Τα 5 μικρά tips για τέλειες μπριζόλες

tips για τελειες μπριζολες

Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,

Αποφασίσατε να πάτε στο αγαπημένο σας εστιατόριο και να παραγγείλετε μια μπριζόλα. Πληρώσατε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, αλλά το ευχαριστηθήκατε. Μια μέρα αποφασίσατε να φτιάξετε το ίδιο πιάτο αλλά το αποτέλεσμα αποδείχθηκε κάτι λιγότερο από ικανοποιητικό. Τι μπορεί να πήγε στραβά; Το mamapeinao.gr σας βάζει στα ”άδυτα” της κουζίνας του εστιατορίου, προσφέροντάς σας τα απόλυτα tips για τέλειες μπριζόλες!

Το σημείο: Τα καλύτερα steakhouses σερβίρουν τα πιο διαλεχτά σημεία του κρέατος. Αυτά είναι κυρίως το φιλέτο ή η σπάλα.

Η σίτεψη: Τα μεγάλα εστιατόρια σιτεύουν το βόειο κρέας εντείνοντας τη γεύση του και τη τρυφερότητα για τη βελτίωση της κοπής. Η σίτεψη είναι μια διαδικασία όπου κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες αφήνουμε το κρέας να “καθήσει” για αρκετές μέρες ή βδομάδες. Αυτό ωστόσο κρύβει τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης για κάποιον που δεν ξέρει να το κάνει σωστά, οπότε σας προτείνουμε να το προμηθευτείτε έτοιμο.

Τα μπαχαρικά: Οι μεγάλες μπριζόλες χρειάζονται πάντα τα καρυκεύματά τους για να νοστιμίσουν. Συνηθίζουμε να βάζουμε χοντρό μαύρο πιπέρι, θαλασσινό αλάτι, μα’ι’ντανό και βούτυρο. Το βούτυρο ίσως σας ξενίζει, αλλά είναι το συστατικό που αν προστεθεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα κάνει το πιάτο σας μοναδικό!

Δείτε ακόμα

Το μενού της Τσικνοπέμπτης

Η κατάλληλη μαρινάδα για κάθε κρέας

Ο εξοπλισμός: Σε όλα τα γνωστά Steakhouses οι μπριζόλες ψήνονται στη σχάρα. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει υψηλή θερμότητα σε άμεση επαφή με το κρέας. Ένα καλό τηγάνι είναι ό,τι πρέπει. Προθερμάνετε το τηγάνι σας λοιπόν, βάλτε τη μπριζόλα σας για 2-3 λεπτά, μετά γυρίστε την και επαναλάβετε προσθέτοντας λίγο βούτυρο. Κατόπιν βάλτε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 5 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαγειρεμένη θέλετε να είναι η μπριζόλα σας.

Η διαδικασία: Είναι λογικό κατά τη διαδικασία ψησίματος να υπάρξει πιτσίλισμα και καπνός, γι’ αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί! Όμως, το λίπος που θα μείνει, μαζί με το βούτυρο που δίνει τα δικά του λίπη, είναι όλη η γεύση του πιάτου σας!

Δείτε ακόμα:

Χοιρινή τηγανιά

Τυροκαυτερή

3 τρόποι για να φτιάξετε τέλειες ψητές πατάτες

 

Η εμπειρία: Για να φτιάξετε μια μπριζόλα νόστιμη και σωστά ψημένη απαραίτητη είναι η ανάλογη εμπειρία. Κάθε φορά που μαγειρεύετε, να βλέπετε τυχόν ατέλειες που πρέπει να διορθώσετε την επόμενη φορά. Οφείλουμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, εξάλλου! Να είστε σίγουροι πως σύντομα θα καταπλήξετε τους καλεσμένους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.