Μπράουνι σοκολάτας (brownie)

Φτιάξτε υπέροχο μπράουνι σοκολάτας με τη δοκιμασμένη συνταγή του Τάσου Αντωνίου! Ζουμερό, σοκολατένιο γλυκό το οποίο ετοιμάζεται πανεύκολα και σίγουρα δεν αντιστέκεται κανείς.

 

Μπράουνι σοκολάτας
Προετοιμασία
20 λεπτά
Εκτέλεση
30 λεπτά
Συνολικός χρόνος
50 λεπτά
 
Φτιάξτε υπέροχο μπράουνι σοκολάτας με τη δοκιμασμένη συνταγή του Τάσου Αντωνίου! Ζουμερό, σοκολατένιο μπράουνι με πλούσια σοκολάτα που δεν αντιστέκεται κανείς.
Μερίδες: 8
Θερμίδες: 430 θερμίδες
Υλικά
  • 1/2 φλιτζάνι 110 γρ. βούτυρο 
  • 1 φλιτζάνι 160 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

  • 3 αυγά 
  • 1 φλιτζάνι 200 γρ. ζάχαρη

  • 3/4 φλιτζανιού 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι 
  • 1/4 φλιτζανιού 40 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σε σταγόνες
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °c.
Σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και κατόπιν προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να πάρει θερμοκρασία δωματίου.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα, ώσπου να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το κρύο μείγμα κουβερτούρας και αναμειγνύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε ώστε
να απλωθεί στο μείγμα. 
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι. ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά, ώσπου να σταθεροποιηθεί το brownie. Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και σερβίρουμε. 

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.