Συνέντευξη ΕΘΝΟΣ

Τo mamapeinao.gr δεν είναι ένα ακόμη site που ασχολείται με τη μαγειρική, αλλά ένας διαδικτυακός τόπος όπου οι σεφ διαδέχονται τα πρόσωπα της επικαιρότητας και οι συνταγές διηγούνται τις ιστορίες τους. Η ιδέα έπεσε, κυριολεκτικά, στο τραπέζι όταν ο Τάσος Αντωνίου ήταν 18 ετών στο Μπράιτον της Αγγλίας και αναζητούσε με τους φίλους του κάτι για να γεμίσουν το στομάχι τους. Είχαν μείνει απένταροι και ευτυχώς είχαν τα εισιτήρια της επιστροφής για Ελλάδα.

Τότε ήταν που κατάλαβαν ότι παρότι είχαν όλα τα υλικά στο σπίτι τους έλειπε το σημαντικότερο συστατικό: Η γνώση. Οταν ρωτήσαμε τον Τάσο πώς προέκυψε η ονομασία του site μας είπε: «Μη μου πεις πως εσύ δεν έχεις πει ποτέ… μαμά πεινάω! Και δεν είναι λίγα τα e-mails που παίρνουμε και μας λένε “σήμερα είπα «μαμά πεινάω» και σας θυμήθηκα”. Το όνομα του site μάς πάει πίσω στο όμορφο παρελθόν, τότε που όλα ήταν ξέγνοιαστα, χωρίς ευθύνες με πολλά όνειρα».

Η ομάδα του site είναι διάσπαρτη από τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο και το Λονδίνο, έως τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. «Τώρα το πόσοι είμαστε είναι μεγάλη ιστορία γιατί καθημερινά γινόμαστε και περισσότεροι. Ολοι θέλουν να συμμετέχουν στο εγχείρημά μας. Εκεί που περπατάνε, βλέπουν κάτι για το ?Μαμά?, το τραβάνε φωτογραφία με το κινητό και μας το στέλνουν με δύο αράδες κείμενο», συμπληρώνει ο Τάσος.

Κοιτώντας τα θέματα του mamapeinao.gr αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι ένα κλασικό site μαγειρικής. Μπορεί να έχει συνταγές αλλά έχει και την ιστορία τους. Γαστριμαργικά νέα, πρωτότυπες ειδήσεις και πάνω απ’ όλα συνεντεύξεις από επαγγελματίες σεφ αλλά και από πρόσωπα της επικαιρότητας γεμίζουν καθημερινά την κεντρική σελίδα του site.

Σημαντικό ρόλο στο όλο εγχείρημα, όπως μας είπαν τα μέλη της ομάδας, παίζει η βοήθεια του κόσμου, που δίνει ενέργεια και φυσικά τις απαραίτητες πληροφορίες στην ομάδα. Στο μέλλον, ένα από τα νέα πράγματα που επιφυλάσσει το site προς τους αναγνώστες του είναι μiα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που θα έχει εκτός από πολύ πλάκα και πολύ μεγάλη χρησιμότητα.

ΚΕΙΜΕΝΟ – ΦΩTOΓΡAΦIA: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΤΙΑΤΟΣ http://www.dmatiatos.tumblr.com/

Τη συνέντευξη θα τη βρείτε στο ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.