ΑρχικήΆρθραΤα μυστικά για τέλειο πασχαλινό τσουρέκι

Τα μυστικά για τέλειο πασχαλινό τσουρέκι

Το τσουρέκι είναι το απόλυτο πασχαλινό γλυκό, το οποίο όμως απαιτεί χρόνο και μεράκι για να γίνει τέλειο! Η ζύμη του έχει αρκετά μυστικά για να βγει αφράτη, εύπλαστη και να σχηματίσει τις ίνες σε κάθε κόψιμο. Πολλές νοικοκυρές φοβούνται από τη διαδικασία ετοιμασίας του τσουρεκιού, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι αν προσέξετε μερικά βασικά στάδια, θα φτιάξετε κι εσείς το τέλειο τσουρέκι, μέσα σε μόλις 15 βήματα. Δείτε τα μυστικά για τέλειο τσουρέκι μόνο στο MamaPeinao.gr.

1. Η μαγιά μας πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμη χωρίς μαύρα στίγματα.

Δείτε ακόμα: Γρήγορο πασχαλινό τσουρέκι

Γρήγορα τσουρέκια με την πιο εύκολη συνταγή

2. Ελέγχουμε αν είναι καλή η μαγιά μας: τη διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό και ρίχνουμε ζάχαρη. Αφήνουμε για λίγα λεπτά. Αν αφρίσει στην επιφάνεια, σημαίνει ότι ενεργοποιήθηκε και ότι μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε.

3. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις ποσότητες μαστίχας ή μαχλέπι στη συνταγή γιατί αν πέσει παραπάνω, το τσουρέκι μας θα πικρίσει.

4. Πρέπει όλα τα υγρά υλικά να είναι χλιαρά. Αν ρίξουμε καυτά υλικά στη ζύμη, δεν θα φουσκώσουν καθόλου τα τσουρέκια.

Δείτε ακόμα: Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

5. Όσο πιο πολύ χτυπάμε τη ζύμη στο μίξερ, τόσο πιο εύπλαστη γίνεται. Γι’ αυτό μην ανησυχήσετε αν στην αρχή σας φαίνεται αραιή και κολλώδης.

6. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν έχει ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ και έχει σχηματίσει μια μπάλα.

7. Πρέπει να σηκώνεται ολόκληρη η ζύμη, χωρίς να μένει ποσότητα πίσω. Επίσης προσέξτε ότι σχηματίζει ίνες.

Δείτε ακόμα:Νηστίσιμο τσουρέκι με πορτοκάλι

νηστίσιμο τσουρέκι συνταγή

8. Το παν είναι η υπομονή για το φούσκωμα και την ξεκούραση τους.

9. Όταν πρέπει να ξεκουραστεί η ζύμη, τη βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη γιατί θα τριπλασιαστεί σε όγκο.

Δείτε ακόμα:7 μοναδικά σχέδια για τσουρέκια

Σχέδια για τσουρέκια

10. Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε κοντά σε ζεστό σημείο για να φουσκώσει γρήγορα.

11. Ελέγχουμε ότι η ζύμη είναι έτοιμη: πιέζουμε με το δάχτυλό μας τη ζύμη και μένει τρύπα χωρίς να επαναφέρεται.

12. Αφού έχουμε πλάσει τα τσουρέκια μας, τα σκεπάζουμε με την πετσέτα και τα αφήνουμε κοντά σε ζεστό σημείο για να διπλασιαστούν σε όγκο. SOS tip: αφήνουμε κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.Δείτε ακόμα:

13. Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό διαλυμένο σε νερό ή γάλα. Καλό είναι να τα αφήσουμε για περίπου 10 λεπτά για να ξαναφουσκώσουν, γιατί τείνουν να συρρικνώνονται με το αυγό.

14. Σε καμία περίπτωση δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο όσο τα ψήνουμε.

15. Αφού ψηθούν και κρυώσουν καλά, τα τυλίγουμε καθένα ξεχωριστά με μεμβράνη κουζίνας για να παραμείνουν μαλακά κι αφράτα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι

Μια συνταγή ελαφριά με χυλοπίτες και μανιτάρια. Ρίχνοντας τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα στο τηγάνι, πετυχαίνουμε πυκνή σάλτσα με πλούσια υφή.

Παγωτό κακάο

Συνταγή για υπέροχο σπιτικό παγωτό κακάο!

Κοτόπουλο με μπάμιες του Τάσου

Κοτόπουλο με μπάμιες. Ένα κλασικό ελληνικό λαδερό φαγητό που σερβίρουμε στα οικογενειακά τραπέζια. Κι όμως, πολλοί θεωρούν ότι οι μπάμιες είναι άνοστες και τις...

Περισσότερα άρθρα

5 σημεία στην κουζίνα που φωλιάζουν τα μικρόβια & πώς να τα εξολοθρεύσετε

Τα μικρόβια στην κουζίνα κρύβονται σε σημεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Μάθετε πώς θα τα εξολοθρεύσετε!

13 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις κέικ

Γιατί δεν φούσκωσε το κέικ; Γιατί δεν ψήθηκε καλά; Όλες οι απαντήσεις εδώ!

Οδηγός για την αγορά κρεατικών τα Χριστούγεννα

Ποια είναι τα μυστικά της αγοράς του κρέατος, ώστε να επιλέξουμε σωστά διατηρημένο κρέας από τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ; Διαβάστε τις απλές συμβουλές για την αγορά κρεατικών τα Χριστούγεννα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ