ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΠτι φουρ (βουτήματα)

Πτι φουρ! Τα πιο τέλεια βουτήματα που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Μπορείτε να σερβίρετε τα πτι φουρ ως συνοδευτικό για τον καφέ ή και σκέτα.

Πτι φουρ
Εκτύπωση

Πτι φουρ (βουτήματα)

Λαχταριστά πτι φουρ με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Εκπληκτική συνταγή για βουτήματα πτι φουρ, αφράτα, γευστικά και εύκολα.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Πτι φουρ (βουτήματα)
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 25
Θερμίδες 150θερμίδες

Υλικά

  • 450 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 630 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. μαρμελάδα 4 φρούτα
  • 70 γρ. σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε βούτυρο και προσθέτουμε ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες το μείγμα. Ρίχνουμε τα φρέσκα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακ, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Ανοίγουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι και το γεμίζουμε με το μείγμα των πτι φουρ. Τυλίγουμε την άκρη του κορνέ για να το σταθεροποιήσουμε. Πιέζουμε λίγη ποσότητα μείγματος στις γωνίες της λαμαρίνας ώστε να κολλήσει η λαδόκολλα. Με τη βούθεια του κορνέ σχηματίζουμε τα μπισκότα. Αφήνουμε χώρο ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC.
  • Αφού ψηθούν και κρυώσουν τα μπισκότα, μοντάρουμε τα πτι φουρ. Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στα μισά μπισκότα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
  • Στη συνέχεια, τα βουτάμε κατά το 1/4 περίπου, ένα ένα, μέσα σε λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να τρέξει η περιττή ποσότητα και τα ακουμπάμε σε μια σχάρα ώστε να στεγνώσουν καλά. Μπορείτε να σερβίρετε τα πτι φουρ ως συνοδευτικό για τον καφέ ή και σκέτα.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μωσαϊκό σοκολατένιο

Μωσαϊκό από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων με την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για μωσαϊκό σοκολάτας.

Κοτόπουλο με μπουγιουρντί

Συνταγή για κοτόπουλο με μπουργιουρντί!

Struffoli (ιταλικοί χριστουγεννιάτικοι λουκουμάδες)

Συνταγή για struffoli, δηλαδή ιταλικούς χριστουγεννιάτικους λουκουμάδες με σιρόπι μελιού! Τα struffoli για τους Ιταλούς είναι ό,τι για τους Έλληνες τα μελομακάρονα.

Περισσότερα άρθρα

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο φαλάφελ;

Φτιάξτε αυθεντικά φαλάφελ από την Ανατολή στο σπίτι σας με αυτά τα μικρά μυστικά και tips.

13 ανοιξιάτικες συνταγές με φράουλες

Γλυκά και αλμυρά πιάτα για να απολαύσετε τις φρέσκιες ανοιξιάτικες φράουλες στο έπακρο!

Δυο πανεύκολοι τρόποι να συντηρήσεις τα συσκευασμένα λαχανικά περισσότερο

Μάθε πώς να συντηρήσεις σωστά τα συσκευασμένα λαχανικά με 2 εύκολα tips.

5 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ