Ντονέρ κεμπάπ. Αυθεντική συνταγή για μερακλήδες και μόνο!

ντονερ κεμπαπ
Εκτύπωση

Ντονέρ κεμπάπ

Ντονέρ κεμπάπ! Φανταστική συνταγή.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Ντονέρ κεμπάπ
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Μερίδες 8
Θερμίδες 450θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα με τα υγρά τους
  • 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για τη σος γιαουρτιού:

  • 2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες προαιρ.
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο αλάτι
  • Για το σερβίρισμα:

  • Φέτες ντομάτας
  • Φέτες κρεμμυδιού
  • Πίτες για σουβλάκια ψημένες και κομμένες στα 4

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για το ντονέρ ή τα ζυμώνουμε στον κάδο του μίξερ στο ζυμωτήριο. Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ξεκολλάει από τα χέρια.
  • Λαδώνουμε πολύ καλά μεγάλο ρηχό ταψί 34 ή 36 εκ. Απλώνουμε το ντονέρ με τα δάχτυλα και το πατάμε να απλωθεί σε λεπτή στρώση – φροντίζουμε να είναι παντού ισόπαχο. Το ραντίζουμε με λίγο νερό με τα δάχτυλα.
  • Το ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 30’, φροντίζοντας να το μετακινήσουμε στην πιο κάτω σχάρα του φούρνου αν αρπάξει γρήγορα από πάνω. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το κόβουμε σε λεπτές φέτες (γύρο).
  • Σε πιατέλα βάζουμε τις ψημένες πίτες. Σε μια πλευρά βάζουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα. Στη μέση βάζουμε το γύρο και σερβίρουμε με σος γιαουρτιού. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και λίγο ωμό ελαιόλαδο.
  • Για τη σος γιαουρτιού: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και παγώνουμε τη σος.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Nηστίσιμα μπισκότα με μέλι, ταχίνι και βρώμη

Συνταγή για απίθανα νηστίσιμα μπισκότα με μέλι, βρώμη και ταχίνι από τον Τάσο Αντωνίου. Απλά υπέροχα.

Καρυδόπιτα με σοκολάτα (μελαχρινή)

Μια μοναδική συνταγή για τo αγαπημένo γλυκό καρυδόπιτα με σοκολάτα και σιρόπι, γνωστό και ως “μελαχρινή”. Αντί για καρύδια πειραματιστείτε με άλλους ξηρούς καρπούς και βρείτε τον αγαπημένο σας συνδυασμό.

Σκορδαλιά με ψωμί και αμύγδαλα

Ανεπανάληπτη σκορδαλιά με ψωμί από τον Τάσο Αντωνίου! Εμπλουτίστε τη σκορδαλιά σας με ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή αμύγδαλα, αφαιρώντας αντίστοιχα ψωμί από τη συνταγή.

Περισσότερα άρθρα

5 χρήσεις του λεμονιού που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Το λεμόνι έχει πολλές χρήσεις στην κουζίνα και στη μαγειρική, δίνοντας γεύση, νοστιμιά και ιδιαίτερο άρωμα φρεσκάδας που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Το φτηνό υλικό που απογειώνει κάθε φαγητό

Το αποξηραμένο κρεμμύδι είναι το φτηνό υλικό που ταιριάζει σε πιάτα όπως κρέας και κοτόπουλο μέχρι σούπες και σαλάτες. Μάθετε γιατί!

4 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις φλούδες λεμονιού, εύκολα και αποτελεσματικά;

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αντωνιου εισαι μεγαλος καλλιτεχνης. Κανε ενα μαγαζι να ερχομαστε να τρωμε light! χαχαχαχαχαχα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ