Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα, η καλύτερη και πιο γρήγορη συνταγή με σίγουρη επιτυχία από τον Τάσο Αντωνίου! Τσουρέκι κορδονάτο με ζαχαρούχο γάλα από τον Τάσο Αντωνίου. Δείτε περισσότερα σχέδια για το πασχαλινό τσουρέκι σας εδώ!

Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα
Print Recipe
5 from 1 vote

Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Τσουρέκι κορδονάτο με ζαχαρούχο γάλα από τον Τάσο Αντωνίου. Υπέροχο, αφράτο, κορδονάτο τσουρέκι γεμάτο ίνες και νοστιμιά.
Prep Time20 λεπτά
Cook Time45 λεπτά
Total Time1 ώρα 5 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα
Servings: 10
Calories: 386θερμίδες

Ingredients

  • 2 κύβοι νωπή μαγιά των 25 γρ.
  • 1,5 φλιτζ. νερό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 6 αυγά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Instructions

  • Διαλύουμε τη μαγιά σε μεγάλο μπολ με το νερό και 1 κ.σ. ζάχαρη. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά. 
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και το αλάτι και αναμειγνύουμε με το μίξερ χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του φτερού. Προσθέτουμε  5 αυγά, ένα τη φορά, και ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη. Αλλάζουμε το εξάρτημα του φτερού με τον γάντζο και κατεβάζουμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Όταν η ζύμη μαζευτεί σε μια μπάλα γύρω από τον γάντζο, σταματάμε το χτύπημα. Καλύπτουμε τον κάδο του μίξερ με μεμβράνη και αφήνουμε κοντά σε θερμό σώμα για να φουσκώσει το τσουρέκι για περίπου 1 ώρα.
  • Κατόπιν αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε για 6-7 λεπτά το τσουρέκι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ή τέσσερα ίσα μέρη. Τα ρολάρουμε ώστε να γίνουν ομοιόμορφα και τα πλέκουμε σε κοτσίδα. Μπήγουμε την ένωση της κοτσίδας κάτω από το τσουρέκι. Βάζουμε τα τσουρέκια σε βουτυρωμένες λαμαρίνες ή στρωμένες με λαδόκολλα. Φροντίζουμε να αφήσουμε κενό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν ξανά.  Τα σκεπάζουμε με πετσέτες για να μην ξεραθούν και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο κοντά σε ζεστό σημείο, για περίπου 45 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC, στον αέρα. Όταν φουσκώσουν, χτυπάμε σε μπολ ένα αυγό με λίγο νερό και 1 κ.σ. ζάχαρη και αλείφουμε την επιφάνειά τους. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για άλλα 15 λεπτά γιατί με το αυγό συρρικνώνονται ελαφρώς. 
  • Όταν είναι έτοιμα, τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αν ροδίσουν πιο γρήγορα, καλύπτουμε τη λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο.

Δείτε επίσης: Το πιο νόστιμο και αφράτο κεικ!

6 Σχόλια
  1. η καλυτερη συνταγη. βγηκαν τα τσουρεκια υπεροχα!! κορδωνατα απαιχτα να σαι καλα Τασο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.