ΑρχικήΆρθραΣυνταγή για κέικ πινιάτα

Συνταγή για κέικ πινιάτα

Από τη Λίζα Μάτσα,

 

Η καταγωγή της πινιάτα είναι μάλλον από την Κίνα. Αποτελούσε χριστουγεννιάτικο έθιμο και συνήθως ήταν σε σχήμα αγελάδας, ενώ το σπάσιμο της συμβόλιζε ευχές για το νέο έτος. Σήμερα η πινιάτα είναι το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών στα πάρτυ,  επειδή συνήθως είναι γεμισμένα με σοκολατάκια, καραμέλες, γλειφιτζούρια και παιχνιδάκια. Εμείς σου προτείνουμε μια άλλη εκδοχή της πινιάτα, σε μορφή κέικ!

Υλικά

  • δύο κέικ (οποιαδήποτε γεύση θέλεις) ψημένα σε ένα στρογγυλό, βαθύ, πήλινο δοχείο.
  • γλειφιτζούρια, καραμέλες, σοκολατάκια, ζαχαρωτά κτλ, για το γέμισμα 
  • frosting* για να επικαλύψεις το κέικ 
  • σπάτουλα

* Εύκολο προτεινόμενο frosting: 250 γρ. μασκαρπόνε + 6 κ.σ. βούτυρο + 3/4 φλιτζ. άχνη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. 

Εκτέλεση

Eτοιμάζουμε τα μείγματα για κέικ σύμφωνα με τη συνταγή που έχουμε. Τοποθετούμε την πρώτη δόση του μείγματος σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλεμένο ταψάκι (αν θέλουμε να δώσουμε το σχήμα της φωτογραφίας) και ψήνουμε. Αφαιρούμε από το φούρνο και μετά από 10 λεπτά γυρνάμε προσεχτικά το κέικ επάνω σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη δόση για κέικ.

Αφού κρυώσουν αναποδογυρίζουμε τα κέικ, με τη λεία πλευρά να βρίσκεται προς τα κάτω. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε ομοιόμορφα την κορυφή του κέικ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο κέικ. 

Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κάνουμε ένα περίγραμμα ενός μικρότερου κύκλου εντός του κέικ, αφήνοντας περίπου 2-3 εκατοστά από τα άκρα. Απαλά φτιαρίζουμε το εσωτερικό του με ένα κουτάλι, κατεβαίνοντας μερικά εκατοστά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε να μην τρυπήσουμε το κέικ στις πλευρές ή στη βάση του. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο κέικ. 

Τοποθετούμε τα “σκαμμένα” πλέον κέικ σε ένα πιάτο, με το κούφιο κέντρο στραμμένο προς τα πάνω. Βάζουμε frosting στην άκρη του ενός και ξεκινάμε αμέσως το γέμισμά του. Γεμίζουμε την τρύπα με γλειφιτζούρια, καραμέλες, σοκολατάκια και ζαχαρωτά. Όταν τελειώσουμε, τοποθετούμε προσεκτικά το άλλο κέικ πάνω από το γεμισμένο, φροντίζοντας να ευθυγραμμιστούν οι άκρες τους. 

Με μια σπάτουλα περνάμε το σφαιρικό πλέον κέικ, μια στρώση από το frosting. Βάζουμε στη κατάψυξη για μισή ώρα και μόλις το βγάλουμε περνάμε μια δεύτερη στρώση το frosting. Ολοκληρώνουμε διακοσμώντας το κέικ μας με πολύχρωμη τρούφα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε. Το πρώτο κομμάτι που θα κόψουμε, θα αποκαλύψει τον κρυμμένο θησαυρό της πινιάτα!

 

Φωτογραφίες από asubtlerevelry.com/a-pinata-cake, www.lizzypancakes.com/2013/11/funfetti-pinata-cake.html

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τηγανητές πατάτες με αυγά και παστουρμά

Μια φανταστική πρόταση για ορεκτικό. Εύκολη, γρήγορη συνταγή όπου η τριμμένη πατάτα, τα τηγανητά αυγά και ο παστουρμάς πρωταγωνιστούν!

Πορτοκαλόπιτα με γλάσο πορτοκαλιού

Συνταγή για αφράτη πορτοκαλόπιτα με αμύγδαλο και υπέροχο γλάσο πορτοκαλιού!

Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα

Κουλουράκια με ταχίνι και κανέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτά τα νηστίσιμα κουλουράκια έχουν υπέροχη γεύση, είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά χάρη στο ταχίνι και έχουν υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού.

Περισσότερα άρθρα

11 tips για να πετυχαίνει κάθε συνταγή

11 tips για να πετυχαίνετε κάθε συνταγή μαγειρικής!

Γλυκά με 2 υλικά

Συνταγές που φτιάχνονται στο πι και φι!

10 εντυπωσιακά συνοδευτικά για το γιορτινό τραπέζι

Συνοδευτικά για το γιορτινό τραπέζι που συνδυάζονται αρμονικά με το μενού, εντυπωσιάζουν και αναδεικνύουν τα κυρίως πιάτα με τον καλύτερο τρόπο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ