ΑρχικήΆρθραΠώς να «σώσετε» τη... μερίδα!

Πώς να «σώσετε» τη… μερίδα!

Από τον Γιώργο Αρβανιτάκη,

Υποθέστε ότι βράσατε μακαρόνια ένα μεσημέρι, και μερικά περίσσεψαν. Πριν διαβάσετε αυτό το άρθρο το πιθανότερο είναι να τα πετούσατε στα σκουπίδια, είμαστε σίγουροι όμως πως μπορείτε να ”σώσετε” και μια μερίδα για το βράδυ!

 Συνήθως τα ζυμαρικά λασπώνουν, όταν, αφού τα σουρώσουμε, τα αφήσουμε στο καυτό μάτι που χρησιμοποιούσαμε. Έτσι χάνουν την υγρασία τους. Θα ακολουθήσουμε τα εξής βήματα λοιπόν:

1. Προσθέστε λίγο αλάτι. Σίγουρα αυτό έχει ήδη γίνει κατά το βράσιμο, αλλά έτσι θα δώσετε ξανά μια γεύση στα ζυμαρικά σας.

2. Προσθέστε τυρί. Καλό είναι να το τρίψετε πρώτα σε ένα μπολ, για να το ρίχνετε λίγο-λίγο πάνω από τα ζυμαρικά και αφού ανακατέψετε να δοκιμάσετε για να δείτε αν είναι στα ”επιθυμητά” επίπεδα!

3. Προσθέστε πιπέρι. Είπαμε, προσπαθούμε να δώσουμε τη χαμένη γεύση πίσω!

4. Ραντίστε με λίγο καλό ελαιόλαδο. Εξαιρετικής σημασίας βήμα για να δώσουμε ξανά υγρασία και γεύση στο πιάτο. Εξάλλου, το καλό ελαιόλαδο είναι νόστιμο από μόνο του!

Μετά από αυτά τα βήματα βάλτε ξανά την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρά. Μην παραλείψετε τις δοκιμές από βήμα σε βήμα, αλλά και σε αυτό το στάδιο. Σκοπός μας εδώ είναι να ”διορθώσουμε” τυχών λάθη ή ατέλειες.

Εάν μετά από αυτά τα στάδια τα ζυμαρικά εξακολουθούν και ”κολλάνε”, τότε οι συμβουλές μας έχουν εξαντληθεί και τότε αναλαμβάνει το τοπικό ντελίβερι, φίλε φοιτητή.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ταραμοκεφτέδες

Νόστιμοι, παραδοσιακοί ταραμοκεφτέδες για το τραπέζι της νηστείας από τον Τάσο Αντωνίου. Αγαπημένος μεζές για το ούζο!

Φακές με μπέικον και σπανάκι

Φακές με μπέικον και σπανάκι με το HomeCooker της Philips!

Πιλάφι με το πιο ζουμερό μοσχαράκι

Συνταγή για αγαπημένο πιλάφι με μοσχαράκι.

Περισσότερα άρθρα

Το πανέξυπνο κόλπο για να ζεσταίνετε δυο πιάτα στον φούρνο μικροκυμάτων

Αυτό είναι το μυστικό για να έχετε διπλάσιο χώρο στον φούρνο μικροκυμάτων και να ζεσταίνετε δυο πιάτα τη φορά!

Τα 5 μικρά tips για τέλειες μπριζόλες

Όλα τα μυστικά και τα tips για τέλειες μπριζόλες, ζουμερές και άψογα ψημένες. Σε αυτές τις μπριζόλες δεν θα αντισταθεί κανείς!

8 υπέροχες συνταγές για να μαγειρέψετε τα μανιτάρια

Υπέροχες συνταγές με μανιτάρια, χορταστικές και ελαφριές! Τα μανιτάρια είναι ένα από τα πιο νόστιμα και πλούσια σε θρεπτική αξία τρόφιμα που μπορείτε να μαγειρέψετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ