Ταχινοπιτάκια

Ταχινοπιτάκια νηστίσιμα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για ταχινοπιτάκια με φύλλο κρούστας, μέλι και ταχίνι που θα λατρέψετε.

Ταχινοπιτάκια

Ταχινοπιτάκια

Τάσος Αντωνίου
Ταχινοπιτάκια νηστίσιμα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για ταχινοπιτάκια με φύλλο κρούστας, μέλι και ταχίνι που θα λατρέψετε.
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 10 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 20 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Γλυκά
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 30 μερίδες
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 70 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
  • 4-5 κ.σ. ταχίνι
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Στον πάγκο εργασίας ανοίγουμε τα νωπά φύλλα κρούστας. Με ένα κουτάλι απλωνουμε ταχίνι καλής ποιότητας πάνω στα φύλλα. Πασπαλίζουμε από πάνω με καστανή ζάχαρη. Τυλίγουμε προσεκτικά το φύλλο σε χαλαρό ρολό. Με το μαχαίρι κόβουμε σε μπουκιές μετρίου μεγέθους.
  • Μεταφέρουμε τις ταχινομπουκιές σε λαμαρινα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε σε πιάτο. Γαρνίρουμε τα ταχινοπιτάκια με καλής ποιότητας θυμαρίσιο μέλι.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ταχίνι ολικής αλέσεως αν θέλετε.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Ταχινοπιτάκια
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.