ΑρχικήΆρθραΡούχα, διαβατήριο, πιρούνι!

Ρούχα, διαβατήριο, πιρούνι!

Πολλές φορές όταν ταξιδεύουμε, οργανωνόμαστε αναλόγως, δηλαδή πακετάρουμε βαριά ή ελαφριά ρούχα ανάλογα με τον καιρό, παπούτσια για έξοδο ή για ορειβασία, διαβατήριο ή ταυτότητα ανάλογα με τον προορισμό μας. Σκεφτόμαστε, όμως, τόσο συχνά το φαγητό που πρόκειται να καταναλώσουμε; Αν είστε, όπως εγώ, τότε καταστρώνετε τα σχέδια για γνωριμία με τα αντίστοιχα τοπικά εδέσματα πιο επιμελώς από τα αξιοθέατα που πρόκειται να επισκεφθείτε! 

Βέβαια, αν δεν είμαστε προσεκτικοί , μπορεί να πιαστούμε να κάνουμε το πιο εύκολο λάθος όταν ταξιδεύουμε και να στερηθούμε την αναψυχή μας από μια ασθένεια! Σίγουρα, δεν είναι συχνό φαινόμενο, αλλά μερικοί προορισμοί είναι πιο επικίνδυνοι από κάποιους άλλους.

Σύμφωνα με μια έρευνα, που διεξήγαγε η Simpson Millar LLP, που εξέτασε δεδομένα και εμπειρίες από 23,332 τουρίστες προερχόμενους από το Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν συγκεκριμένοι ταξιδιωτικοί προορισμοί που πρέπει να εφιστήσουμε την προσοχή μας!

Οι ταξιδιώτες είναι πιο πιθανό να αρρωστήσουν από σαλμονέλλα στην Αίγυπτο, στην Τουρκία και στην Ταϊλάνδη –από τις αγαπημένες μου κουζίνες και οι τρεις-, ενώ στην Ισπανία, την Τουρκία και στο Πακιστάν είναι συχνό το φαινόμενο να προσβληθεί κανείς από το κρυπτοσπορίδιο, μία υδατογενή μόλυνση συνδεδεμένη με το βρώμικο νερό των πηγών. Συχνή, σύμφωνα με την έρευνα, είναι και η τροφική δηλητηρίαση στην Ινδία, την Ισπανία και την Τουρκία

Υπάρχει μια πιθανότητα 20% οι ταξιδιώτες  που επισκέπτονται χώρες της Αφρικής, την  Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία, την  Κορέα, τη  Μαλαισία, τη Μέση Ανατολή, τα Νησιά του Ειρηνικού, τη Νότια Αμερική, την Ταϊλάνδη, την Τουρκία και το Βιετνάμ, να πάθουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, διάρροια. Εμείς συστήνουμε να είστε προσεκτικοί στην επιλογή του εστιατορίου αλλά και του πιάτου σας, να πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό και να κάνετε όλα τα απαραίτητα εμβόλια πριν ταξιδέψετε.

Σας  αποθαρρύναμε; Μην πτοείστε, όμως. Αν δεν ταξιδέψετε στη γενέτειρα μιας κουζίνας, δεν θα την γνωρίσετε ποτέ στην πλήρη ομορφιά της! Καλά ταξίδια λοιπόν!

 

Δημήτρης Λαζάρου 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ψαρόσουπα με ροφό

Συνταγή για ψαρόσουπα βελουτέ με ροφό.

Μύδια σαγανάκι

Υπέροχη συνταγή για μύδια σαγανάκι. Η κρεμώδης σάλτσα με την φέτα και τη μουστάρδα δίνουν το πιο νόστιμο σαγανάκι θαλασσινών. Συνοδεύστε με λευκό κρασί.

Σαλάτα με κοτόπουλο, αβοκάντο και εύκολη βινεγκρέτ

Σαλάτα με κοτόπουλο, αβοκάντο και εύκολη βινεγκρέτ. Χορταστική, θρεπτική σαλάτα που θυμίζει σαλάτα του Καίσαρα αλλά σε πιο γκράντε εκδοχή!

Περισσότερα άρθρα

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

7 επικές συνταγές για κεφτέδες

Οι καλύτερες συνταγές για κεφτέδες είναι εδώ!

Αυτά είναι τα καλύτερα βούτυρα για τα γιορτινά γλυκά σας

Κάνουμε crash test στα βούτυρα του σούπερ μάρκετ και επιλέγουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ