ΑρχικήΆρθραΣούπα για τους Παριζιάνους

Σούπα για τους Παριζιάνους

Το Σάββατο 7 Απριλίου, o εκθεσιακός χώρος Galeries Nationales du Grand Palais στο Παρίσι, με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης σύγχρονης τέχνης, “Triennale 2012”  στις 20 Απριλίου στο Palais de Tokyο, μετατρέπεται σε κουζίνα για να προσφέρει 12.000 μερίδες σούπας στους επισκέπτες.

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Claire Staebler αποφάσισε να διοργανώσει μια τέτοιου είδους εκδήλωση για να προσελκύσει το κοινό, θέλοντας να του προσφέρει μια εμπειρία που, όπως η ίδια επισημαίνει, « δεν θα βασίζεται στην ύλη, αλλά στη γενναιοδωρία, στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην ανταλλαγή». Η γαστρονομική και φαντασμαγορική, όπως υπογραμμίζεται, εκδήλωση πήρε το όνομα Soup/No Soup και την εμπιστεύτηκαν στα χέρια και την φαντασία του καλλιτέχνη, Rirkrit Tiravanija. 

Ο καταγόμενος από την Αργεντινή, Rirkrit Tiravanija, που ζει και δραστηριοποιείται κυρίως στη Νέα Υόρκη, γνωστός για τις δουλειές του που συνδυάζουν τέχνη και μαγειρική, θα μετατρέψει την αίθουσα κάτω από τον εντυπωσιακό θόλο του Grand Palais σε μια ανοιχτή κουζίνα στην οποία και θα εργαστεί από την προηγούμενη μέρα, έτσι ώστε το γεύμα να είναι έτοιμο το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι. Το μενού περιλαμβάνει ένα μόνο πιάτο, την ταϊλανδέζικη σούπα λαχανικών, Tom Ka και στο μαγείρεμά της θα συνδράμουν 800 εθελοντές, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που δαπανήθηκε για το συγκεκριμένο εγχείρημα. 

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα, ο χώρος του θόλου του Grand Palais θα μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο γιορτινό τραπέζι που θα υποδεχτεί 12.000 φιλότεχνους και μη. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Rirkrit Tiravanija καλείται να εκτελέσει το συγκεκριμένο εγχείρημα, αφού το Soup/No Soup, αν και σε μικρότερη κλίμακα, είχε διοργανωθεί για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια ατομικής του έκθεσης στη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο του 2011. 

H είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. 

 

Μαρία Αϊβαλιώτη

 

 

Πηγή: grandpalais.fr

 

 

 

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας (ναπολιτέν)

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η σάλτσα είναι ιδανική βάση για μακαρόνια, πίτσα, κεφτέδες και άλλες συνταγές. Η πιο εύκολη μακαρονάδα ναπολιτέν με κόκκινη σάλτσα!

Κέικ με μέλι

Λαχταριστό κέικ με μέλι από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα πραγματικά νόστιμο κέικ, ζουμερό, με αρωματικό σιρόπι και υπέροχη γεύση.

Κοτόπουλο γεμιστό

Το πιο νόστιμο γεμιστό κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το κοτόπουλο με γέμιση από μυρωδικά, μπέικον και τυρί είναι το καλύτερο φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι.

Περισσότερα άρθρα

9 υπέροχοι τρόποι να μαγειρέψεις με αγκινάρα σήμερα

Δες υπέροχες συνταγές με αγκινάρες και πρόσθεσε με νοστιμιά όλα τα οφέλη της για την υγεία στον οργανισμό σου.

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια;

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια ανάλογα με την ποικιλία τους;

3 λόγοι για να φοράμε γάντια όταν πλένουμε πιάτα

Γιατί πρέπει να φοράμε γάντια όταν πλένουμε τα πιάτα; Τρεις πολύ καλοί λόγοι που βοηθούν να λάμπουν τα πιάτα αλλά και να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ