ΑρχικήΆρθραΜαρμελάδα βερύκοκο με τζίντζερ

Υπέροχη καλοκαιρινή μαρμελάδα βερίκοκο! Διαλέξτε ώριμα βερίκοκα ποικιλίας Διαμαντοπούλου για τη μαρμελάδα. Προσθέστε λίγο τζίντζερ για να αναδείξετε τα αρώματα και την πλούσια γεύση της μαρμελάδας.

Μαρμελάδα βερύκοκο τζίντζερ
Εκτύπωση

Μαρμελάδα βερύκοκο με τζίντζερ

Υπέροχη καλοκαιρινή μαρμελάδα βερίκοκο! Διαλέξτε ώριμα βερίκοκα ποικιλίας Διαμαντοπούλου για τη μαρμελάδα. Προσθέστε λίγο τζίντζερ για να αναδείξετε τα αρώματα και την πλούσια γεύση της μαρμελάδας.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μαρμελάδα βερύκοκο με τζίντζερ
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 50 λεπτά
Μερίδες 12
Θερμίδες 100θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό βερύκοκα κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζ. νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/4 κ.γλ. τζίντζερ
  • χυμός από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα βερύκοκα και το νερό. Αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά τα βερύκοκα και σχεδόν να διαλύονται. Το μείγμα μας πρέπει να είναι ακόμα πολύ ζουμερό.
  • Κατόπιν με το ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα (ή το περνάμε στο μπλέντερ). Αν θέλουμε κομματάκια φρούτων, λιώνουμε τα βερύκοκα με διακοπτόμενη λειτουργία κατά την προτίμησή μας. 
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο της μαρμελάδας σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, για περίπου 30 – 35 λεπτά. Προσοχή! Η μαρμελάδα πρέπει να σιγοβράζει και εμείς να είμαστε “από πάνω” ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, την οποία φτάνουμε μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας για να βεβαιωθούμε ότι δεν έχει κολλήσει. Διαφορετικά μπορεί να πικρίσει και να καεί η μαρμελάδα.
  • Όσο βράζει η μαρμελάδα, αποστειρώνουμε τα βαζάκια: τα πλένουμε (μαζί και τα καπάκια τους) και τα ξεπλένουμε με ζεστό νερό. Τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε ένα ταψί. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στους 100°C (αέρα ή αντιστάσεις) για 15 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε, τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα. Καλύτερα τα βάζα και το γλυκό να είναι ακόμα ζεστά.
  • Λίγο πριν δέσει η μαρμελάδα, προσθέτουμε το τζίντζερ και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά.
  • Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμη η μαρμελάδα βερύκοκο, βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά ένα πιάτο. Κατόπιν παίρνουμε μια κουταλιά και την τοποθετούμε στο κέντρο του πιάτου. Σηκώνουμε το πιάτο και ελέγχουμε: εάν στέκεται στο ίδιο σημείο, είναι έτοιμη.
  • Μοιράζουμε καυτή στα αποστειρωμένα βαζάκια και τη διατηρούμε για μήνες σε σκοτεινό και δροσερό σημείο. Μετά το άνοιγμα η μαρμελάδα βερύκοκο διατηρείται στο ψυγείο.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σοκολατίνα με φράουλες και μπισκότα

Συνταγή για σοκολατίνα με φράουλες και μπισκότα από τον Τάσο Αντωνίου. Υπέροχη, φουλ σοκολατένια και απόλυτα ανοιξιάτικη.

Κιμάς με μπριάμ λαχανικών

Συνταγή για κιμά με μπριάμ λαχανικών!

Ριζότο με καραβίδες και ζωμό κολοκύθας

Ριζότο με καραβίδες και ζωμό κολοκύθας από τη Μαρία Ζαφειράτου. Εύκολη συνταγή για ριζότο με λαχταριστές καραβίδες και πλούσιο άρωμα κολοκύθας.

Περισσότερα άρθρα

16 νηστίσιμες συνταγές που θα σε ξετρελάνουν!

Εύκολες, γρήγορες, νόστιμες συνταγές για όλη την οικογένεια κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής και κάθε νηστείας!

Το μυστικό υλικό για τέλειο, τραγανό κοτόπουλο!

Τέλειο τραγανό κοτόπουλο με ένα μυστικό και απρόσμενο υλικό, για ζουμερό, απίθανο κρέας και κρατσανιστή κρούστα που θα λατρέψετε!

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τη σχάρα της ψησταριάς;

Μάθετε μυστικά για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τη σχάρα από λίπη και υπολείμματα τροφών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλημερα και απο εμενα. Πολύ ωραια συνταγή. Την εκανα και ειχε τεραστια επιτυχια στις φιλες μου. Θα ηθελα μια μαρμελαδα με καρπουζι σας παρακαλω αν μπορειτε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ