Nηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι

Nηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 15 minutes

Μερίδες: 20

Υλικά

75 γρ. κουβερτούρα
100 m. ηλιέλαιο
150 gr. Μακεδονικό Ταχίνι
60 gr. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κακάο σε σκόνη
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ανοιξείδωτο σκεύος τοποθετημένο πάνω σε κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει, λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε.

Αποσύρουμε το σκεύος από την φωτιά και προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι. Ανακατεύουμε καλά με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να ενωθούν τα υλικά. 

Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως, όσο είναι ακόμα ρευστό, αλείφοντάς το σε ψωμί. Το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι κατάλληλο για τρόφιμα και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Όσο περνάει η ώρα, θα δούμε ότι αρχίζει και σταθεροποιείται.

 

https://www.mamapeinao.gr/nistisimo-sokolatenio-aleimma-me-taxini/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.