Ποτά με άρωμα Βραζιλίας

Aπό την ομάδα του Μαμα Πειναω,

 

Τελικά, το Μουντιάλ αποδεικνύεται πως είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γνωρίσουμε καλύτερα την οικόδεσποινα χώρα του, την Βραζιλία. Κι αφού είδαμε τις καλύτερες αλμυρές λιχουδιές της, που σίγουρα θα δοκιμάσουμε, είπαμε να ερευνήσουμε και τα καλύτερα ποτά που έχει να προσφέρει η Βραζιλία, αφού κάτι μας έλεγε πως δεν είναι μόνο η καϊπιρίνια το μοναδικό τους ποτό. Κι όντως, βρήκαμε κάποια από τα καλύτερα ποτά της Βραζιλίας, εξίσου δροσιστικά και μεθυστικά με την καϊπιρίνια, που σίγουρα θα λατρέψουμε!

Εν αρχή ην η Cachaça. Ναι, μπορεί να σας φανεί παράξενο, αφού θεωρητικά και πρακτικά είναι η βάση για κάποια από τα διασημότερα κοκτέιλ, όμως η cachaça είναι ποτό. Πολλοί την αποκαλούν λανθασμένα το ρούμι της Βραζιλίας, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για απόσταγμα ζαχαροκάλαμου. Ο μύθος θέλει την cachaça να επινοείται γύρω στο 1600 μ.Χ. από τους σκλάβους, οι οποίοι έψαχναν απεγνωσμένα κάτι να τους διώξει την κούραση στο τέλος της ημέρας. Σήμερα, θεωρείται το εθνικό ποτό της Βραζιλίας, αφού η μεγαλύτερη ποσότητα που παράγεται δεν εξάγεται, αλλά παραμένει στη χώρα. Ο παραδοσιακός τρόπος για να την σερβίρετε είναι  ιδανικά σε μικρό ποτήρι και να την απολαμβάνετε σιγά σιγά, ώστε να νιώσετε τη γεύση της.

Όποιος αγαπά τους φρέσκους χυμούς, σίγουρα θα λατρέψει το Batida, ένα ποτό από τροπικά φρέσκα φρούτα, όπως φρούτα του πάθους, καρύδα, φράουλες, αρκετή ζάχαρη και cachaça! Οι ντόπιοι συνηθίζουν να την απολαμβάνουν με το εθνικό τους φαγητό, τo feijoada.  

Στις βορειοανατολικές επαρχίες της χώρας, συνηθίζουν να πίνουν Aluá, ένα ποτό από φλούδα ανανά, καστανή ζάχαρη, αρκετό νερό και τζίντζερ. Το μυστικό για να περιέχει περισσότερη ποσότητα αλκοόλ το Aluá,κι άρα να είναι πιο δυνατό, είναι να διατηρηθεί στο νερό για σχεδόν ολόκληρο το βράδυ η σάρκα του ανανά.  Ο χυμός που συλλέγεται, αναμειγνύεται ύστερα με τα υπόλοιπα υλικά.

Old-fashioned που μας ταξιδεύει πίσω στη δεκαετία του ’50, τότε που η Βραζιλία ζούσε σε κοσμοπολίτικους ρυθμούς, είναι το Meia de seda, ένα ποτό για εκείνους που προτιμούν τις γλυκές γεύσεις, αφού αποτελείται από gin, λικέρ κακάο, ζάχαρη και κανέλα. Στην υγειά σας ή καλύτερα Saúde!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.