ΑρχικήΆρθραΠοτά με βάση τη ντομάτα

Ποτά με βάση τη ντομάτα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Το πιο γνωστό ποτό με βάση την ντομάτα είναι φυσικά το Bloody Mary.

Η γεύση της ντομάτας συνδυάζεται άψογα με την αψάδα της βότκας, την σπιρτάδα του ταμπάσκο και την Worcestershire sauce. Μας αρέσει πολύ και σας έχουμε και την καλύτερη συνταγή για το πώς θα το φτιάξετε.

Η ντομάτα, όμως, είναι ιδανική και για άλλους πειραματισμούς με βάση το αλκοόλ κι εμείς σας παρουσιάζουμε τους αγαπημένους μας.

Michelada

Εικόνα via food52.com/recipes/420-michelada-aka-bloody-beer

Η μεξικάνικη εκδοχή του Bloody Mary είναι η  Michelada  ένα κοκτέιλ μπίρας που ονομάζεται και Ματωμένη Μπίρα (Bloody Beer). 

Τι θα χρειαστείτε ( για 2 άτομα): 1 μπίρα (αν δεν είναι μεξικάνικη, δεν πειράζει),  90 ml χυμό ντομάτας ( κονσέρβας), μισό  φλιτζάνι χυμό μοσχολέμονου (λάιμ), 2 φέτες μοσχολέμονου, 2 σταγόνες ταμπάσκο, 2 σταγόνες Worcestershire sauce, αλάτι, παγάκια.

Πώς το φτιάχνετε:  Υγραίνετε το χείλος του ποτηριού με το μοσχολέμονο και στη συνέχεια το γυρίζετε περιμετρικά  ώστε να κολλήσει το αλάτι πάνω στο χείλος (μπορείτε να βάλετε το αλάτι σε κουτάλι για να το πετύχετε).  Σε ένα μπολ ή ποτήρι βάζετε τον χυμό ντομάτας, το ταμπάσκο, τον χυμό μοσχολέμονου και την Worcestershire sauce και στη συνέχεια τα ανακατεύετε καλά.  Στα  ποτήρια με το αλάτι στο χείλος που έχετε ήδη ετοιμάσει, ρίξτε αρκετά παγάκια και στη συνέχεια το μείγμα της ντομάτας και των άλλων υλικών (χωρίζετε ισόποσα το μείγμα στα 2 ποτήρια). Τέλος,  ρίξτε μισή μπίρα στο κάθε ποτήρι και γαρνίρετε με τη φέτα μοσχολέμονου.

The Red Snapper

Εικόνα via theginqueen.com/category/cocktails/

Ο χυμός ντομάτας ταιριάζει απιστευτα με το gin και το κοκτέιλ The Red Snapper είναι η απόδειξη. Σημειώστε, λοιπόν, πώς θα το φτιάξετε. Τι θα χρειαστείτε : (για 2 άτομα): 120 ml gin, 240 ml χυμό ντομάτας (από κονσέρβα), 40ml  φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, 8 σταγόνες ταμπάσκο. 4 σταγόνες  Worcestershire sauce, αλάτι, 1 φέτα λεμονιού. 

Πώς το φτιάχνετε: Βρέχετε το χείλος του κάθε ποτηριού με τη φέτα λεμονιού  και στη συνέχεια το γυρίζετε περιμετρικά  ώστε να κολλήσει το αλάτι πάνω στο χείλος ( μπορείτε να βάλετε το αλάτι σε κουτάλι για να το επιτύχετε). Σε ένα σέικερ ανακατέψτε όλα τα υλικά. Γεμίστε τα ποτήρια με πάγο και ρίξτε ισόποσα το μείγμα στο καθένα. Διακοσμείτε, αν θέλετε, με λίγο σέλερι.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σπανακόρυζο με ντομάτα

Σπανακόρυζο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια κλασική συνταγή για σπανακόρυζο λεμονάτο και σπυρωτό, σαν της μαμάς.


Μυρμηγκάτο

Το μυρμηγκάτο είναι ένα λαχταριστό σοκολατένιο σιροπιαστό κέικ με επικάλυψη από κρέμα κακάο! Είναι μπελαλίδικη συνταγή αλλά η νοστιμιά του κέικ αυτού θα σας ξετρελάνει.

Περισσότερα άρθρα

Μυστικά για τέλεια μπισκότα

Μαλακά και αφράτα ή λεπτά και τραγανά μπισκότα; Μυστικά & tips για τέλεια μπισκότα που θα λατρέψουν όλοι!

Συνταγές με μοσχοκάρυδο

Προσθέστε στις συνταγές σας μοσχοκάρυδο για περισσότερη νοστιμιά ακολουθώντας τα tips του Μαμα Πειναω.

Το μενού της εβδομάδας (20/1 – 25/1)

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, νόστιμες και γρήγορες συνταγές ιδανικές για το καλοκαίρι από τον αγαπημένο μας Τάσο Αντωνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ