ΑρχικήΣυνταγέςΠουρές με πανσέτα και λουκάνικο

Πουρές με πανσέτα και λουκάνικο

Πουρές με πανσέτα και λουκάνικο. Φανταστική και πολύ χορταστική συνταγή για όλη την οικογένεια.

Πουρές με πανσέτα και λουκάνικο
Εκτύπωση

Πουρές με πανσέτα και λουκάνικο

Πουρές με πανσέτα και λουκάνικο! Μια συνταγή που πρέπει να μάθετε να φτιάχνετε όλοι.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Πουρές με πανσέτα και λουκάνικο
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 450θερμίδες

Υλικά

  • 400 γραμμ. κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη
  • 250 γραμμ. χοιρινή πανσέτα ψιλοκομμένη
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
    1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλιτζ. ζωμό κότας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι 
  • Για τον πουρέ:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζ. γάλα χλιαρό
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβουμε. Αφού καθαρίσουμε εξωτερικά την κολοκύθα από τη φλούδα και εσωτερικά από τους σπόρους και τις ίνες, την κόβουμε σε καρέ και τη βράζουμε για 10΄ να μαλακώσει. Τη στραγγίζουμε και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. 
    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό σκεύος και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα. Προσθέτουμε το λουκάνικο και το κρεμμύδι. Αφήνουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το δαφνόφυλλο, το δεντρολίβανο και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί τελείως το κρασί. Τότε προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα κολοκύθας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15΄ μέχρι να ενωθούν τα αρώματα και να πυκνώσει η σάλτσα.
    Για τον πουρέ: Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλες μπουκιές. Καλύπτουμε με νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση. Βράζουμε τις πατάτες για περίπου 20΄ μέχρι να μαλακώσουν. Τις  στραγγίζουμε σε σουρωτήρι καλά, να φύγουν όλα τα υγρά. Είτε τις λιώνουμε με πιρούνι είτε τις αλέθουμε στο μύλο των λαχανικών για να γίνουν πιο λείες. 
    Ζεσταίνουμε το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο. Μόλις το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει και να ξανθαίνει προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε πολύ καλά και λίγο λίγο προσθέτουμε το χλιαρό γάλα φέρνοντας τον πουρέ στην πυκνότητα που επιθυμούμε. Λιγότερο γάλα για πιο πυκνή υφή, όλο το γάλα για πιο αφράτο πουρέ. Αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε με την πλούσια σάλτσα.

Δείτε επίσης: Συνταγή για το καλύτερο τσιζκεικ

Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Γαλλικό τοστ

Οι αγαπημένες αυγόφετες ή γαλλικό τοστ είναι το ιδανικό πρωινό. Συνοδεύστε με μέλι, πραλίνα, μαρμελάδα ή ακόμη και παγωτό.

Κέικ με σοκολάτα και ρούμι

Συνταγή για κέικ με ρούμι, σταφίδες και σοκολάτα!

Περισσότερα άρθρα

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι ώστε να το διατηρήσουμε σαν καινούργιο για καιρό;

Μαντεμένια σκεύη: 7 καλοί λόγοι να τα επιλέξετε

Μαντεμένια σκεύη ή συμβατικά σκεύη; Σας δίνουμε 7 καλούς λόγους να μαγειρεύετε στο εξής με μαντεμένια σκεύη!

Το μυστικό υλικό για τέλεια σάλτσα ντομάτας

Η μαγειρική σόδα είναι το μυστικό υλικό για να πετύχετε την τέλεια σάλτσα ντομάτας με σωστή γεύση που δεν ξινίζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ