Nηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι

άλειμμα σοκολάτα και ταχίνι νηστίσιμο
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Νηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι

Νηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γευστική νηστίσιμη μερέντα με ταχίνι, υγιεινό και ιδανικό για να αλείψετε το ψωμί ή τα κέικ σας.
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο25 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Nηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι
Servings: 20
Θερμίδες: 290 θερμίδες

Υλικά

  • 75 γρ. κουβερτούρα
  • 100 m. ηλιέλαιο
  • 150 γρ. ταχίνι
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ανοιξείδωτο σκεύος τοποθετημένο πάνω σε κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει, λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά. 
  • Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ακόμα ρευστό, αλείφοντάς το σε ψωμί. Το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι κατάλληλο για τρόφιμα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο περνάει η ώρα, θα δούμε ότι αρχίζει και σταθεροποιείται.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.