fbpx

Παγωτό κακάο

Παγωτό κακάο Συνταγή

Παγωτό κακάο. Μια αγαπημένη, εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή με σίγουρη επιτυχία για παγωτό κακάο.

Παγωτό κακάο Συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Παγωτό κακάο

Παγωτό κακάο. Συνταγη πολυ ευκολη και με 100% επιτυχια.
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Παγωτό κακάο
Servings: 4
Calories: 340θερμίδες

Ingredients

  • 3 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • 1 κουτί 400 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
  • λίγη λιωμένη κουβερτούρα

Instructions

  • Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το γάλα. Σχίζουμε κάθετα τη βανίλια και τη ρίχνουμε στο γάλα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ζεσταθεί το μείγμα και να ομογενοποιηθεί. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού το αποσύρουμε. Πιάνουμε τη βανίλια και με τη λάμα του μαχαιριού αφαιρούμε τα σποράκια της (πετάμε το μπαστουνάκι βανίλιας). Τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.
    Εάν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε στον κάδο και το παγώνουμε. Διαφορετικά, το βάζουμε σε μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε λίγες ώρες μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα. Τότε το χτυπάμε με μίξερ χειρός να αφρατέψει. Το παγώνουμε πάλι για να σταθεροποιηθεί. Αυτήν τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε αρκετές φορές (3-4) αν θέλουμε το παγωτό μας να γίνει αφράτο και χωρίς κρυστάλλους. Προς το τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε λιωμένη κουβερτούρα λίγη λίγη και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Έτσι, κάθε μπουκιά θα έχει τραγανά τσιπς σοκολάτας. Μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα γλασέ, ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα στο τελευταίο χτύπημα του παγωτού.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.