ΑρχικήΒίντεοΣουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο

Σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο

Σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο, μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές των ελλήνων. Αυτή η συνταγή είναι πολύ νόστιμη και απλή.

Σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο
Εκτύπωση

Σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο

Απολαυστικό σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου. Μακαρόνια φούρνου με αρωματική σάλτσα ντομάτας και λαχταριστό λιωμένο τυρί που πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 427θερμίδες

Υλικά

  • 1 συσκευασία πένες βρασμένες και στραγγισμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ κ.γλ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. ντοματοπολτός
  • 1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 συσκευασία ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα
  • 1 ½ φλιτζ. τυρί κρέμα
  • 1 ½ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδπ και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και τη ρίγανη και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 ακόμα λεπτά. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε περιστασιακά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Σε πυρίμαχο σκεύος, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα ζυμαρικών. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα τυριά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο (προαιρετικά) και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Δείτε επίσης:  Μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά με μυρωδικά

Κεφτεδάκια τραγανά, αφράτα και αρωματικά από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια με αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Μελάτα τηγανητά αυγά

Συνταγή για απίθανα μελάτα τηγανητά αυγά!

Βίδες με πέστο μαϊντανού

Συνταγή για μακαρόνια βίδες με πέστο μαϊντανού. Αρωματική σάλτσα πέστο από μαϊντανό, χωρίς τυρί, που δίνει αίσθηση φρεσκάδας στη μακαρονάδα μας.

Περισσότερα άρθρα

10 μυστικά για τέλεια λαδερά!

Μάθετε τα μυστικά και τις καλύτερες συνταγές για λαδερά σαν της μαμάς!

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

6 πανέμορφα σχέδια για πασχαλινά κουλουράκια

Δείτε υπέροχα σχέδια και πρωτότυπα σχήματα για τα πασχαλινά κουλουράκια σας. Δημιουργήστε και εμπνευστείτε για τα πασχαλινά γλυκά σας!

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ