Η σοκολάτα είναι το καλύτερο φάρμακο για τον βήχα

Η σοκολάτα είναι το καλύτερο φάρμακο για τον βήχα

Η σοκολάτα είναι το καλύτερο φάρμακο για τον βήχα!

Θέλετε να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό βήχα; Φάτε το αγαπημένο σας γλυκό άφοβα, αφού σύμφωνα με βρετανική έρευνα, η σοκολάτα είναι το καλύτερο φάρμακο για τον βήχα!

Σύμφωνα με τον καθηγητή Alyn Morice, επικεφαλής του τμήματος καρδιαγγειακών και αναπνευστικών σπουδών του πανεπιστημίου Hull στη Μεγάλη Βρετανία, τα συστατικά της σοκολάτας καταπραΰνουν τον ενοχλητικό ξερόβηχα πολύ καλύτερα από ό,τι το λεμόνι και μέλι.

Οι ερευνητές δοκίμασαν τη συνταγή της ζεστής σοκολάτας σε 163 ασθενείς που έβηχαν έντονα. Στόχος ήταν να βρουν μια λύση που να καταπραΰνει τον βήχα αν κάποιος είναι στο σπίτι και δεν μπορεί να βγει έξω για να αγοράσει ένα αντιβηχικό φάρμακο. Διαπίστωσαν ότι το κακάο, χάρη στη θεοβρωμίνη, είναι το ίδιο και ίσως περισσότερο ευεργετικό από το μέλι, το λεμόνι, ακόμη και από τα φάρμακα για την αντιμετώπιση του βήχα. 

Δείτε τις καλύτερες συνταγές μας με σοκολάτα εδώ!

Οι Βρετανοί επιστήμονες χώρισαν τους ασθενείς σε δύο κατηγορίες: στην πρώτη κατηγορία των ασθενών οι γιατροί χορήγησαν φαρμακευτικό σκεύασμα για την αντιμετώπιση του βήχα που κυκλοφορεί στα φαρμακεία. Στην δεύτερη κατηγορία των ασθενών, οι επιστήμονες χορήγησαν ένα φάρμακο με βάση το κακάο.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Morice, το κακάο είναι μία ουσία πιο παχύρρευστη από ένα κλασικό φάρμακο για τον βήμα με αποτέλεσμα να προστατεύει καλύτερα τα ευαίσθητα τοιχώματα του λαιμού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, ο βήχας δεν διαφοροποιείται ανά ασθενή και τα διάφορα φάρμακα κατά του βήχα που κυκλοφορούν στο εμπόριο αποτελούν απλώς ένα κόλπο των φαρμακοβιομηχανιών για αύξηση της κατανάλωσης και του κέρδους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.