ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάMont Blanc της Εύης Παπαδοπούλου
Εκτύπωση

Mont Blanc της Εύης Παπαδοπούλου

Mont Blanc με κάστανα. Ένα ακαταμάχητο γλυκό με υπέροχες μαρέγκες, βελούδινη κρέμα και πουρέ από κάστανο. Το όνομα του γλυκού προέρχεται από το βουνό Mont Blanc στις Άλπεις, καθώς αυτή η τούρτα μοιάζει με χιονισμένο βουνό.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Mont Blanc
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 301θερμίδες

Υλικά

  • 3 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 300 γρ. πατέ κάστανο
  • 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 5-6 μαρόν γλασέ
  • κακάο σε σκόνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε καθαρό και στεγνό κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη μέχρι να γίνουν μια γυαλιστερή και σφιχτή μαρέγκα. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα του φούρνου, και αραδιάζουμε κουταλιές από τη μαρέγκα, ή – αν έχουμε ζαχαροπλαστική δεινότητα – σχηματίζουμε μαρέγκες σε σχήμα μακαρόν, με τη βοήθεια του κορνέ. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 90 βαθμούς και αφήνουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν τελείως. Αν τις φτιάξουμε κάποιες ημέρες νωρίτερα, τις αποθηκεύουμε σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς, απαραίτητα εκτός ψυγείου.
  • Στον μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ.
  • Σε ένα μπολ, φτιάχνουμε στρώσεις από πατέ κάστανο, άγλυκη σαντιγύ, μαρέγκες, κοσκινισμένο κακάο. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές. Διακοσμούμε με σπασμένα μαρόν γλασέ. Σερβίρουμε αμέσως μόλις συναρμολογήσουμε το γλυκό.

Tips

Ευχαριστούμε την Εύη Παπαδοπούλου, ιδιοκτήτρια της gelateria “Le Greche” στην Αθήνα, για τη συνταγή.
 
LE GRECHE
Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα, 10563
Απόστολου Παύλου 2 & Μεσογείων 440, Αγία Παρασκευή, 15342

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωτό βύσσινο

Συνταγή για παγωτό βύσσινο με γιαούρτι!

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί

Συνταγή για γεμιστούς κολοκυθοανθούς με κρούστα!

Σταφιδόψωμο με πορτοκάλι

Χορταστικό και νόστιμο σταφιδόψωμο από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε ένα υπέροχο σταφιδόψωμο με άρωμα πορτοκάλι, αφράτο και σπιτικό, με απλά βήματα.

Περισσότερα άρθρα

10 ελαφριές συνταγές για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Ελαφριές και νόστιμες συνταγές για αποτοξίνωση και επαναφορά στην πραγματικότητα!

Συνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Ιδέες για να απογειώσετε τη σκορδαλιά στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!

Φτιάξτε πανεύκολα φυσική βαφή για πασχαλινά αυγά

Βάφουμε τα πασχαλινά αυγά μας με φυσικές βαφές από καφέ, πάπρικα, κρεμμύδι και παντζάρια!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ