Εκτύπωση
Παγωτό με μυζήθρα
Μερίδες 6
Θερμίδες 341θερμίδες
Υλικά
- 500 γραμμ. παγωτό βανίλια
- 4 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
- 250 γραμμ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα
- 1/2 φλ. τσαγιού μέλι θυμαρίσιο
- λίγο μέλι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ξεπαγώνουμε το παγωτό για 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180οC για 10΄, να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Παγώνουμε στην κατάψυξη μεταλλικό μπολ παγωτού για 10΄-15΄. Βάζουμε τη μυζήθρα στο μίξερ και την αλέθουμε με τους κόφτες. Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 1΄, να γίνουν κρέμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι το παγωτό που έχει ελαφρά μαλακώσει αλλά όχι λιώσει. Προσθέτουμε το μείγμα ανθότυρου-μελιού. Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ενωθούν τα δύο μείγματα. Παγώνουμε το παγωτό για 1 ώρα και 30΄, να σφίξει. Σερβίρουμε μπάλες παγωτό σε ποτήρι, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και περιχύνουμε με λίγο μέλι.
Δεν πίστευα ποσο ωραια ειναι αυτη η συνταγη!