ΑρχικήΆρθραSamba Café: ξεχωριστά χαρμάνια καφέ από όλο τον κόσμο στην Αθήνα

Samba Café: ξεχωριστά χαρμάνια καφέ από όλο τον κόσμο στην Αθήνα

Η Samba Café Coffee Roasters, είναι μια ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση, η οποία από το 1979 επεξεργάζεται και διανέμει, σε ολόκληρη τη χώρα, υψηλής ποιότητας ποικιλίες καφέ, όλων των ειδών. Συλλέγει από τις καλύτερες παραγωγούς χώρες του κόσμου, πρώτη ύλη καφέ, την οποία επεξεργάζεται, δημιουργώντας ξεχωριστά χαρμάνια (ελληνικού καφέ, espresso, φίλτρου, βιολογικού, custom blends, ροφήματα κ.α) στην ιδιόκτητη υπερσύγχρονη μονάδα της Samba Café Coffee Roasters στην Αττική. Η αμιγώς ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Στέφανο Καλαφατά, το 1979, διανύει τη δεύτερη περίοδο ανάπτυξής της, έχοντας στο τιμόνι τον Κώστα Καλαφατά, ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και παντρεύει την κουλτούρα του καφέ με την τεχνολογία και την επαγγελματική εξειδίκευση.   

Την κορυφή κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Coffee in Good Spirits 2015 στο Gothenburg στην Σουηδία, η Samba Café Coffee Roasters (σε συνεργασία με το Underdog στο επίπεδο coaching) και ο barista Γιώργος Κουτσουμπάρδης, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο, στην κατηγορία cocktail με βάση καφέ. Η πλέον τιμητική διάκριση ήταν αποτέλεσμα σκληρής προετοιμασίας και αμέτρητων δοκιμών, αξιοποιώντας έναν από τους καλύτερους καφέδες του κόσμου (Ninety Plus Ethiopian Kemgin W2) περίτεχνα καβουρδισμένο από την ομάδα της Samba Café Coffee Roasters. 

Ποιο είναι το πλάνο της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια; Πρωταρχικός σκοπός είναι μέσα από την διαρκή έρευνα και εκπαίδευση να καβουρδίζονται οι καλύτεροι καφέδες στην Ελλάδα. Γι’αυτό έχει αναπτύξει απευθείας σχέσεις με παραγωγούς καφέ και συμμετέχει ακόμα και στο επίπεδο επεξεργασίας αυτών στις φάρμες προκείμενου το κοινό να μπορέσει να αισθανθεί μοναδικές γευστικές εμπειρίες.  Τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης τη δημιουργία νέων τύπων ελληνικού καφέ (από καφέδες ανώτερης ποιότητας, speciality) με την ταυτόχρονη ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου για τον ελληνικό καφέ. Ο ιδιοκτήτης της Samba Café, Κώστας Καλαφατάς, υπογράμμισε «στην Ελλάδα, η τάση για αναζήτηση εμπειρίας καφέ είναι συνεχώς αυξανόμενη και συγκρίνεται πλέον με αυτή του φαγητού και του κρασιού. Ως αμιγώς Ελληνική εταιρεία, επενδύουμε στη δημιουργία νέων γεύσεων ελληνικού καφέ. Θέλουμε να επενδύσουμε στην παράδοσή μας και να κάνουμε τον ελληνικό καφέ παγκόσμια τάση. Στόχος μας είναι η δημιουργία του ποιοτικότερου  πανελλαδικού δικτύου  ελληνικού καφέ». 

Για το 2016, η Samba Café σχεδιάζει τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου καταστήματος για τα προϊόντα της, στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι φίλοι του καφέ θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες καφέ. Παράλληλα, σχεδιάζει την υλοποίηση ενός φιλόδοξου εγχειρήματος, εκπαιδεύοντας 100 ερασιτέχνες λάτρεις του καφέ – οι οποίοι θα επιλεγούν τυχαία μέσα από σχετικό διαγωνισμό-, μυώντας τους στον κόσμο  του καφέ. 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σολομός, φακές και ρύζι

Συνταγή για σολομό με φακές και ρύζι μπασμάτι.

Φλωρεντίνες αμυγδάλου νηστίσιμες

Φλωρεντίνες αμυγδάλου, το πιο εύκολο γλυκό κέρασμα από τον Τάσο Αντωνίου. Μπορείτε να τις βουτήξετε μέχρι τη μέση σε λιωμένη κουβερούρα για μια σοκολατένια παραλλαγή.

Σουβλάκια με κους κους

Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα δώσει χρώμα στο τραπέζι σας!

Περισσότερα άρθρα

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα

Ένας πλήρης οδηγός με όλα όσα πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε τα σαρακοστιανά καλούδια για το γιορτινό τραπέζι.

Τα τέλεια μπιφτέκια θέλουν αυτό το απρόσμενο υλικό

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι το μυστικό για τέλεια μπιφτέκια έχει σχέση με… τα ψάρια;

Κάρδαμο: συνταγές με τον “βασιλιά” των μπαχαρικών

Το κάρδαμο είναι ένα μπαχαρικό με μοναδική γεύση και θεραπευτικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ