Nηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι

Νηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
15 λεπτά
Συν. Χρόνος
25 λεπτά
 
Νηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γευστική νηστίσιμη μερέντα με ταχίνι, υγιεινό και ιδανικό για να αλείψετε το ψωμί ή τα κέικ σας.
Μερίδες: 20
Θερμίδες: 290 θερμίδες
Υλικά
  • 75 γρ. κουβερτούρα
  • 100 m. ηλιέλαιο
  • 150 γρ. ταχίνι
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση
  1. Σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ανοιξείδωτο σκεύος τοποθετημένο πάνω σε κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει, λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε.

  2. Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά. 

  3. Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ακόμα ρευστό, αλείφοντάς το σε ψωμί. Το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι κατάλληλο για τρόφιμα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο περνάει η ώρα, θα δούμε ότι αρχίζει και σταθεροποιείται.

  4.  

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.