ΑρχικήΣυνταγέςΚρέαςΚατσικίσιο ρολό με πέστο

Κατσικίσιο ρολό με πέστο

Εκτύπωση

Κατσικίσιο ρολό με πέστο

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κατσικίσιο ρολό με πέστο
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 2 ώρες
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 20 λεπτά
Μερίδες 6

Υλικά

  • 1 ξεκοκαλισμένο κατσικίσιο μπούτι περίπου 1½ κιλού χωρίς το κόκαλο (ζητάω από τον χασάπη 2-3 μέρες πριν, να το ξεκοκαλίσει και να το ανοίξει σε λεπτό, πλατύ ενιαίο κομμάτι)
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πέστο θυμαριού:
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 καλογεμισμένο φλιτζάνι από φρέσκα φυλλαράκια θυμαριού αναζητήστε γλαστράκια ή ματσάκια φρέσκου και αποφύγετε το ξερό γιατί δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα στη γεύση
  • 1 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή πικάντικη γραβιέρα
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη πάπρικα γλυκιά σε σκόνη

Εκτέλεση

  • Για το πέστο: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το θυμάρι, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας. Αποσύρω, αδειάζω το τηγάνι στο μπλέντερ και προσθέτω το υπόλοιπο λάδι, τα αμύγδαλα, το τριμμένο τυρί, λίγη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάω καλά τα υλικά μέχρι να φτιάξω μια πάστα όσο το δυνατόν πιο λεία. Την αφήνω στην άκρη.
  • Για το ρολό: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC. Ανοίγω το κρέας σε μια επίπεδη επιφάνεια, το αλατοπιπερώνω και απλώνω στην επιφάνειά του το πέστο. Τυλίγω το κρέας σε σφικτό ρολό και το δένω πυκνά με σπάγκο μαγειρικής.
  • Ζεσταίνω 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το ρολό για 5 - 6 λεπτά, γυρίζοντάς το τακτικά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από όλες τις μεριές. Αποσύρω από τη φωτιά.
  • Σε μια επίπεδη επιφάνεια απλώνω δύο φύλλα λαδόκολλας το ένα επάνω στο άλλο. Βάζω το ροδισμένο ρολό στο κέντρο τους και γύρω-γύρω ρίχνω το λιγοστό υγρό της κατσαρόλας. Τυλίγω καλά το ρολό με τις δύο λαδόκολλες, ώστε να μην χαθούν τα υγρά στο ψήσιμο. Δένω το πακέτο με σπάγκο και το βάζω σε ένα ρηχό ταψί.
  • Ψήνω το ρολό στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 2 ώρες. Στο διάστημα αυτό το κρέας θα γίνει πολύ μαλακό και ζουμερό, καθώς είναι κλεισμένο στο πακέτο. Το βγάζω και το αφήνω να ξεκουραστεί, έτσι όπως είναι, πακεταρισμένο, για 20 λεπτά.
  • Κόβω με προσοχή τους σπάγκους του πακέτου και αφαιρώ τις λαδόκολλες με προσοχή, μέσα σε μια πιατέλα (για να μην χαθούν οι νόστιμοι χυμοί). Μετά κόβω προσεκτικά και τους σπάγκους του ρολού, το κόβω σε φέτες και το περιχύνω με τα υγρά του πακέτου.
  • Βonus tip: Εχει σημασία να επιλέξετε φρέσκα και όχι ξερά μυρωδικά γιατί έχουν ασύγκριτα καλύτερο άρωμα. Αν δεν βρείτε θυμάρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια ρίγανη ή φρέσκια μαντζουράνα.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τούρτα σοκολάτας με γιαούρτι σε 10 λεπτά

Σοκολατένια, ανάλαφρη και πανεύκολη τούρτα που θα φτιάξετε στο πι και φι. Το γιαούρτι αναμειγνύεται υπέροχα με τη σοκολάτα δίνοντας μια υπέροχη συνταγή για τούρτα!

Σαρδέλες γεμιστές

Συνταγή για σαρδέλες γεμιστές ψημένες σε αμπελόφυλλα!

Πατάτες hasselback

Συνταγή για πατάτες hasselback στον φούρνο με μπέικον!

Περισσότερα άρθρα

9 τρόφιμα που δεν ξέρατε ότι μπαίνουν στην κατάψυξη

Ποια τρόφιμα ή έτοιμα φαγητά μπορώ να καταψύξω;

Το κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες

Το μυστικό κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες. Δείτε επίσης συνταγές για να αξιοποιήσετε το κατεψυγμένο τυρί.

10 μυστικά για τέλειο ρύζι στο σπίτι

Το ρύζι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τροφές στον κόσμο, και όχι άδικα. Δες ποια είναι τα μυστικά για να μαγειρέψεις το τέλειο ρύζι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ