ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάNηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι

Nηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι

άλειμμα σοκολάτα και ταχίνι νηστίσιμο
Εκτύπωση

Νηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι

Νηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γευστική νηστίσιμη μερέντα με ταχίνι, υγιεινό και ιδανικό για να αλείψετε το ψωμί ή τα κέικ σας.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Nηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 25 λεπτά
Μερίδες 20
Θερμίδες 290θερμίδες

Υλικά

  • 75 γρ. κουβερτούρα
  • 100 m. ηλιέλαιο
  • 150 γρ. ταχίνι
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ανοιξείδωτο σκεύος τοποθετημένο πάνω σε κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει, λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά. 
  • Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ακόμα ρευστό, αλείφοντάς το σε ψωμί. Το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι κατάλληλο για τρόφιμα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο περνάει η ώρα, θα δούμε ότι αρχίζει και σταθεροποιείται.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Tάρτα λεμονιού

Η lemon pie ή τάρτα λεμονιού της τεμπέλας έτοιμη σε 15 μόνο λεπτά.

Βίδες με πέστο μαϊντανού

Συνταγή για μακαρόνια βίδες με πέστο μαϊντανού. Αρωματική σάλτσα πέστο από μαϊντανό, χωρίς τυρί, που δίνει αίσθηση φρεσκάδας στη μακαρονάδα μας.

Πατάτες hasselback

Συνταγή για πατάτες hasselback στον φούρνο με μπέικον!

Περισσότερα άρθρα

Το μυστικό υλικό για τέλεια σάλτσα ντομάτας

Η μαγειρική σόδα είναι το μυστικό υλικό για να πετύχετε την τέλεια σάλτσα ντομάτας με σωστή γεύση που δεν ξινίζει!

7 τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων

7 τρόφιμα που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στον φούρνο μικροκυμάτων.

Γιατί οι Γάλλοι γιορτάζουν σήμερα την ημέρα της κρέπας;

Ένα έθιμο με πολύ συγκεκριμένο τελετουργικό το οποίο, αν τηρηθεί κατά γράμμα, έχει ευχάριστα αποτελέσματα για την οικογένεια!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ