Ταχινοπιτάκια

Ταχινοπιτάκια νηστίσιμα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για ταχινοπιτάκια με φύλλο κρούστας, μέλι και ταχίνι που θα λατρέψετε.

Ταχινοπιτάκια
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Ταχινοπιτάκια

Ταχινοπιτάκια νηστίσιμα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για ταχινοπιτάκια με φύλλο κρούστας, μέλι και ταχίνι που θα λατρέψετε.
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Ταχινοπιτάκια
Servings: 30 μερίδες
Θερμίδες: 70 θερμίδες
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
  • 4-5 κ.σ. ταχίνι
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

  • Στον πάγκο εργασίας ανοίγουμε τα νωπά φύλλα κρούστας. Με ένα κουτάλι απλωνουμε ταχίνι καλής ποιότητας πάνω στα φύλλα. Πασπαλίζουμε από πάνω με καστανή ζάχαρη. Τυλίγουμε προσεκτικά το φύλλο σε χαλαρό ρολό. Με το μαχαίρι κόβουμε σε μπουκιές μετρίου μεγέθους.
  • Μεταφέρουμε τις ταχινομπουκιές σε λαμαρινα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε σε πιάτο. Γαρνίρουμε τα ταχινοπιτάκια με καλής ποιότητας θυμαρίσιο μέλι.

Σημειώσεις

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ταχίνι ολικής αλέσεως αν θέλετε.
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.