ΑρχικήΆρθραΠοτά με άρωμα Βραζιλίας

Ποτά με άρωμα Βραζιλίας

Aπό την ομάδα του Μαμα Πειναω,

 

Τελικά, το Μουντιάλ αποδεικνύεται πως είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσουμε καλύτερα την οικόδεσποινα χώρα του, την Βραζιλία. Κι αφού είδαμε τις καλύτερες αλμυρές λιχουδιές της, που σίγουρα θα δοκιμάσουμε, είπαμε να ερευνήσουμε και τα καλύτερα ποτά που έχει να προσφέρει η Βραζιλία, αφού κάτι μας έλεγε πως δεν είναι μόνο η καϊπιρίνια το μοναδικό τους ποτό. Κι όντως, βρήκαμε κάποια από τα καλύτερα ποτά της Βραζιλίας, εξίσου δροσιστικά και μεθυστικά με την καϊπιρίνια, που σίγουρα θα λατρέψουμε!

Εν αρχή ην η Cachaça. Ναι, μπορεί να σας φανεί παράξενο, αφού θεωρητικά και πρακτικά είναι η βάση για κάποια από τα διασημότερα κοκτέιλ, όμως η cachaça είναι ποτό. Πολλοί την αποκαλούν λανθασμένα το ρούμι της Βραζιλίας, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για απόσταγμα ζαχαροκάλαμου. Ο μύθος θέλει την cachaça να επινοείται γύρω στο 1600 μ.Χ. από τους σκλάβους, οι οποίοι έψαχναν απεγνωσμένα κάτι να τους διώξει την κούραση στο τέλος της ημέρας. Σήμερα, θεωρείται το εθνικό ποτό της Βραζιλίας, αφού η μεγαλύτερη ποσότητα που παράγεται δεν εξάγεται, αλλά παραμένει στη χώρα. Ο παραδοσιακός τρόπος για να την σερβίρετε είναι  ιδανικά σε μικρό ποτήρι και να την απολαμβάνετε σιγά σιγά, ώστε να νιώσετε τη γεύση της.

Όποιος αγαπά τους φρέσκους χυμούς, σίγουρα θα λατρέψει το Batida, ένα ποτό από τροπικά φρέσκα φρούτα, όπως φρούτα του πάθους, καρύδα, φράουλες, αρκετή ζάχαρη και cachaça! Οι ντόπιοι συνηθίζουν να την απολαμβάνουν με το εθνικό τους φαγητό, τo feijoada.  

Στις βορειοανατολικές επαρχίες της χώρας, συνηθίζουν να πίνουν Aluá, ένα ποτό από φλούδα ανανά, καστανή ζάχαρη, αρκετό νερό και τζίντζερ. Το μυστικό για να περιέχει περισσότερη ποσότητα αλκοόλ το Aluá,κι άρα να είναι πιο δυνατό, είναι να διατηρηθεί στο νερό για σχεδόν ολόκληρο το βράδυ η σάρκα του ανανά.  Ο χυμός που συλλέγεται, αναμειγνύεται ύστερα με τα υπόλοιπα υλικά.

Old-fashioned που μας ταξιδεύει πίσω στη δεκαετία του ’50, τότε που η Βραζιλία ζούσε σε κοσμοπολίτικους ρυθμούς, είναι το Meia de seda, ένα ποτό για εκείνους που προτιμούν τις γλυκές γεύσεις, αφού αποτελείται από gin, λικέρ κακάο, ζάχαρη και κανέλα. Στην υγειά σας ή καλύτερα Saúde!

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σοκολατόψωμο με σταφίδες

Συνταγή για σοκολατόψωμο με σταφίδες!

Ριζότο με μπέικον και μανιτάρια

Ριζότο με μπέικον, μανιτάρια και μαρούλι σε 10 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων!

Μωσαϊκό σοκολατένιο

Μωσαϊκό από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων με την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για μωσαϊκό σοκολάτας.

Περισσότερα άρθρα

9 πολύ καλοί λόγοι να φας τώρα αβοκάντο!

Το αβοκάντο είναι ένα νόστιμο φρούτο με πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά που ενισχύουν τον οργανισμό.

Τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουμε με τους ξηρούς καρπούς

Λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε και αποθηκεύουμε ξηρούς καρπούς. Αυτά είναι τα μυστικά για να διατηρήσετε ολόφρεσκους τους ξηρούς καρπούς!

3 τρόποι να μαγειρέψεις με τα κοτσάνια των μυρωδικών

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα κοτσάνια των φρέσκων μυρωδικών και να τα εντάξουμε στη κουζίνα και τις συνταγές μαγειρικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ