ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΠτι φουρ (βουτήματα)

Πτι φουρ! Τα πιο τέλεια βουτήματα που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Μπορείτε να σερβίρετε τα πτι φουρ ως συνοδευτικό για τον καφέ ή και σκέτα.

Πτι φουρ
Εκτύπωση

Πτι φουρ (βουτήματα)

Λαχταριστά πτι φουρ με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Εκπληκτική συνταγή για βουτήματα πτι φουρ, αφράτα, γευστικά και εύκολα.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Πτι φουρ (βουτήματα)
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 25
Θερμίδες 150θερμίδες

Υλικά

  • 450 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 630 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. μαρμελάδα 4 φρούτα
  • 70 γρ. σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε βούτυρο και προσθέτουμε ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες το μείγμα. Ρίχνουμε τα φρέσκα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου. Τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακ, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Ανοίγουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι και το γεμίζουμε με το μείγμα των πτι φουρ. Τυλίγουμε την άκρη του κορνέ για να το σταθεροποιήσουμε. Πιέζουμε λίγη ποσότητα μείγματος στις γωνίες της λαμαρίνας ώστε να κολλήσει η λαδόκολλα. Με τη βούθεια του κορνέ σχηματίζουμε τα μπισκότα. Αφήνουμε χώρο ανάμεσά τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170οC.
  • Αφού ψηθούν και κρυώσουν τα μπισκότα, μοντάρουμε τα πτι φουρ. Απλώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στα μισά μπισκότα. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
  • Στη συνέχεια, τα βουτάμε κατά το 1/4 περίπου, ένα ένα, μέσα σε λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να τρέξει η περιττή ποσότητα και τα ακουμπάμε σε μια σχάρα ώστε να στεγνώσουν καλά. Μπορείτε να σερβίρετε τα πτι φουρ ως συνοδευτικό για τον καφέ ή και σκέτα.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ριζότο με μανιτάρια

Το πιο εύκολο ριζότο με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου. Μάθε πώς να φτιάχνεις το τέλειο, βελούδινο ριζότο μανιταριών με αυτή την εύκολη συνταγή.

Γιουβέτσι ζουμερό και σπυρωτό

Γιουβέτσι απίθανο με ζουμερό μοσχαράκι κοκκινιστό, σπυρωτό κριθαράκι και αρωματική σάλτσα. Αυτό το γιουβέτσι είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια και όχι μόνο!

Μηλόπιτα με τριφτή ζύμη (ψιχουλιαστή)

Λαχταριστό και εύκολο γλυκό που μυρίζει φθινόπωρο. Αυτή η υπέροχη συνταγή για σπιτική μηλόπιτα με τριφτή ζύμη είναι δοκιμασμένη και πεντανόστιμη. Φτιάξτε τη και θα με θυμηθείτε.

Περισσότερα άρθρα

Τα 6 μυστικά επιτυχίας για τέλεια ρεβίθια

Μυστικά για πεντανόστιμα ρεβίθια με οποιοδήποτε τρόπο κι αν τα μαγειρέψετε!

Πώς διαλέγουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο

Όλα τα μυστικά για το ξαλμύρισμα και το σωστό μαγείρεμα του μπακαλάρου.

9 συνταγές για αξέχαστα χριστουγεννιάτικα γλυκά

Δείτε τις καλύτερες συνταγές για υπέροχα χριστουγεννιάτικα γλυκά που μοσχοβολάνε αρώματα γιορτής.

5 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ