Τυροκροκέτες

Τυροκροκέτες, πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή

Τυροκροκέτες Συνταγή
Εκτύπωση

Τυροκροκέτες

Τυροκροκέτες από τον Τάσο Αντωνίου. Οι πιο τραγανές και τυρένιες τυροκροκέτες που έχετε δοκιμάσει φτιάχνονται με πέντε μόνο υλικά! Δοκιμάστε αυτό το εύκολο και γρήγορο ορεκτικό.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Τυροκροκέτες
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Αναμονή 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 50 λεπτά
Μερίδες 15
Θερμίδες 120θερμίδες

Υλικά

  • 450 γρ. γραβιέρα ή όποιο τυρί προτιμάμε
  • 65 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Σε μπολ ανακατεύουμε τη γραβιέρα με το αλεύρι και το αυγό. Παίρνουμε 2 κ.σ. από το μείγμα και πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
  • Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια να παναριστούν καλά.
  • Τοποθετούμε τις τυροκροκέτες στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά, μέχρι να δέσουν.
  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τις τυροκροκέτες σε δόσεις, χωρίς να γεμίσουμε το σκεύος, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Μεταφέρουμε τις τυροκροκέτες σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί πριν τις σερβίρουμε.

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Συνταγές με κοτόπουλο

Ώρα για γλυκό: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή