Τα γκράφιτι του Banksy στο πιάτο

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

O street artist Banksy έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν μύθο γύρω από το όνομά του που οφείλεται όχι μονο στο ότι κανείς δεν ξέρει ποιος είναι στην πραγματικότητα, αλλά και στα έργα του που διακρίνονται για την ευρηματικότητά τους, την προσοχή στις λεπτομέρειες και για τα μηνύματα που θέλουν να μεταδώσουν σε όποιον τα κοιτά.   

Τα έργα του αινιγματικού Banksy, που αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει την ταυτότητά του, έχουν ως σημείο αναφοράς, μεταξύ άλλων, και τη γαστρονομία, αφού ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει δηλώσει πως το φαγητό είναι μια από τις τέσσερις απαραίτητες ανάγκες του άνθρωπου. Έτσι, λοιπόν, δεν είναι περίεργο πως τα έργα του Βρετανού street artist ενέπνευσαν έναν άλλο καλλιτέχνη, τον Αμερικανό Harley Langeberg.

Ο Langeberg αποτύπωσε ονομαστά έργα του Banksy πάνω σε πιάτα, χρησιμοποιώντας για τη δημιουργία τους διάφορα λαχανικά, φρούτα ή μπαχαρικά όπως μελιτζάνες, μήλα και κόκκινο πιπέρι.  Μέσα από τα έργα αυτά, ο Langeberg, όπως ο ίδιος δηλώνει, συνδυάζει το πάθος για την τέχνη με την αγάπη του για το καλό φαγητό. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί μια τέτοια καλλιτεχνική και νόστιμη δουλειά, αφού έχει ήδη “μαγειρέψει” και σερβίρει στο πιάτο έργα διάσημων καλλιτεχνών όπως του Van Gogh, του Picasso και του Magritte.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.