ΑρχικήΆρθραΠρωτοχρονιάτικο κοκτέιλ σαμπάνιας

Πρωτοχρονιάτικο κοκτέιλ σαμπάνιας

Γιορτές χωρίς σαμπάνια γίνονται; Μάλλον όχι, αφού οι περισσότεροι από εμάς κάθε Πρωτοχρονιά απολαμβάνουμε ένα ποτήρι σαμπάνια για να γιορτάσουμε το νέο έτος. Εξάλλου, η σαμπάνια, ως σύμβολο πολυτέλειας, συνοδεύει ή κλείνει ιδανικά το πλούσιο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, αφήνοντας μια γλυκιά υπόσχεση για μια τυχερή χρονιά.

Το διάφανο χρυσό της χρώμα και οι φυσαλίδες που γαργαλάνε τον ουρανίσκο μαρτυρούν ότι η σαμπάνια είναι ο τέλειος σύντροφος για κάθε γιορτή, πόσω μάλλον για την Πρωτοχρονιά. Λέγεται ότι ένας Βενεδικτίνος μοναχός ανακάλυψε τυχαία τον 17ο αιώνα τη μέθοδο παρασκευής των φυσαλίδων και, όταν δοκίμασε το ποτό που δημιούργησε, αναφώνησε: «Ελάτε γρήγορα αδελφοί, πίνω τα αστέρια!». Για την ιστορία, το όνομα αυτού του μοναχού ήταν Dom Perignon.

Η σαμπάνια γρήγορα έγινε το επίσημο ποτό των βασιλικών αυλών και των ευγενών. Ο Ναπολέων έλεγε χαρακτηριστικά ότι πίνει σαμπάνια όταν κερδίζει μια μάχη για να γιορτάσει, και όταν χάνει για παρηγοριά.

Για την κατανάλωση της σαμπάνιας από κοινούς θνητούς δεν γίνεται λόγος μέχρι το 1869, όταν ο συγγραφέας Μαρκ Τουέιν θα δηλώσει «Αυτός που δεν ρισκάρει, δεν θα πιει ποτέ σαμπάνια». Αξίζει να σημειωθεί ότι εκείνη την εποχή η σαμπάνια φτιαχνόταν με μπράντι, λίγη ζάχαρη και μια ή δυο σταγόνες bitters (ουδέτερα αποστάγματα βοτάνων που χρησιμοποιούνται στα κοκτέιλ για να ενισχύσουν τη γεύση).

Σήμερα τα κοκτέιλ σαμπάνιας έχουν γίνει σαφώς πιο mainstream από ότι θα τα χαρακτήριζε κανείς τον 19ο αιώνα. Γιορτάστε κι εσείς λοιπόν σαν βασιλιάδες τον ερχομό του νέου έτους με ένα κοκτέιλ σαμπάνιας φτιαγμένο από τα χεράκια σας! Βρείτε τη συνταγή εδώ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Εσπρέσο αφογκάτο (εσπρέσο με παγωτό)

Ο εσπρέσο αφογκάτο είναι ο συνδυασμός ζεστού καφέ εσπρέσο με παγωτό. Μια αγαπημένη ιταλική συνταγή που μπορείτε να σερβίρεται ως επιδόρπιο.

Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού

Ένα ελαφρύ πιάτο που συνδυάζει γεύσεις, αρώματα και υφές! Εύκολη, γρήγορη, απλή και νόστιμη συνταγή για μακαρονάδα.

Blue Lagoon

Συνταγή για εξωτικό Blue Lagoon!

Περισσότερα άρθρα

Το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σου

Γάλα εβαπορέ, το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σας και την κάνει κρεμώδη και βελούδινη χωρίς να αραιώνει τον ζωμό.

Διαγωνισμός με δώρο ένα σετ πρωινού!

Ένας μεγάλος τυχερός κερδίζει αυτό το υπέροχο σετ πρωινού από τον Τάσο Αντωνίου!

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι ώστε να το διατηρήσουμε σαν καινούργιο για καιρό;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ