο και χωρίς κρυστάλλους. Προς το τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε λιωμένη κουβερτούρα λίγη λίγη και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Έτσι, κάθε μπουκιά θα έχει τραγανά τσιπς σοκολάτας. Μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα γλασέ, ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα στο τελευταίο χτύπημα του παγωτού.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σκορδαλιά με πατάτες

Υπέροχη σκορδαλιά με πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου! Η αγαπημένη μας σκορδαλιά στην πιο εύκολη συνταγή με πατάτα πουρέ, σκόρδο και καλό ελαιόλαδο.

Μαρμελάδα βερύκοκο με τζίντζερ

Υπέροχο καλοκαιρινή μαρμελάδα βερίκοκο! Διαλέξτε ώριμα βερίκοκα ποικιλίας Διαμαντοπούλου για τη μαρμελάδα. Προσθέστε λίγο τζίντζερ για να αναδείξετε τα αρώματα και την πλούσια γεύση της μαρμελάδας.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Ο κλασικός σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι αγαπημένο νηστίσιμο γλυκό. Αφήστε το σιμιγδάλι να καβουρντιστεί καλά και να μοσχομυρίσει το σπίτι γλυκό χαλβά!

Περισσότερα άρθρα

Η κατάλληλη μαρινάδα για κάθε κρέας

Τα μυστικά για τέλειο μαρινάρισμα για όλα τα κρεατικά και το κοτόπουλο.

Ιδέες για να διακοσμήσετε τη βασιλόπιτα

Η φετινή βασιλόπιτα θα είναι η ομορφότερη χάρη σε αυτά τα μικρά μυστικά διακόσμησης!

Το απαραίτητο υλικό για άψογο σπιτικό παγωτό

Αρκεί να ξέρετε τη σωστή μέθοδο για να φτιάξετε το τέλειο παγωτό, μαζί με ένα μικρό μυστικό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ