16 τρόφιμα που πρέπει να έχετε πάντα στο ψυγείο

τρόφιμα που πρέπει να έχετε πάντα στο ψυγείο

Τα τρόφιμα που πρέπει να έχετε πάντα στο ψυγείο σας βοηθούν να ετοιμάσετεε ανά πάσα ώρα και στιγμή χορταστικά γεύματα. Ακόμη κι αν δεν έχετε προγραμματίσει τι θα φάτε σήμερα, αν έχετε αυτά τα τρόφιμα στο ψυγείο θα φτιάξετε ένα γευστικό φαγητό, οικονομικά αλλά και υγιεινά.

Ανοίγετε το ψυγείο και συνειδητοποιείτε ότι έχετε μόνο μισή τομάτα και ένα λεμόνι. Τι βραδινό φτιάχνετε τώρα; Για να μη σας συμβεί αυτό, είναι σημαντικό να κάνετε τα ψώνια με λίγο περισσότερη προνοητικότητα και οργάνωση. Γι’αυτό κι εμείς ετοιμάζουμε κάθε Κυριακή το μενού της εβδομάδας με εύκολες συνταγές για όλους. Δώστε προσοχή στο παρακάτω άρθρο και σημειώστε τη λίστα πασπαρτού με τα τρόφιμα που πρέπει να έχετε πάντα στο ψυγείο σας.

Ποια είναι τρόφιμα που πρέπει να έχετε πάντα στο ψυγείο;

Αρχικά, θυμηθείτε ότι τα τρόφιμα που συντηρούνται στο ψυγείο έχουν πιο μικρό κύκλο ζωής από τα τρόφιμα που συντηρούνται εκτός ψυγείου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε προγραμματίσει πως θα τα μαγειρέψετε, διαφορετικά κινδυνεύετε να ξοδέψετε άσκοπα τα χρήματά σας αλλά και τα τρόφιμα.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά τρόφιμα που αντέχουν μέχρι και ένα μήνα αν συντηρηθούν σωστά. Με αυτά τρόφιμα θα μαγειρέψετε καθημερινά γεύματα ή θα τα καταναλώσετε απευθείας.

Καρότα

Λεμόνια

Μήλα

Λάχανο

Κουνουπίδι

Μπρόκολο

Μουστάρδα

Γάλα με χαμηλά λιπαρά ή φυτικό γάλα

Στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Φέτα

Τυρί κότατζ

Ανθότυρο

Κίτρινο τυρί

Βούτυρο

Αυγά

Και μερικά μυστικά συντήρησης

Τα παραπάνω προϊόντα μπορούν να συντηρηθούν μέχρι και ένα μήνα, αν συσκευαστούν σωστά. Τα λαχανικά αποθηκεύονται σε πλαστική σακούλα. Για τα καρότα, τοποθετήστε ένα χαρτί κουζίνας για να αποτρέψετε  τη συγκράτηση υγρασίας που προκαλεί στη συνέχεια μούχλα. Αποθηκεύστε τα φρούτα σε πλαστική σακούλα σε ξεχωριστό συρτάρι από τα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.