ΑρχικήΆρθραΣπουδές μαγειρικής στα Δημόσια ΙΕΚ

Σπουδές μαγειρικής στα Δημόσια ΙΕΚ

Από την Αντιγόνη Μαργαρίτη,

 

Σε ενδιαφέρει πολύ η μαγειρική τέχνη, η ζαχαροπλαστική-αρτοποία, ο τομέας της διατροφής & διαιτολογίας ή ο έλεγχος τροφίμων και ποτών; Θα ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό; Τα Δημόσια ΙΕΚ παρέχουν και φέτος ενδιαφέρουσες ειδικότητες με εξασφαλισμένη επαγγελματική αποκατάσταση.

Πιο συγκεκρμένα, από φέτος παρέχονται δωρεάν σε όλους τους καταρτιζόμενους και επιπλέον δεν υπάρχει όριο ηλικίας για να φοιτήσει κάποιος σε αυτά.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις online την αίτηση σου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2013. Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εισαγωγή είναι Απολυτήριο Λυκείου και Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο τα οποία είναι απαραίτητα κατά την Εγγραφή.

 

Για να κάνεις την αίτηση: http://dioni.sch.gr/

Δες πώς θα συμπληρώσετε την αίτηση σου: http://www.youtube.com/watch?v=K2Jp2Ntt2cA#t=11

Δες τα επαγγέλματα και τις αντιστοιχίες εκπαίδευσης http://www.gsae.edu.gr/images/stories/EPAGGELMATA_EPIPEDA_EKPAIDEYSHS.pdf

Για να δεις αναλυτικά τον Οδηγό Σπουδών της κάθε ειδικότητας: http://www.gsae.edu.gr/el/epaggelmatiki-katartisi/i-e-k-institoyta-epaggelmatikis-katartisis/odigos-eidikotiton

 

UPDATE: Ανακοινώθηκε παράταση προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων εγγραφής στο Α’ εξάμηνο των νέων ειδικοτήτων έως και τις 16/10/2013.  

Οι εγγραφές ξεκινούν στις 21/10/2013. Ο κλειδάριθμος είναι ένας αριθμός που βάζει ο υποψήφιος για να μπορέσει μαζί με τον ΑΜΚΑ του να υποβάλει την αίτηση. Μπορεί να επιλέξει όποιον αριθμό θέλει (π.χ. τον αριθμό του κινητού του). 

Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση σε ένα μόνο ΙΕΚ. Αν ξαναμπούν με το ίδιο ΑΜΚΑ και τον ίδιο κλειδάριθμο, τότε η δεύτερη αίτηση θεωρείται ότι αναιρεί την πρώτη και το σύστημα θα κρατήσει μόνο τη δεύτερη αίτηση, θεωρώντας την αυτόματα τροποποίηση της πρώτης.

 

 

 

 

 

 

 

Τα ΙΕΚ ανά ειδικότητα σε όλη την Ελλάδα

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ATTIKH

ΙΕΚ ΑΧΑΡΝΩΝ  

Στέλεχος Τεχνολογίας & Ελέγχου Τροφίμων και ποτών 

 

Β’ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΕΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Στέλεχος Τεχνολογίας & Ελέγχου Τροφίμων και ποτών 

 

Γ’ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΕΚ ΑΙΓΑΛΕΩ

Στέλεχος Τεχνολογίας & Ελέγχου Τροφίμων και ποτών 

 

ΠΕΙΡΑΙΑ

ΙΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στέλεχος Διατροφής & Διατολογίας

Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

 

ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΙΕΚ ΛΑΓΚΑΔΑ

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)

 

ΙΕΚ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ

Στέλεχος Τεχνολογίας & Ελέγχου Τροφίμων και ποτών 

Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής

 

ΙΕΚ ΣΙΝΔΟΥ

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)

 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΙΕΚ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ 

Στέλεχος Διατροφής & Διατολογίας

 

ΙΕΚ ΘΕΡΜΗΣ

Στέλεχος Τεχνολογίας & Ελέγχου Τροφίμων και ποτών 

 

ΚΙΛΚΙΣ

 

ΙΕΚ ΚΙΛΚΙΣ

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)

 

ΠΙΕΡΙΑ

 

ΙΕΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής

 

ΣΕΡΡΕΣ

 

ΙΕΚ ΣΕΡΡΩΝ

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)

 

ΙΕΚ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΙΕΚ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

 

ΔΡΑΜΑ

ΙΕΚ ΔΡΑΜΑΣ 

Στέλεχος Τεχνολογίας & Ελέγχου Τροφίμων και ποτών

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)  

 

ΚΑΒΑΛΑ

ΙΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ

Στέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)  

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

ΛΗΜΝΟΣ

ΙΕΚ ΛΗΜΝΟΥ

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)  

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΑΧΑΪΑ

ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)  

 

ΗΛΕΙΑΣ 

ΙΕΚ ΠΥΡΓΟΥ

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)  

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

ΓΡΕΒΕΝΑ

ΙΕΚ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)  

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΙΕΚ ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)  

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΙΕΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

Στέλεχος Τεχνολογίας & Ελέγχου Τροφίμων και ποτών 

Στέλεχος Διατροφής & Διατολογίας

 

ΛΑΡΙΣΑ

ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής

 

ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ-2

Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)  

 

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

ΙΕΚ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)  

Στέλεχος Τεχνολογίας & Ελέγχου Τροφίμων και ποτών

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

2ο ΙΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στέλεχος Τεχνολογίας & Ελέγχου Τροφίμων και ποτών

 

ΛΑΣΙΘΙ

ΙΕΚ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής

 

ΙΕΚ ΣΗΤΕΙΑΣ

Στελέχος Διατροφής & Διαιτολογίας

 

ΧΑΝΙΑ

ΙΕΚ ΧΑΝΙΩΝ

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)  

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΙΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στέλεχος Τεχνολογίας & Ελέγχου Τροφίμων και ποτών

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωτό καϊμάκι μαστιχωτό

Το πιο απίθανο μαστιχωτό παγωτό καϊμάκι που έχετε δοκιμάσει. Πριν το σερβίρετε, αφήστε το παγωτό καϊμάκι στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να μαλακώσει και να γίνει τέλειο.

Μπριάμ λαχανικών με κιμά

Συνταγή για μπριάμ λαχανικών με κιμά!

Ρολό σπανάκι με σολομό

Ένα υπέροχο ρολό με ζύμη από σπανάκι και γέμιση τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό.

Περισσότερα άρθρα

Τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουμε με τους ξηρούς καρπούς

Λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε και αποθηκεύουμε ξηρούς καρπούς. Αυτά είναι τα μυστικά για να διατηρήσετε ολόφρεσκους τους ξηρούς καρπούς!

3 λόγοι για να φοράμε γάντια όταν πλένουμε πιάτα

Γιατί πρέπει να φοράμε γάντια όταν πλένουμε τα πιάτα; Τρεις πολύ καλοί λόγοι που βοηθούν να λάμπουν τα πιάτα αλλά και να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας.

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού, το πιο δημοφιλές ιταλικό γλυκό με μπισκότα, βελούδινγ κρέμα και άρωμα εσπρέσο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ