ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΤσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα, η καλύτερη και πιο γρήγορη συνταγή με σίγουρη επιτυχία από τον Τάσο Αντωνίου! Τσουρέκι κορδονάτο με ζαχαρούχο γάλα από τον Τάσο Αντωνίου. Δείτε περισσότερα σχέδια για το πασχαλινό τσουρέκι σας εδώ!

tsoureki me zaxarouxo
Εκτύπωση

Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Τσουρέκι κορδονάτο με ζαχαρούχο γάλα από τον Τάσο Αντωνίου. Υπέροχο, αφράτο, κορδονάτο τσουρέκι γεμάτο ίνες και νοστιμιά.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά
Μερίδες 4 τσουρέκια των 500 γρ.
Θερμίδες 386θερμίδες

Υλικά

  • 2 κύβοι νωπή μαγιά των 25 γρ. ή 18 γρ. ξηρή μαγιά
  • 135 ml πλήρες γάλα χλιαρό
  • 135 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 5 αυγά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 1/2 κ.γλ. κακουλέ
  • 1/2 κ.γλ. μαχλέπι
  • 1/2 κ.γλ. μαστίχα
  • 1/2 κ.γλ. βανίλια

Για την επικάλυψη

  • 20 γρ. πλήρες γάλα
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  • Διαλύουμε τη μαγιά σε μεγάλο μπολ με το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά. 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και το αλάτι και αναμειγνύουμε με το μίξερ χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του φτερού. Προσθέτουμε  5 αυγά, ένα τη φορά, και ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη. Αλλάζουμε το εξάρτημα του φτερού με τον γάντζο και κατεβάζουμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μαχλέπι, το κακουλέ, τη μαστίχα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιών. Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα αλεύρυ στον κάδο του μίξερ. Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου, σταματάμε το χτύπημα. Καλύπτουμε τον κάδο του μίξερ με μεμβράνη και αφήνουμε κοντά σε θερμό σώμα για να φουσκώσει το τσουρέκι για περίπου 1 ώρα.
  • Κατόπιν αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε για 6-7 λεπτά το τσουρέκι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ή τέσσερα ίσα μέρη. Τα ρολάρουμε ώστε να γίνουν ομοιόμορφα και τα πλέκουμε σε κοτσίδα. Μπήγουμε την ένωση της κοτσίδας κάτω από το τσουρέκι. Βάζουμε τα τσουρέκια σε βουτυρωμένες λαμαρίνες ή στρωμένες με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να αφήσουμε κενό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν ξανά.  Τα σκεπάζουμε με πετσέτες για να μην ξεραθούν και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο κοντά σε ζεστό σημείο, για περίπου 45 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC, στον αέρα. Όταν φουσκώσουν, χτυπάμε σε μπολ ένα αυγό το αυγό και το γάλα και αλείφουμε την επιφάνειά των τσουρεκιών. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για άλλα 15 λεπτά γιατί με το αυγό συρρικνώνονται ελαφρώς. 
  • Όταν είναι έτοιμα, τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αν ροδίσουν πιο γρήγορα, καλύπτουμε τη λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!

Αν σας άρεσε το κλασικό κεικ, θα λατρέψετε το δίχρωμο ζέμπρα κέικ!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα

Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα από τον Τάσο Αντωνίου. Χρησιμοποιήστε μυρώνια, καυκαλήθρες, βλίτα και όποιο αρωματικό χόρτο έχετε. Απολαύστε αυτή την αυθεντική πίτα με άρωμα Ελλάδας.

Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα

Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια έχουν υπέροχη γεύση, είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά χάρη στο ταχίνι και έχουν υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού.

Μακαρονόπιτα

Συνταγή για πεντανόστιμη μακαρονόπιτα με διάφορα τυριά!

Περισσότερα άρθρα

5 τρόποι για να μη μαυρίζει το αβοκάντο

Το αβοκάντο στο ψυγείο μαυρίζει πολύ γρήγορα; Δες εύκολους και έξυπνους τρόπους για τη συντήρησή του και μάθε μυστικά για να μη μαυρίζει το αβοκάντο!

10 μπαχαρικά που πρέπει να έχεις πάντα στην κουζίνα σου

Αυτά είναι τα μπαχαρικά που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα.

Το παγωτό με δυο υλικά που τρέλανε το ίντερνετ

Δες τη συνταγή για παγωτό με δυο μόνο υλικά που έχει τρελάνει το ίντερνετ!

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τάσο ειναι η καλυτερη συνταγη για τσουρεκια με ζαχαρουχο! Εχω παθει πλακα σπιτι και εγω και τα παιδια μου! Μπραβο σου!

  2. Εμένα δεν μου βγήκαν έτσι γιατιιιιι; τι μπορεί να έκανα λάθος ενώ σαν γεύση είναι τέλεια

  3. Η καλύτερη συνταγή για τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα! Την εκανα κατα γραμμα και εγινε το καλυτερο τσουρεκι που εχω δοκιμασει ποτε. Δεν πιστευα οτι εγω μπορω να φτιαξω τετοια κορυφαια τσουρεκια! Ευχαριστω Τασο Καλο Πασχα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ