Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα, η καλύτερη και πιο γρήγορη συνταγή με σίγουρη επιτυχία από τον Τάσο Αντωνίου! Τσουρέκι κορδονάτο με ζαχαρούχο γάλα από τον Τάσο Αντωνίου. Δείτε περισσότερα σχέδια για το πασχαλινό τσουρέκι σας εδώ!

Εκτύπωση

Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Τσουρέκι κορδονάτο με ζαχαρούχο γάλα από τον Τάσο Αντωνίου. Υπέροχο, αφράτο, κορδονάτο τσουρέκι γεμάτο ίνες και νοστιμιά.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 5 λεπτά
Μερίδες 4 τσουρέκια των 500 γρ.
Θερμίδες 386θερμίδες

Υλικά

  • 2 κύβοι νωπή μαγιά των 25 γρ. ή 18 γρ. ξηρή μαγιά
  • 135 ml πλήρες γάλα χλιαρό
  • 135 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 5 αυγά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 1/2 κ.γλ. κακουλέ
  • 1/2 κ.γλ. μαχλέπι
  • 1/2 κ.γλ. μαστίχα
  • 1/2 κ.γλ. βανίλια

Για την επικάλυψη

  • 20 γρ. πλήρες γάλα
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  • Διαλύουμε τη μαγιά σε μεγάλο μπολ με το γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά. 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και το αλάτι και αναμειγνύουμε με το μίξερ χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του φτερού. Προσθέτουμε  5 αυγά, ένα τη φορά, και ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη. Αλλάζουμε το εξάρτημα του φτερού με τον γάντζο και κατεβάζουμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μαχλέπι, το κακουλέ, τη μαστίχα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιών. Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα αλεύρυ στον κάδο του μίξερ. Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου, σταματάμε το χτύπημα. Καλύπτουμε τον κάδο του μίξερ με μεμβράνη και αφήνουμε κοντά σε θερμό σώμα για να φουσκώσει το τσουρέκι για περίπου 1 ώρα.
  • Κατόπιν αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε για 6-7 λεπτά το τσουρέκι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ή τέσσερα ίσα μέρη. Τα ρολάρουμε ώστε να γίνουν ομοιόμορφα και τα πλέκουμε σε κοτσίδα. Μπήγουμε την ένωση της κοτσίδας κάτω από το τσουρέκι. Βάζουμε τα τσουρέκια σε βουτυρωμένες λαμαρίνες ή στρωμένες με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να αφήσουμε κενό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν ξανά.  Τα σκεπάζουμε με πετσέτες για να μην ξεραθούν και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο κοντά σε ζεστό σημείο, για περίπου 45 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC, στον αέρα. Όταν φουσκώσουν, χτυπάμε σε μπολ ένα αυγό το αυγό και το γάλα και αλείφουμε την επιφάνειά των τσουρεκιών. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για άλλα 15 λεπτά γιατί με το αυγό συρρικνώνονται ελαφρώς. 
  • Όταν είναι έτοιμα, τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αν ροδίσουν πιο γρήγορα, καλύπτουμε τη λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!

Αν σας άρεσε το κλασικό κεικ, θα λατρέψετε το δίχρωμο ζέμπρα κέικ!

14 Σχόλια
  1. η καλυτερη συνταγη. βγηκαν τα τσουρεκια υπεροχα!! κορδωνατα απαιχτα να σαι καλα Τασο

  2. Τάσο ειναι η καλυτερη συνταγη για τσουρεκια με ζαχαρουχο! Εχω παθει πλακα σπιτι και εγω και τα παιδια μου! Μπραβο σου!

  3. Εμένα δεν μου βγήκαν έτσι γιατιιιιι; τι μπορεί να έκανα λάθος ενώ σαν γεύση είναι τέλεια

  4. Η καλύτερη συνταγή για τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα! Την εκανα κατα γραμμα και εγινε το καλυτερο τσουρεκι που εχω δοκιμασει ποτε. Δεν πιστευα οτι εγω μπορω να φτιαξω τετοια κορυφαια τσουρεκια! Ευχαριστω Τασο Καλο Πασχα

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή