Χοιρινό ρόστο, μια εύκολη και πολύ χορταστική συνταγή για όλη την οικογένεια.

Χοιρινό ρόστο Συνταγή
Εκτύπωση

Χοιρινό ρόστο

Χοιρινό ρόστο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια συνταγή για πλούσιο και ζουμερό χοιρινό στον φούρνο με αρωματικά λαχανικά και κρασί που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Χοιρινό ρόστο
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 2 ώρες
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 20 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 496θερμίδες

Υλικά

  • 1.500 γρ. χοιρινό ρόστο
  • 1 καρότο σε κυβάκια
  • 1 κλωνάρι σέλινο χοντρό ξεφυλλισμένο, κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές, μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το καρότο, το σέλινο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί. 
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τους κόκκους μπαχάρι, τη δάφνη και το δεντρολίβανο και το μισή ποσότητα από το ζωμό λαχανικών. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα άλλο πυρίμαχο σκεύος, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι του σκεύους και το βάζουμε στον φούρνο. Ψήνουμε για 1½ -2 περίπου ώρες. Κάθε μισή ώρα γυρίζουμε το κρέας και προσθέτουμε σε δύο δόσεις τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών για να μαλακώσει καλά το χοιρινό. Σερβίρουμε κομμένο σε φέτες και συνοδεύουμε με τη σάλτσα του.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μελομακάρονα με κανέλα

Μελομακάρονα από τον Τάσο Αντωνίου. Τραγανά και μελωμένα μελομακάρονα που μοσχομυρίζει η κουζίνα μέλι, γαρύφαλλο και κανέλα. Φτιάξτε τα Χριστούγεννα αυτά τα μελομακάρονα!

Παγωτό με μυζήθρα

Συνταγή για παγωτό με φρέσκια παριανή μυζήθρα!

Ρύζι στο τηγάνι με λαχανικά και κουρκουμά

Ένα λαχταριστό πιάτο με το οποίο μπορείτε να συνοδεύσετε κοτόπουλο, θαλασσινά ή να το απολαύσετε σαν κυρίως γεύμα.

Περισσότερα άρθρα

5 λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι

Χρησιμοποιείτε συχνά αντικολλητικά τηγάνια; Δείτε ποια είναι τα 5 λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι σας.

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

Λαγάνα, το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας

Η ιστορία της λαγάνας και η πιο εύκολη συνταγή για σπιτική παραδοσιακή λαγάνα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ