Samba Café: ξεχωριστά χαρμάνια καφέ από όλο τον κόσμο στην Αθήνα

Η Samba Café Coffee Roasters, είναι μια ελληνική, οικογενειακή επιχείρηση, η οποία από το 1979 επεξεργάζεται και διανέμει, σε ολόκληρη τη χώρα, υψηλής ποιότητας ποικιλίες καφέ, όλων των ειδών. Συλλέγει από τις καλύτερες παραγωγούς χώρες του κόσμου, πρώτη ύλη καφέ, την οποία επεξεργάζεται, δημιουργώντας ξεχωριστά χαρμάνια (ελληνικού καφέ, espresso, φίλτρου, βιολογικού, custom blends, ροφήματα κ.α) στην ιδιόκτητη υπερσύγχρονη μονάδα της Samba Café Coffee Roasters στην Αττική. Η αμιγώς ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Στέφανο Καλαφατά, το 1979, διανύει τη δεύτερη περίοδο ανάπτυξής της, έχοντας στο τιμόνι τον Κώστα Καλαφατά, ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και παντρεύει την κουλτούρα του καφέ με την τεχνολογία και την επαγγελματική εξειδίκευση.   

Την κορυφή κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Coffee in Good Spirits 2015 στο Gothenburg στην Σουηδία, η Samba Café Coffee Roasters (σε συνεργασία με το Underdog στο επίπεδο coaching) και ο barista Γιώργος Κουτσουμπάρδης, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο, στην κατηγορία cocktail με βάση καφέ. Η πλέον τιμητική διάκριση ήταν αποτέλεσμα σκληρής προετοιμασίας και αμέτρητων δοκιμών, αξιοποιώντας έναν από τους καλύτερους καφέδες του κόσμου (Ninety Plus Ethiopian Kemgin W2) περίτεχνα καβουρδισμένο από την ομάδα της Samba Café Coffee Roasters. 

Ποιο είναι το πλάνο της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια; Πρωταρχικός σκοπός είναι μέσα από την διαρκή έρευνα και εκπαίδευση να καβουρδίζονται οι καλύτεροι καφέδες στην Ελλάδα. Γι’αυτό έχει αναπτύξει απευθείας σχέσεις με παραγωγούς καφέ και συμμετέχει ακόμα και στο επίπεδο επεξεργασίας αυτών στις φάρμες προκείμενου το κοινό να μπορέσει να αισθανθεί μοναδικές γευστικές εμπειρίες.  Τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης τη δημιουργία νέων τύπων ελληνικού καφέ (από καφέδες ανώτερης ποιότητας, speciality) με την ταυτόχρονη ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου για τον ελληνικό καφέ. Ο ιδιοκτήτης της Samba Café, Κώστας Καλαφατάς, υπογράμμισε «στην Ελλάδα, η τάση για αναζήτηση εμπειρίας καφέ είναι συνεχώς αυξανόμενη και συγκρίνεται πλέον με αυτή του φαγητού και του κρασιού. Ως αμιγώς Ελληνική εταιρεία, επενδύουμε στη δημιουργία νέων γεύσεων ελληνικού καφέ. Θέλουμε να επενδύσουμε στην παράδοσή μας και να κάνουμε τον ελληνικό καφέ παγκόσμια τάση. Στόχος μας είναι η δημιουργία του ποιοτικότερου  πανελλαδικού δικτύου  ελληνικού καφέ». 

Για το 2016, η Samba Café σχεδιάζει τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου καταστήματος για τα προϊόντα της, στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι φίλοι του καφέ θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες καφέ. Παράλληλα, σχεδιάζει την υλοποίηση ενός φιλόδοξου εγχειρήματος, εκπαιδεύοντας 100 ερασιτέχνες λάτρεις του καφέ – οι οποίοι θα επιλεγούν τυχαία μέσα από σχετικό διαγωνισμό-, μυώντας τους στον κόσμο  του καφέ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.