ΑρχικήΆρθραΠώς καθαρίζουμε τα κάστανα;

Πώς καθαρίζουμε τα κάστανα;

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Τα πρώτα κάστανα στους πάγκους της λαϊκής αγοράς και στα ράφια των μανάβικων μας βάζουν όλους σε χειμωνιάτικη διάθεση. Ως υλικό σε γλυκά, σαν συνοδευτικό για κρέατα και πουλερικά, τα κάστανα είναι εξίσου νόστιμα βραστά ή ψητά. Πώς, όμως, μπορούμε να τα καθαρίσουμε εύκολα και γρήγορα; Το Μαμα Πεινάω σας δίνει τρεις διαφορετικούς τρόπους για να καθαρίσετε τα κάστανα εύκολα και απλά.

1ος τρόπος

Χαράσσετε σταυρωτά την κοίλη επιφάνειά τους. Στη συνέχεια, τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, προσθέτετε λίγο αλάτι και τα αφήνετε να ζεματιστούν. Κατόπιν τα βγάζετε από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα και αφαιρείτε το τσόφλι τους. Αφού τα ξεφλουδίσετε, τα ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά όπου τα αφήνετε να βράσουν καλά και να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Όταν κάστανα είναι πλέον χλιαρά, αφαιρείτε το χνούδι τους.

Φτιάξτε υπέροχα γλυκά με κάστανα και σοκολάτα! Βρείτε τις καταπληκτικές γλυκιές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ. 

2ος τρόπος

Εναλλακτικά, μια γρήγορη λύση, είναι να τα χαράξετε, να τα ρίξετε στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό που βράζει και να τα αφήσετε να βράσουν για περίπου 25 λεπτά. Στη συνέχεια, τα βγάζετε από το νερό, τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρείτε τη φλούδα τους. Αν δεν θέλετε να τα βράσετε ολοκλήρα, μπορείτε να τα κόψετε στη μέση όσο είναι ωμά και να τα βάλετε να βράσουν για 10 λεπτά. Αφού τα βγάλετε και τα αφήσετε να κρυώσουν ελαφρά, τα ξεφλουδίζετε.

3ος τρόπος

Αν προτιμάτε να τα ψήσετε, τότε χαράσσετε διαγώνια την κορυφή τους με ένα αιχμηρό μαχαίρι και τα βάζετε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C πάνω σε μια λαμαρίνα, για περίπου 25 λεπτά και με το κοτσάνι προς τα πάνω, γυρίζοντάς τα τακτικά. Μόλις τα βγάλετε, τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο, στη συνέχεια τα πιέζετε ελαφρά στο κέντρος τους για να ανοίξουν και τα ξεφλουδίζετε.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αρωματικές πατάτες φούρνου

Αρωματικές πατάτες φούρνου με βούτυρο, μέλι και μουστάρδα. Αυτές οι πατάτες φούρνου λιώνουν στο στόμα!

Στριφτάρια σφολιάτας με τυρί

Τα στριφτάρια σφολιάτας είναι ένα υπέροχο σνακ με καυτερή σάλτσα, τυρί και σφολιάτα βουτύρου. Ιδανική συνταγή για κέρασμα, πάρτυ ή επισκέψεις της τελευταίας στιγμής!

Κορμός σοκολάτας με φράουλες

Κορμός με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τον δικό σας κορμό με το αφράτο παντεσπάνι και πλούσια γέμιση με σαντιγί και μαρμελάδα φράουλα!

Περισσότερα άρθρα

Το μυστικό υλικό για τέλεια σάλτσα ντομάτας

Η μαγειρική σόδα είναι το μυστικό υλικό για να πετύχετε την τέλεια σάλτσα ντομάτας με σωστή γεύση που δεν ξινίζει!

Τα food trends του 2019 σύμφωνα με το Pinterest

Αυτά είναι τα food trends που θα μαγειρέψουμε και θα μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας το 2019.

Το μενού του Πάσχα

Ένα μενού για το Πάσχα με τις καλύτερες πασχαλινές συνταγές για σαλάτες, αρνί κα υπέροχα γλυκά με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ