6 εναλλακτικές για την πλαστική σακούλα του σούπερ μάρκετ

Η νέα χρονιά μας βρήκε με μια μεγάλη αλλαγή στις καθημερινές μας συνήθειες, και πιο συγκεκριμένα στις σακούλες των σούπερ μάρκετ. Από την 1η Ιανουαρίου 2018 οι λεπτές πλαστικές σακούλες όπου βάζουμε τα ψώνια του σούπερ μάρκετ δεν διατίθενται δωρεάν. Αντίθετα, οι καταναλωτές επιβαρύνονται με τον φόρο περιβάλλοντος, δηλαδή επιπλέον 0,03 λεπτά ανά σακούλα. Μάλιστα, η επιβάρυνση αυτή θα αυξηθεί στα 0,07 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Γι’αυτό το λόγο οι καταναλωτές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις αντί της πλαστικής σακούλας, φιλικές προς το περιβάλλον αλλά και οικονομικές για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Εμείς σας παρουσιάζουμε 6 έξυπνες εναλλακτικές για την πλαστική σακούλα και τα ψώνια σας στο σούπερ μάρκετ.

1. Τσάντες λινάτσας από το τροπικό φυτό γιούτα

Η γιούτα είναι το δεύτερο πιο σημαντικό φυτό σε ίνες μετά από τις ίνεςβαμβακιού και είναι ένα ελαφρύ, απαλό, λαμπερό φυτό που μπορεί ναπεριστρέφεται σε χοντρό, ισχυρό κόμπο. Οι τσάντες από γιούτα είναι 100% βιοδιασπώμενες, ανακυκλώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον. 

2. Τσάντες δίχτυ

τσάντα δίχτυ

Πριν από μια δεκαετία ήταν η απόλυτη μόδα. Οι τσάντες δίχτυ είναι ιδανικές για τη μαναβική, αρκεί να έχετε διαθέσιμες δυο ή τρεις για να μοιράσετε τα βαριά αντικείμενα.

3. Τσάντα καροτσάκι

τσάντα καροτσάκι σούπερ μάρκετ

Το καροτσάκι της λαϊκής μεταφέρεται στο σούπερ μάρκετ και γίνεται ίσως η πιο χρηστική εναλλακτική της πλαστικής σακούλας, αφού δεν χρειάζεται καν να ασηκώσετε βάρος.

4. Υφασμάτινες τσάντες

τσάντα υφασμάτινη

Διαχρονική, στυλάτη και με αντοχή στα βαριά προϊόντα, μια υφασμάτινη τσάντα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και στα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

5. Επαναχρησιμοποιούμενη πλαστική σακούλα

τσάντα ikea σούπερ μάρκετ

Η χαρακτηριστική μπλε σακούλα της πιο γνωστής αλυσίδας καταστημάτων επίπλων για το σπίτι είναι μια καλή επένδυση για όσους επισκέπτονται πιο αραιά το σούπερ μάρκετ και αγοράζουν μεγάλες ποσότητες προϊόντων για καιρό.

6. Ψάθινες τσάντες

Οι ψάθινες τσάντες παραλίας αποκτούν νέα καριέρα και γίνονται ιδανικός αντικαταστάτης της πλαστικής σακούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.