Παγωτό κακάο. Μια αγαπημένη, εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή με σίγουρη επιτυχία για παγωτό κακάο.
Εκτύπωση
Παγωτό κακάο
Παγωτό κακάο. Συνταγη πολυ ευκολη και με 100% επιτυχια.
Μερίδες 4
Θερμίδες 340θερμίδες
Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
- 1 μπαστουνάκι βανίλιας
- 1 κουτί 400 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
- 1 φλ. τσαγιού κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
- λίγη λιωμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το γάλα. Σχίζουμε κάθετα τη βανίλια και τη ρίχνουμε στο γάλα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ζεσταθεί το μείγμα και να ομογενοποιηθεί. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού το αποσύρουμε. Πιάνουμε τη βανίλια και με τη λάμα του μαχαιριού αφαιρούμε τα σποράκια της (πετάμε το μπαστουνάκι βανίλιας). Τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.Εάν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε στον κάδο και το παγώνουμε. Διαφορετικά, το βάζουμε σε μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε λίγες ώρες μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα. Τότε το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει. Το παγώνουμε πάλι για να σταθεροποιηθεί. Αυτήν τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές (3-4) αν θέλουμε το παγωτό μας να γίνει αφράτο και χωρίς κρυστάλλους. Προς το τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε λιωμένη κουβερτούρα λίγη λίγη και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Έτσι, κάθε μπουκιά θα έχει τραγανά τσιπς σοκολάτας. Μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα γλασέ, ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα στο τελευταίο χτύπημα του παγωτού.
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Δεν πίστευα ποσο ωραια ειναι αυτη η συνταγη!!!