Πώς θα κάνεις το παλιό μπουκάλι πολύχρωμο βάζο

Από τη Λίζα Μάτσα,

Αν είσαι λάτρης της φάσης DIY, θα λατρέψεις αυτά τα γυάλινα μπουκάλια που έχουν βαφτεί με την τεχνική του ombre. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι γυάλινα μπουκάλια και βαζάκια, ενδεχομένως από μαρμελάδα ή φυστικοβούτυρο που έχουν τελειώσει.

Βήμα 1: Στρώσε στο πάτωμα φύλλα εφημερίδας για να μη λερώσεις. Αφαίρεσε τις ετικέτες από τα μπουκάλια και τα βαζάκια. Τοποθέτησε τα πάνω στις εφημερίδες ανάποδα και ψέκασέ τα με δύο στρώσεις με άσπρο χρώμα για ματ αποτέλεσμα.

Βήμα 2: Αφού στεγνώσουν, θα πρέπει να παραμείνουν ανάποδα ώστε όταν χρησιμοποιήσετε τα σπρέι βαφής σας, να στοχεύουν στο κάτω μέρος του μπουκαλιού, περίπου 15 εκ. μακριά και σχηματίζοντας γωνία. Θα πρέπει να καλύψει τη μισή φιάλη. Έτσι η ένταση του χρώματος θα είναι δυνατότερη από κάτω και θα ξεθωριάζει προς τη κορυφή.

Tip: Περίμενε να στεγνώσουν εντελώς πριν τα χρησιμοποιήσεις!

Τα μπουκάλια σου είναι έτοιμα να μετατραπούν σε βάζα με λουλούδια, μολυβοθήκες, διακοσμητικά βαζάκια για το μπάνιο σου και ό,τι άλλο επιθυμείς. Για αυτό την επόμενη φορά που θα πας να τα πετάξεις στο κάδο ανακύκλωσης σκέψου το ξανά!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.