ΑρχικήΣυνταγέςΚοτόπουλοΓέμιση για γαλοπούλα

Γέμιση για γαλοπούλα

Γέμιση για γαλοπούλα
Εκτύπωση

Γέμιση για γαλοπούλα

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Γέμιση για γαλοπούλα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Μερίδες 7
Θερμίδες 434θερμίδες

Υλικά

  • 290 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
  • 230 γρ. συκωτάκια γαλοπούλας
  • 230 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κλωνάρια σέλερι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά βραστά
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 1/2 φλιτζ. σταφίδες
  • 1 1/4 φλιτζ. καρυδόψιχα
  • 2 κ.γλ. δεντρολίβανο τριμμένο
  • 2 κ.γλ. ρίγανη
  • 2 κ.γλ. θυμάρι τριμμένο
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κ.γλ. ξηρό φασκόμηλο, 1 κ.γλ. ξηρή μαντζουράνα ½  κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ, ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μπολ μουλιάζουμε το ψωμί και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το διαλύουμε σε μικρά κομμάτια.Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σε μέτρια θερμοκρασία, ζεματίζουμε για 8 λεπτά τα συκωτάκια πουλιών. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα ψιλοκόβουμε.
  • Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε τον κιμά. Στη συνέχεια, σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα συκωτάκια, τον κιμά, το σέλερι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα αυγά, την παρμεζάνα, τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε πολύ καλά. Για να ετοιμάσουμε τη γαλοπούλα ακολουθούμε αυτή τη συνταγή
  • Αν δεν χρησιμοποιήσουμε τη γέμιση αμέσως, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πορτοκαλόπιτα με γλάσο πορτοκαλιού

Συνταγή για αφράτη πορτοκαλόπιτα με αμύγδαλο και υπέροχο γλάσο πορτοκαλιού!

Φαλάφελ σε σουβλάκι

Φαλάφελ εύκολα και νόστιμα από τον Τάσο Αντωνίου! Τα φαλάφελ είναι οι ανατολίτικοι ρεβιθοκεφτέδες. Μία υπέροχη, αγαπημένη και νηστίσιμη συνταγή με ρεβίθια, θρεπτικά και πεντανόστιμα.

Κοτόπουλο γεμιστό

Το πιο νόστιμο γεμιστό κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτό το κοτόπουλο με γέμιση από μυρωδικά, μπέικον και τυρί είναι το καλύτερο φαγητό για το οικογενειακό τραπέζι.

Περισσότερα άρθρα

5 πανέξυπνες χρήσεις για την τσιμπίδα της κουζίνας

Δείτε πέντε πρακτικές και έξυπνες χρήσεις για την τσιμπίδα της κουζίνας. Αυτά τα κόλπα θα σας λύσουν τα χέρια στην κουζίνα!

6 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μακαρονάδα

Τα πιο συνηθισμένα λάθη όταν φτιάχνουμε μακαρονάδα!

Γιατί έσκασε η βασιλόπιτα;

Δείτε τι να κάνετε αν σκάσει η βασιλόπιτα από πάνω.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ