ΑρχικήΆρθραΠώς να «σώσετε» τη... μερίδα!

Πώς να «σώσετε» τη… μερίδα!

Από τον Γιώργο Αρβανιτάκη,

Υποθέστε ότι βράσατε μακαρόνια ένα μεσημέρι, και μερικά περίσσεψαν. Πριν διαβάσετε αυτό το άρθρο το πιθανότερο είναι να τα πετούσατε στα σκουπίδια, είμαστε σίγουροι όμως πως μπορείτε να ”σώσετε” και μια μερίδα για το βράδυ!

 Συνήθως τα ζυμαρικά λασπώνουν, όταν, αφού τα σουρώσουμε, τα αφήσουμε στο καυτό μάτι που χρησιμοποιούσαμε. Έτσι χάνουν την υγρασία τους. Θα ακολουθήσουμε τα εξής βήματα λοιπόν:

1. Προσθέστε λίγο αλάτι. Σίγουρα αυτό έχει ήδη γίνει κατά το βράσιμο, αλλά έτσι θα δώσετε ξανά μια γεύση στα ζυμαρικά σας.

2. Προσθέστε τυρί. Καλό είναι να το τρίψετε πρώτα σε ένα μπολ, για να το ρίχνετε λίγο-λίγο πάνω από τα ζυμαρικά και αφού ανακατέψετε να δοκιμάσετε για να δείτε αν είναι στα ”επιθυμητά” επίπεδα!

3. Προσθέστε πιπέρι. Είπαμε, προσπαθούμε να δώσουμε τη χαμένη γεύση πίσω!

4. Ραντίστε με λίγο καλό ελαιόλαδο. Εξαιρετικής σημασίας βήμα για να δώσουμε ξανά υγρασία και γεύση στο πιάτο. Εξάλλου, το καλό ελαιόλαδο είναι νόστιμο από μόνο του!

Μετά από αυτά τα βήματα βάλτε ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρά. Μην παραλείψετε τις δοκιμές από βήμα σε βήμα, αλλά και σε αυτό το στάδιο. Σκοπός μας εδώ είναι να ”διορθώσουμε” τυχών λάθη ή ατέλειες.

Εάν μετά από αυτά τα στάδια τα ζυμαρικά εξακολουθούν και ”κολλάνε”, τότε οι συμβουλές μας έχουν εξαντληθεί και τότε αναλαμβάνει το τοπικό ντελίβερι, φίλε φοιτητή.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

τσιζκεικ εύκολο & γρήγορο

Το πιο υπέροχο και γευστικό cheesecake μπορείτε να το φτιάξετε μέσα σε 10 μόνο λεπτά. Δοκιμάστε αυτό το εύκολο αγαπημένο γλυκό και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με τη νοστιμιά και την απλότητά του!

Στρούντελ με γέμιση μήλο

Αυθεντική συνταγή για στρούντελ με μήλο από την Αλσατία!

Σιρόπι ζάχαρης

Βασική συνταγή για σιρόπι ζάχαρης.

Περισσότερα άρθρα

Τα 9 μυστικά για τέλειες ψητές πατάτες

Tέλειες πατάτες φούρνου κάθε φορά, με τα 9 μυστικά του Τάσου Αντωνίου για τραγανή, χρυσαφένια κρούστα και ζουμερό εσωτερικό που λιώνει στο στόμα.

Συνταγές με μοσχοκάρυδο

Προσθέστε στις συνταγές σας μοσχοκάρυδο για περισσότερη νοστιμιά ακολουθώντας τα tips του Μαμα Πειναω.

Μυστικά για τέλειους κουραμπιέδες

Απίθανοι, τραγανοί, βουτυράτοι κουραμπιέδες στο πι και φι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ