Το μυστικό υλικό για τέλειο, τραγανό κοτόπουλο!

Τέλειο τραγανό κοτόπουλο

Το μυστικό υλικό για τέλειο τραγανό κοτόπουλο είναι αυτό! Ποιος από εμάς δεν έχει περάσει την Κυριακή γύρω από το οικογενειακό τραπέζι και στη μέση να μοιράζεται ένα ταψί με τέλειο, ζουμερό κοτόπουλο στον φούρνο; Ειδικά αν συνοδεύεται από πατάτες, πρόκειται για το τέλειο γεύμα! Μαρινάδες υπέροχες με μυρωδικά όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, ενισχυμένες με μουστάρδα, κρασί, θαλασσινό αλάτι και το αγαπημένο μείγμα μπαχαρικών κάθε μάγειρα, αποτελούν μερικά από τα συστατικά για το τέλειο τραγανό κοτόπουλο.

Δείτε ακόμη: οι καλύτερες φτερούγες κοτόπουλου με πλούσια σάλτσα

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι υπάρχει ένα μυστικό υλικό για τέλειο τραγανό κοτόπουλο στο σπίτι; Ναι, το πιο πρωτότυπο κοτόπουλο που μαγειρέψατε ποτέ φτιάχνεται με… νιφάδες πατάτας! Σωστά καταλάβατε, το έτοιμο μείγμα πουρέ πατάτας είναι το υλικό που πρωταγωνιστεί σε αυτήν την τεχνική, και είμαστε σίγουροι ότι αν το δοκιμάσετε, θα το λατρέψετε κι εσείς.

τέλειο τραγανό κοτόπουλο
Οι νιφάδες πατάτας δίνουν το πιο ζουμερό κρέας με απίστευτα τραγανή και γευστική κρούστα.

Ο στιγμιαίος πουρές πατάτας είναι ένα τρόφιμο που αρκετές νοικοκυριές επιλέγουν στη μαγειρική τους. Σίγουρα τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον βελούδινο και αυθεντικό πουρέ πατάτας που φτιάχνουμε από την αρχή στο σπίτι. Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει την απόδοση του προϊόντος για την ετοιμασία πουρέ πατάτας, αλλά αντίθετα, χρησιμοποιούμε αυτούσιο το προϊόν χωρίς επεξεργασία. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε το μυστικό για τέλειο τραγανό κοτόπουλο!

Αρχικά, για να φτιάξουμε κοτόπουλο με νιφάδες πατάτας, θα επιλέξουμε τον έτοιμο πουρέ για τον οποίο χρησιμοποιούνται αυστηρά και μόνο πατάτες που έχουν μαγειρευτεί, πλυθεί και αφυδατωθεί. Το άμυλο της πατάτας λειτουργεί εκπληκτικά ως το υλικό που δένει σούπες και σάλτσες. Μπορεί ακόμη να κάνουν το κοτόπουλο πιο τραγανό, μέχρι και ένα χοιρινό ρολό πιο ζουμερό!

Αρχικά, βουτάμε το στήθος κοτόπουλου ή το μπούτι σε μείγμα χτυπημένου αυγού. Στη συνέχεια περνάμε το κοτόπουλο σε μείγμα νιφάδων πατάτες, τριμμένου τυριού και καρυκευμάτων της επιλογής μας. Εμείς επιλέγουμε να ψήσουμε το κοτόπουλο γιατί με αυτόν τον τρόπο παραμένει γευστικό και απόλυτα υγιεινό. Οι νιφάδες δημιουργούν μια ελαφριά και τραγανή στρώση που κρατάει το κρέας ζουμερό και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για την τριμμένη φρυγανιά.

Τώρα που μάθατε το μυστικό για τέλειο τραγανό κοτόπουλο, ώρα να φτιάξετε το καλύτερο μείγμα για πανάρισμα!

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.