ΑρχικήΆρθραΠοτά με άρωμα Βραζιλίας

Ποτά με άρωμα Βραζιλίας

Aπό την ομάδα του Μαμα Πειναω,

 

Τελικά, το Μουντιάλ αποδεικνύεται πως είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσουμε καλύτερα την οικόδεσποινα χώρα του, την Βραζιλία. Κι αφού είδαμε τις καλύτερες αλμυρές λιχουδιές της, που σίγουρα θα δοκιμάσουμε, είπαμε να ερευνήσουμε και τα καλύτερα ποτά που έχει να προσφέρει η Βραζιλία, αφού κάτι μας έλεγε πως δεν είναι μόνο η καϊπιρίνια το μοναδικό τους ποτό. Κι όντως, βρήκαμε κάποια από τα καλύτερα ποτά της Βραζιλίας, εξίσου δροσιστικά και μεθυστικά με την καϊπιρίνια, που σίγουρα θα λατρέψουμε!

Εν αρχή ην η Cachaça. Ναι, μπορεί να σας φανεί παράξενο, αφού θεωρητικά και πρακτικά είναι η βάση για κάποια από τα διασημότερα κοκτέιλ, όμως η cachaça είναι ποτό. Πολλοί την αποκαλούν λανθασμένα το ρούμι της Βραζιλίας, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για απόσταγμα ζαχαροκάλαμου. Ο μύθος θέλει την cachaça να επινοείται γύρω στο 1600 μ.Χ. από τους σκλάβους, οι οποίοι έψαχναν απεγνωσμένα κάτι να τους διώξει την κούραση στο τέλος της ημέρας. Σήμερα, θεωρείται το εθνικό ποτό της Βραζιλίας, αφού η μεγαλύτερη ποσότητα που παράγεται δεν εξάγεται, αλλά παραμένει στη χώρα. Ο παραδοσιακός τρόπος για να την σερβίρετε είναι  ιδανικά σε μικρό ποτήρι και να την απολαμβάνετε σιγά σιγά, ώστε να νιώσετε τη γεύση της.

Όποιος αγαπά τους φρέσκους χυμούς, σίγουρα θα λατρέψει το Batida, ένα ποτό από τροπικά φρέσκα φρούτα, όπως φρούτα του πάθους, καρύδα, φράουλες, αρκετή ζάχαρη και cachaça! Οι ντόπιοι συνηθίζουν να την απολαμβάνουν με το εθνικό τους φαγητό, τo feijoada.  

Στις βορειοανατολικές επαρχίες της χώρας, συνηθίζουν να πίνουν Aluá, ένα ποτό από φλούδα ανανά, καστανή ζάχαρη, αρκετό νερό και τζίντζερ. Το μυστικό για να περιέχει περισσότερη ποσότητα αλκοόλ το Aluá,κι άρα να είναι πιο δυνατό, είναι να διατηρηθεί στο νερό για σχεδόν ολόκληρο το βράδυ η σάρκα του ανανά.  Ο χυμός που συλλέγεται, αναμειγνύεται ύστερα με τα υπόλοιπα υλικά.

Old-fashioned που μας ταξιδεύει πίσω στη δεκαετία του ’50, τότε που η Βραζιλία ζούσε σε κοσμοπολίτικους ρυθμούς, είναι το Meia de seda, ένα ποτό για εκείνους που προτιμούν τις γλυκές γεύσεις, αφού αποτελείται από gin, λικέρ κακάο, ζάχαρη και κανέλα. Στην υγειά σας ή καλύτερα Saúde!

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χριστουγεννιάτικη πάβλοβα

Συνταγή για χριστουγεννιάτικη πάβλοβα με υπέροχη κόκκινη σάλτσα από βατόμουρα.

Stollen, χριστουγεννιάτικο τσουρέκι με αποξηραμένα φρούτα

Συνταγή για παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό από τη Γερμανία που θυμίζει τσουρέκι με γέμιση από φρούτα και ξηρούς καρπούς!

Σάλτσα μεξικάνα

Συνταγή για σάλτσα μεξικάνα με καυτερή πιπεριά σεράνο!

Περισσότερα άρθρα

Ο χαλβάς της Καθαράς Δευτέρας

Ο χαλβάς είναι συνυφασμένος με την Καθαρά Δευτέρα. Δείτε τα 6 μυστικά για να ξεχωρίσετε τον καλό χαλβά που θα σερβίρετε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Κάνουμε πικνίκ για την Πρωτομαγιά στην Αθήνα!

Πιάστε το Μάη με ένα ανοιξιάτικο πικνίκ! Bonus απίθανες συνταγές.

Αυτά είναι τα καλύτερα βούτυρα για τα γιορτινά γλυκά σας

Κάνουμε crash test στα βούτυρα του σούπερ μάρκετ και επιλέγουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ