Πώς να «σώσετε» τη… μερίδα!

Από τον Γιώργο Αρβανιτάκη,

Υποθέστε ότι βράσατε μακαρόνια ένα μεσημέρι, και μερικά περίσσεψαν. Πριν διαβάσετε αυτό το άρθρο το πιθανότερο είναι να τα πετούσατε στα σκουπίδια, είμαστε σίγουροι όμως πως μπορείτε να ”σώσετε” και μια μερίδα για το βράδυ!

 Συνήθως τα ζυμαρικά λασπώνουν, όταν, αφού τα σουρώσουμε, τα αφήσουμε στο καυτό μάτι που χρησιμοποιούσαμε. Έτσι χάνουν την υγρασία τους. Θα ακολουθήσουμε τα εξής βήματα λοιπόν:

1. Προσθέστε λίγο αλάτι. Σίγουρα αυτό έχει ήδη γίνει κατά το βράσιμο, αλλά έτσι θα δώσετε ξανά μια γεύση στα ζυμαρικά σας.

2. Προσθέστε τυρί. Καλό είναι να το τρίψετε πρώτα σε ένα μπολ, για να το ρίχνετε λίγο-λίγο πάνω από τα ζυμαρικά και αφού ανακατέψετε να δοκιμάσετε για να δείτε αν είναι στα ”επιθυμητά” επίπεδα!

3. Προσθέστε πιπέρι. Είπαμε, προσπαθούμε να δώσουμε τη χαμένη γεύση πίσω!

4. Ραντίστε με λίγο καλό ελαιόλαδο. Εξαιρετικής σημασίας βήμα για να δώσουμε ξανά υγρασία και γεύση στο πιάτο. Εξάλλου, το καλό ελαιόλαδο είναι νόστιμο από μόνο του!

Μετά από αυτά τα βήματα βάλτε ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρά. Μην παραλείψετε τις δοκιμές από βήμα σε βήμα, αλλά και σε αυτό το στάδιο. Σκοπός μας εδώ είναι να ”διορθώσουμε” τυχών λάθη ή ατέλειες.

Εάν μετά από αυτά τα στάδια τα ζυμαρικά εξακολουθούν και ”κολλάνε”, τότε οι συμβουλές μας έχουν εξαντληθεί και τότε αναλαμβάνει το τοπικό ντελίβερι, φίλε φοιτητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.