ΑρχικήΣυνταγέςΚοτόπουλοΓέμιση για γαλοπούλα

Γέμιση για γαλοπούλα

Γέμιση για γαλοπούλα
Εκτύπωση

Γέμιση για γαλοπούλα

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Γέμιση για γαλοπούλα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Μερίδες 7
Θερμίδες 434θερμίδες

Υλικά

  • 290 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
  • 230 γρ. συκωτάκια γαλοπούλας
  • 230 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κλωνάρια σέλερι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά βραστά
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 1/2 φλιτζ. σταφίδες
  • 1 1/4 φλιτζ. καρυδόψιχα
  • 2 κ.γλ. δεντρολίβανο τριμμένο
  • 2 κ.γλ. ρίγανη
  • 2 κ.γλ. θυμάρι τριμμένο
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κ.γλ. ξηρό φασκόμηλο, 1 κ.γλ. ξηρή μαντζουράνα ½  κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ, ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μπολ μουλιάζουμε το ψωμί και το αφήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το διαλύουμε σε μικρά κομμάτια.Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σε μέτρια θερμοκρασία, ζεματίζουμε για 8 λεπτά τα συκωτάκια πουλιών. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα ψιλοκόβουμε.
  • Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σωτάρουμε τον κιμά. Στη συνέχεια, σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα συκωτάκια, τον κιμά, το σέλερι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα αυγά, την παρμεζάνα, τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε πολύ καλά. Για να ετοιμάσουμε τη γαλοπούλα ακολουθούμε αυτή τη συνταγή
  • Αν δεν χρησιμοποιήσουμε τη γέμιση αμέσως, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τσουρέκι με σοκολάτα & πραλίνα φουντουκιού

Τσουρέκι με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτό το πεντανόστιμο γεμιστό τσουρέκι σοκολάτας και πραλίνας σήμερα!

Κατσικάκι με γιαούρτι

Συνταγή για βραστό κατσικάκι με γιαούρτι και δυόσμο!

Κανελέ

Συνταγή για γαλλικά κανελέ!

Περισσότερα άρθρα

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

Πώς να φτιάξεις άψογο σπιτικό παγωτό καϊμάκι

Παγωτό καϊμάκι, νόστιμο και μαστιχωτό, που μοσχοβολάει σαλέπι. Μάθετε πώς θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σπιτικό παγωτό καϊμάκι.

Υπέροχες κρύες σούπες για να αντισταθείς στη ζέστη!

Οι καλοκαιρινές σούπες τρώγονται κρύες και σίγουρα θα σου αρέσουν πολύ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ