Ταχινοπιτάκια νηστίσιμα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για ταχινοπιτάκια με φύλλο κρούστας, μέλι και ταχίνι που θα λατρέψετε.
Εκτύπωση
Ταχινοπιτάκια
Ταχινοπιτάκια νηστίσιμα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για ταχινοπιτάκια με φύλλο κρούστας, μέλι και ταχίνι που θα λατρέψετε.
Μερίδες 30 μερίδες
Θερμίδες 70θερμίδες
Υλικά
- 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
- 4-5 κ.σ. ταχίνι
- 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
- Στον πάγκο εργασίας ανοίγουμε τα νωπά φύλλα κρούστας. Με ένα κουτάλι απλωνουμε ταχίνι καλής ποιότητας πάνω στα φύλλα. Πασπαλίζουμε από πάνω με καστανή ζάχαρη. Τυλίγουμε προσεκτικά το φύλλο σε χαλαρό ρολό. Με το μαχαίρι κόβουμε σε μπουκιές μετρίου μεγέθους.
- Μεταφέρουμε τις ταχινομπουκιές σε λαμαρινα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε σε πιάτο. Γαρνίρουμε τα ταχινοπιτάκια με καλής ποιότητας θυμαρίσιο μέλι.
Βίντεο συνταγής
Tips
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ταχίνι ολικής αλέσεως αν θέλετε.
Δείτε επίσης: Οι καλύτερες συνταγές για σοκολατένια γλυκά
Τα έκανα και ειναι φαντατικά! Μπραβο Τάσο
Σε κάθε φύλλο απλώνουμε το ταχίνι και τη ζαχαρη και το τυλίγουνε;ή μόνο στο πάνω πάνω και τυλίγονται όλα σε ένα;
για σας. σε καθε φυλλο απλωνουμε την ταχινι και ζαχαρη και το τυλιγουμε η μονο στο πανω και τυλιγονται ολα σε εωα. ποσα περιπου φυλα. ευχαριστω