ΑρχικήΆρθραΤι θα έτρωγε η Audrey;

Τι θα έτρωγε η Audrey;

Από την Άννα Ευθυμίου,

 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που εμείς οι γυναίκες θέλουμε να μοιάσουμε στην Audrey, ή έστω να την μιμηθούμε. Κλασικό παράδειγμα, η σκηνή που η Audrey Hepburn χαζεύει την βιτρίνα του Tiffany’s φορώντας ένα υπέρκομψο μικρό-μαύρο-φόρεμα με ένα danish roll και καφέ ανά χείρας. 

Στο πνεύμα της αποθέωσης της uber chic εικόνας του θρυλικού style icon των 60s βρίσκεται το βιβλίο What Would Audrey Do? Timeless Lessons for Living with Grace and Style της Pamela Keogh. Σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου παρουσιάζεται και μια διαφορετική πτυχή της ζωής της Audrey, δίνοντας στον φανατικό αναγνώστη μία ιδέα για το πώς θα χειριζόταν η ηθοποιός θέματα επαγγελματικά, ερωτικά, φιλικά, διακόσμησης, και φυσικά φαγητού. Η συγγραφέας τονίζει ότι η πολύ λεπτή σιλουέτα της ηθοποιού οφείλεται στο ότι μεγάλωσε κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στην κατεχόμενη Ολλανδία υπό συνθήκες λιμοκτονίας, κάτι που έφερε τα άνω κάτω στον οργανισμό και στο σώμα της. Επίσης μαθαίνουμε ότι η διατροφή της, τουλάχιστον πριν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, περιλάμβανε σαλάτα, ταρτάρ μπιφτεκιού, τσιγάρο και καθόλου γυμναστική.

Ένα είναι σίγουρο: η Audrey Hepburn πέθαινε για ζυμαρικά. Η ίδια αποκαλούσε τον εαυτό της “a great eater of pasta”, ενώ το αγαπημένο της πιάτο ήταν penne alla vodka. Νιώστε κι εσείς πρωταγωνίστρια του Breakfast at Tiffany’s με αυτή τη συνταγή που σίγουρα θα ήθελε να δοκιμάσει ακόμα και η Audrey από τα χεράκια σας.

 

Πένες αλά Hepburn

Εικόνα via nadalicious.tumblr.com/post/310937030

 

Υλικά

2 κουτ. σούπας βούτυρο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα από ολόκληρες ντομάτες

4 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας

χοντρό αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3 κουτ. σούπας γάλα με πλήρη λιπαρά

3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

1/4 φλιτζανιού βότκα

500 γρ. πένες

ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

Εκτέλεση

Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις ολόκληρες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να σχηματιστεί παχύρρευστη σάλτσα για 15 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε τις πένες.

Σε μπολ αναμειγνύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Κατόπιν προσθέτουμε στη σάλτσα τη βότκα και το μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Περιχύνουμε τα μακαρόνια και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπιτα με τραγανό φύλλο και ζουμερή γέμιση

Μια υπέροχη κοτόπιτα που θα λατρέψετε. Μία συνταγή για εύκολη κοτόπιτα με μοναδική γεύση και πλούσια αρώματα, ιδανική για όλη την οικογένεια.

Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα

Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα από τον Τάσο Αντωνίου. Χρησιμοποιήστε μυρώνια, καυκαλήθρες, βλίτα και όποιο αρωματικό χόρτο έχετε. Απολαύστε αυτή την αυθεντική πίτα με άρωμα Ελλάδας.

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με λαχανικά

Μια συνταγή για μακαρονάδα που μοσχομυρίζει καλοκαίρι! Αν δεν βρείτε ξινομυζήθρα, αντικαταστήστε τη με κάποιο μαλακό τυρί με λίγα λιπαρά όπως τσαλαφούτι.

Περισσότερα άρθρα

Μαντεμένια σκεύη: 7 καλοί λόγοι να τα επιλέξετε

Μαντεμένια σκεύη ή συμβατικά σκεύη; Σας δίνουμε 7 καλούς λόγους να μαγειρεύετε στο εξής με μαντεμένια σκεύη!

3 λόγοι για να φοράμε γάντια όταν πλένουμε πιάτα

Γιατί πρέπει να φοράμε γάντια όταν πλένουμε τα πιάτα; Τρεις πολύ καλοί λόγοι που βοηθούν να λάμπουν τα πιάτα αλλά και να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας.

Φτιάξτε πανεύκολα φυσική βαφή για πασχαλινά αυγά

Βάφουμε τα πασχαλινά αυγά μας με φυσικές βαφές από καφέ, πάπρικα, κρεμμύδι και παντζάρια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ