3 λόγοι για να φοράμε γάντια όταν πλένουμε πιάτα

Γάντια πιάτων

Συχνά θεωρούμε ότι τα γάντια για το πλύσιμο πιάτων είναι υπερβολή. Άλλοι έχουμε συνηθίσει να πλένουμε όπως μας έμαθε η μαμά ή η γιαγιά μας, άλλοι χρησιμοποιούμε μοντέρνα βουρτσάκια με λαβές. Κι όμως, το πλύσιμο πιάτων θα αλλάξει ριζικά όταν ξεκινήσετε να φοράτε γάντια και θα μάθετε τους λόγους ευθύς αμέσως.

1. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε καυτό νερό

Τα γάντια προστατεύουν τα χέρια από την υψηλή θερμοκρασία, κι έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καυτό νερό για τη λάντζα. To ζεστό νερό είναι απαραίτητο για να πλύνετε σωστά τα πιάτα σας. Όταν πλένετε τα πιάτα με γυμνά χέρια, συνήθως χρησιμοποιείτε μέτρια θερμοκρασία ώστε να μπορείτε να την αντέξετε. Με τα γάντια, μπορείτε να μείνετε ήσυχοι ότι θα χρησιμοποιήσετε καυτό νερό για να λάμπουν τα πιάτα σας.

Δείτε ακόμη: γιατί το απορρυπαντικό πιάτων δεν απολυμαίνει τα πιάτα;

2. Τα πιάτα θα λάμψουν

Με τα γάντια κουζίνας, μπορείτε να τρίψετε κάθε λεκέ, και να απομακρύνετε τα επίμονα υπολείμματα τροφής στα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα. Εξάλλου, όταν νιώθετε ότι τα χέρια σας είναι προστατευμένα, είστε πιο αφοισωμένοι στο έργο σας και καθαρίζετε πιο αποδοτικά.

3. Δεν θα ξεραθούν τα χέρια σας

Όταν πλένουμε με γυμνά χέρια, συχνά η επιδερμίδα ξηραίνεται και μπορεί να παρουσιάσει σκασίματα. Τα γάντια είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας σε καλή κατάσταση. Μάλιστα, για να πετύχετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, απλώστε στα χέρια κρέμα και μετά τοποθετήστε τα γάντια. Πλένοντας τα πιάτα με καυτό νερό, ανοίγουν οι πόροι της επιδερμίδας και κάπως έτσι πετυχαίνουμε σχεδόν το αποτέλεσμα ενός σπα κάνοντας τη λάντζα!

Τώρα ξέρετε τους λόγους που πρέπει να πλένουμε τα πιάτα με γάντια. Εσείς πώς πλένετε τα πιάτα στο σπίτι σας;

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.