Γλυκόξινο κοτόπουλο

Γλυκόξινο κοτόπουλο Συνταγή
Γλυκόξινο κοτόπουλο Συνταγή
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
Σύνολο15 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Γλυκόξινο κοτόπουλο
Servings: 6
Θερμίδες: 346 θερμίδες

Υλικά

  • 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 6 λιαστές ντομάτες λαδιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε τα φιλέτα στον πάγκο εργασίας και με το χέρι σε μπουνιά χτυπάμε καλά να πλατύνουν. Βάζουμε στο μίξερ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, τη σόγια, το μέλι, τη ρίγανη, και τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος. Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν από 4 ώρες έως και μία νύχτα. Όσο πιο πολύ μείνουν στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν. Μπορούμε να τα ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4΄ από κάθε πλευρά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, για 25΄. Ταιριάζουν τέλεια με ψητές πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού ή με ψητά λαχανικά σχάρας.

Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.