Παγωτό με μυζήθρα

Παγωτό με μυζήθρα
Υλικά
  • 500 γραμμ. παγωτό βανίλια
  • 4 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
  • 250 γραμμ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι θυμαρίσιο
  • λίγο μέλι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
  1. Ξεπαγώνουμε το παγωτό για 10΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 180οC για 10΄, να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Παγώνουμε στην κατάψυξη μεταλλικό μπολ παγωτού για 10΄-15΄. Βάζουμε τη μυζήθρα στο μίξερ και την αλέθουμε με τους κόφτες. Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 1΄, να γίνουν κρέμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι το παγωτό που έχει ελαφρά μαλακώσει αλλά όχι λιώσει. Προσθέτουμε το μείγμα ανθότυρου-μελιού. Ανακατεύουμε με κουτάλι, να ενωθούν τα δύο μείγματα. Παγώνουμε το παγωτό για 1 ώρα και 30΄, να σφίξει. Σερβίρουμε μπάλες παγωτό σε ποτήρι, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και περιχύνουμε με λίγο μέλι. 

     

    Για 6 μερίδες

     

    Πηγή: www.argiro.gr

Advertisement

Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.