Από την Άννα Ευθυμίου,
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που εμείς οι γυναίκες θέλουμε να μοιάσουμε στην Audrey, ή έστω να την μιμηθούμε. Κλασικό παράδειγμα, η σκηνή που η Audrey Hepburn χαζεύει την βιτρίνα του Tiffany’s φορώντας ένα υπέρκομψο μικρό-μαύρο-φόρεμα με ένα danish roll και καφέ ανά χείρας.
Στο πνεύμα της αποθέωσης της uber chic εικόνας του θρυλικού style icon των 60s βρίσκεται το βιβλίο What Would Audrey Do? Timeless Lessons for Living with Grace and Style της Pamela Keogh. Σε κάθε κεφάλαιο του βιβλίου παρουσιάζεται και μια διαφορετική πτυχή της ζωής της Audrey, δίνοντας στον φανατικό αναγνώστη μία ιδέα για το πώς θα χειριζόταν η ηθοποιός θέματα επαγγελματικά, ερωτικά, φιλικά, διακόσμησης, και φυσικά φαγητού. Η συγγραφέας τονίζει ότι η πολύ λεπτή σιλουέτα της ηθοποιού οφείλεται στο ότι μεγάλωσε κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στην κατεχόμενη Ολλανδία υπό συνθήκες λιμοκτονίας, κάτι που έφερε τα άνω κάτω στον οργανισμό και στο σώμα της. Επίσης μαθαίνουμε ότι η διατροφή της, τουλάχιστον πριν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, περιλάμβανε σαλάτα, ταρτάρ μπιφτεκιού, τσιγάρο και καθόλου γυμναστική.
Ένα είναι σίγουρο: η Audrey Hepburn πέθαινε για ζυμαρικά. Η ίδια αποκαλούσε τον εαυτό της “a great eater of pasta”, ενώ το αγαπημένο της πιάτο ήταν penne alla vodka. Νιώστε κι εσείς πρωταγωνίστρια του Breakfast at Tiffany’s με αυτή τη συνταγή που σίγουρα θα ήθελε να δοκιμάσει ακόμα και η Audrey από τα χεράκια σας.
Πένες αλά Hepburn
Εικόνα via nadalicious.tumblr.com/post/310937030
Υλικά
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα από ολόκληρες ντομάτες
4 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουτ. σούπας γάλα με πλήρη λιπαρά
3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζανιού βότκα
500 γρ. πένες
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις ολόκληρες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να σχηματιστεί παχύρρευστη σάλτσα για 15 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε τις πένες.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Κατόπιν προσθέτουμε στη σάλτσα τη βότκα και το μείγμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Περιχύνουμε τα μακαρόνια και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.