Ταχινοπιτάκια

Ταχινοπιτάκια νηστίσιμα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για ταχινοπιτάκια με φύλλο κρούστας, μέλι και ταχίνι που θα λατρέψετε.

Ταχινοπιτάκια συνταγή
Εκτύπωση

Ταχινοπιτάκια

Ταχινοπιτάκια νηστίσιμα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για ταχινοπιτάκια με φύλλο κρούστας, μέλι και ταχίνι που θα λατρέψετε.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Ταχινοπιτάκια
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 30 μερίδες
Θερμίδες 70θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
  • 4-5 κ.σ. ταχίνι
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

  • Στον πάγκο εργασίας ανοίγουμε τα νωπά φύλλα κρούστας. Με ένα κουτάλι απλωνουμε ταχίνι καλής ποιότητας πάνω στα φύλλα. Πασπαλίζουμε από πάνω με καστανή ζάχαρη. Τυλίγουμε προσεκτικά το φύλλο σε χαλαρό ρολό. Με το μαχαίρι κόβουμε σε μπουκιές μετρίου μεγέθους.
  • Μεταφέρουμε τις ταχινομπουκιές σε λαμαρινα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε σε πιάτο. Γαρνίρουμε τα ταχινοπιτάκια με καλής ποιότητας θυμαρίσιο μέλι.

Βίντεο συνταγής

Tips

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ταχίνι ολικής αλέσεως αν θέλετε.

Δείτε επίσης: Οι καλύτερες συνταγές για σοκολατένια γλυκά

2 Σχόλια
  1. Σε κάθε φύλλο απλώνουμε το ταχίνι και τη ζαχαρη και το τυλίγουνε;ή μόνο στο πάνω πάνω και τυλίγονται όλα σε ένα;

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή