ΑρχικήΣυνταγέςΜιλφέιγ με βύσσινο

Ένα μιλφέιγ με βύσσινο και φιστίκι διαφορετικό από τ’ άλλα, που θα γλυκάνει όλες τις στιγμές σας!

Μιλφέιγ βύσσινο
Εκτύπωση

Μιλφέιγ με βύσσινο και φιστίκια

Ένα μιλφέιγ με βύσσινο και φιστίκι διαφορετικό από τ' άλλα, που θα γλυκάνει όλες τις στιγμές σας!
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Μιλφέιγ με βύσσινο και φιστίκια
Προετοιμασία 1 ώρα
Εκτέλεση 15 λεπτά
Αναμονή 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 15 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 453θερμίδες

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα εμπορίου
  • άχνη ζάχαρη για το τελείωμα

Για την κρέμα μιλφέιγ

  • 700 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. corn flour
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 1 ολόκληρο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κρόκοι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου

Για το γαρνίρισμα

  • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • Ζάχαρη άχνη
  • Φιστίκι Αιγίνης θρυμματισμένο

Εκτέλεση

  • Για το μιλφέιγ με σφολιάτα, στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Απλώνουμε επάνω το φύλλο σφολιάτας. Με πιρούνι την τρυπάμε παντού για να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας, και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C, στον αέρα, για 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε τη σφολιάτα από το φούρνο και την αναποδογυρίζουμε στη λαμαρίνα με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Με γάντια κουζίνας στα χέρια πιέζουμε τη σφολιάτα να ξεφουσκώσει. Πετάμε τη λαδόκολλα.
  • Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ο C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα, να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα και να χωριστεί σε πολλά φύλλα. Βγάζουμε από τον φούρνο και ακουμπάμε τη σφολιάτα σε σχάρα μέχρι να κρυώσει τελείως.

Για την κρέμα μιλφέιγ:

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση και εκτός φωτιάς το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αυγό και τους κρόκους. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα να διαλυθούν όλα τα υλικά και κατόπιν μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Με μαχαίρι χαράζουμε τη βανίλια κάθετα και την προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Αφήνουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να πυκνώσει και να πάρει βράση. Ανακατεύουμε την κρέμα συνεχώς, πιέζοντας το σύρμα στη βάση της κατσαρόλας και στις γωνίες για να μην αρπάξει. Μόλις βράσει και δέσει, αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα μιλφέιγ σε ένα ρηχό ταψί. Όσο είναι ακόμα ζεστή, σκεπάζουμε όλη την επιφάνειά της με μεμβράνη που ακουμπά την επιφάνεια της κρέμας. Την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια την βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο μέχρι να δέσει και να σφίξει.

Μοντάρουμε το μιλφέιγ:

  • Χτυπάμε την κρύα κρέμα στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει βελούδινη και λεία. Τοποθετούμε μύτη σε κορνέ μίας χρήσης και βάζουμε μέσα την κρέμα για να στήσουμε το γλυκό.
  • Με κοφτερό μαχαίρι ισιώνουμε γύρω γύρω τις πλευρές της σφολιάτας που φούσκωσαν στο ψήσιμο. Κόβουμε τη σφολιάτα σε 3 κάθετα ίσα κομμάτια.
  • Στήνουμε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο, απλώνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας και γαρνίρουμε με λίγες κουταλιές βύσσινο. Ακουμπάμε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και λίγο γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Τέλος καλύπτουμε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τριμμένο φιστίκι και σερβίρουμε.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χταπόδι µε κριθαράκι

Γευστικό χταπόδι με κριθαράκι στην κατσαρόλα. Φτιάξτε αυτή τη μοναδική συνταγή για χταπόδι γιουβέτσι και θα ξετρελαθείτε!

Θεϊκή κοτοσαλάτα με ρύζι και κάσιους

Μια γευστική σαλάτα που θα φτιάξετε σε χρόνο ρεκόρ και μπορείτε να απολαύσετε ως κυρίως πιάτο.

Πιροσκί

Πιροσκί σπιτικά με τη γέμιση της επιλογή σας από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε το αγαπημένο πιροσκί με αφράτη και τραγανή ζύμη.

Περισσότερα άρθρα

Τα 5 μικρά tips για τέλειες μπριζόλες

Όλα τα μυστικά και τα tips για τέλειες μπριζόλες, ζουμερές και άψογα ψημένες. Σε αυτές τις μπριζόλες δεν θα αντισταθεί κανείς!

10 νηστίσιμα γλυκά που πρέπει να δοκιμάσεις!

Τα καλύτερα νηστίσιμα γλυκά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Εύκολα, γρήγορα και νόστιμα γλυκά για τη νηστεία με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ