ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάTάρτα με γέμιση σοκολάτας

Tάρτα με γέμιση σοκολάτας, τρομερή συνταγή. Πολύ εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή.

Tάρτα με γέμιση σοκολάτας
Εκτύπωση

Tάρτα με γέμιση σοκολάτας

Tάρτα με γέμιση σοκολάτας, τρομερή συνταγή. Πολύ εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Tάρτα με γέμιση σοκολάτας
Μερίδες 6
Θερμίδες 445θερμίδες

Υλικά

  • Για την ζύμη τάρτας:

  • 175 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 g βούτυρο κομμένο σε καρεδάκια
  • 25 g ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • λίγο κρύο νερό
  • Για την γέμιση σοκολάτας:

  • 150 g κουβερτούρα περιεκτικότητας σε κακάο 70% ψιλοκομμένη
    150ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
    1g αλάτι χονδρό

    Για την γκανάς λευκής σοκολάτας:
  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 ξυλάκι βανίλιας
  • 100 g λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Για την ζύμη τάρτας:
  • Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουµε το αλεύρι µε την ζάχαρη άχνη. Προσθέτουµε το βούτυρο και το ξύσµα λεμονιού και το ψιχουλιάζουµε µε τα δάχτυλα μέχρι να πάρει την υφή βρεγμένης άμμου. Προσθέτουµε τον κρόκο αυγού και 1 κ.σ. νερό για να ομογενοποιηθεί η ζύµη. Την πλάθουμε σε σφαιρικό σχήμα και την τυλίγουµε σε µεµβράνη. Την αφήνουµε στην άκρη να ξεκουραστεί και να παγώσει για 45 λεπτά. Την ανοίγουµε σε φύλλο με πλάστη και την απλώνουµε σε βουτυρωµένη ταρτιέρα.
  • Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω στη ζύμη, τοποθετούμε από πάνω βαρίδια (π.χ. φασόλια) και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20΄. Αφαιρούµε τα βαρίδια και ψήνουµε για άλλα 5΄-10΄ να ροδίσει. Την αλείφουµε µε ασπράδι αυγού και ψήνουµε για 3΄-4΄ επιπλέον. Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και την αφήνουµε να κρυώσει.
  • Για την γέμιση σοκολάτας:
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και γεμίζουμε την τάρτα. Toποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Για την γκανάς λευκής σοκολάτας:
  • Ζεσταίνουμε 125 ml κρέμας γάλακτος και το ξυλάκι βανίλιας σε κατσαρολάκι μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα. Προσέχουμε να μη ζεσταθεί πολύ ώστε να μπορούμε να βουτήξουμε το δάχτυλό μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το ξυλάκι βανίλιας.
  • Προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Κατόπιν ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Περιχύνουμε με την γκανάς την τάρτα και με μια οδοντογλυφίδα σχεδιάζουμε το σχέδιο της αρεσκείας μας.
  • Μπορούμε να σερβίρουμε με σμέουρα ή φράουλες. Καλή όρεξη!

Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κολοκυθένια πίτα

Συνταγή για ελαφριά κολοκυθένια πίτα.

Μελιτζάνες παπουτσάκια

Ένα ονειρεμένο λαδερό φαγητό με βάση τη μελιτζάνα. Ο συνδυασμός κιμά, τυριών και μπεσαμέλ κάνει τα παπουτσάκια ακαταμάχητα!

Τσιπς λαχανικών στον φούρνο

Τα τσιπς λαχανικών στον φούρνο είναι ένα υγιεινό σνακ κατάλληλο για κάθε ώρα της ημέρας. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας λαχανικά και ακολουθήστε τη συνταγή του Τάσου Αντωνίου!

Περισσότερα άρθρα

Η κατάλληλη μαρινάδα για κάθε κρέας

Τα μυστικά για τέλειο μαρινάρισμα για όλα τα κρεατικά και το κοτόπουλο.

Μυστικά για τέλειο αρνί στη σούβλα

17 tips και μυστικά για ζουμερό αρνί και κρεατομεζέδες στη σούβλα!

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ