Ρούχα, διαβατήριο, πιρούνι!

Πολλές φορές όταν ταξιδεύουμε, οργανωνόμαστε αναλόγως, δηλαδή πακετάρουμε βαριά ή ελαφριά ρούχα ανάλογα με τον καιρό, παπούτσια για έξοδο ή για ορειβασία, διαβατήριο ή ταυτότητα ανάλογα με τον προορισμό μας. Σκεφτόμαστε, όμως, τόσο συχνά το φαγητό που πρόκειται να καταναλώσουμε; Αν είστε, όπως εγώ, τότε καταστρώνετε τα σχέδια για γνωριμία με τα αντίστοιχα τοπικά εδέσματα πιο επιμελώς από τα αξιοθέατα που πρόκειται να επισκεφθείτε! 

Βέβαια, αν δεν είμαστε προσεκτικοί , μπορεί να πιαστούμε να κάνουμε το πιο εύκολο λάθος όταν ταξιδεύουμε και να στερηθούμε την αναψυχή μας από μια ασθένεια! Σίγουρα, δεν είναι συχνό φαινόμενο, αλλά μερικοί προορισμοί είναι πιο επικίνδυνοι από κάποιους άλλους.

Σύμφωνα με μια έρευνα, που διεξήγαγε η Simpson Millar LLP, που εξέτασε δεδομένα και εμπειρίες από 23,332 τουρίστες προερχόμενους από το Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν συγκεκριμένοι ταξιδιωτικοί προορισμοί που πρέπει να εφιστήσουμε την προσοχή μας!

Οι ταξιδιώτες είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν από σαλμονέλλα στην Αίγυπτο, στην Τουρκία και στην Ταϊλάνδη –από τις αγαπημένες μου κουζίνες και οι τρεις-, ενώ στην Ισπανία, την Τουρκία και στο Πακιστάν είναι συχνό το φαινόμενο να προσβληθεί κανείς από το κρυπτοσπορίδιο, μία υδατογενή μόλυνση συνδεδεμένη με το βρώμικο νερό των πηγών. Συχνή, σύμφωνα με την έρευνα, είναι και η τροφική δηλητηρίαση στην Ινδία, την Ισπανία και την Τουρκία

Υπάρχει μια πιθανότητα 20% οι ταξιδιώτες  που επισκέπτονται χώρες της Αφρικής, την  Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία, την  Κορέα, τη  Μαλαισία, τη Μέση Ανατολή, τα Νησιά του Ειρηνικού, τη Νότια Αμερική, την Ταϊλάνδη, την Τουρκία και το Βιετνάμ, να πάθουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, διάρροια. Εμείς συστήνουμε να είστε προσεκτικοί στην επιλογή του εστιατορίου αλλά και του πιάτου σας, να πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό και να κάνετε όλα τα απαραίτητα εμβόλια πριν ταξιδέψετε.

Σας  αποθαρρύναμε; Μην πτοείστε, όμως. Αν δεν ταξιδέψετε στη γενέτειρα μιας κουζίνας, δεν θα την γνωρίσετε ποτέ στην πλήρη ομορφιά της! Καλά ταξίδια λοιπόν!

 

Δημήτρης Λαζάρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.