Σαλέπι ζεστό

σαλέπι
Advertisement

Το σαλέπι είναι το αγαπημένο ζεστό ρόφημα που απολαμβάνουν στη Βόρεια Ελλάδα τις κρύες μέρες του χειμώνα. Φτιάξτε κι εσείς σαλέπι ζεστό με αυτήν την εύκολη συνταγή!

 

Σαλέπι ζεστό
Προετοιμασία
5 λεπτά
Εκτέλεση
20 λεπτά
Συν. Χρόνος
25 λεπτά
 
Το σαλέπι είναι το αγαπημένο ζεστό ρόφημα που απολαμβάνουν στη Βόρεια Ελλάδα τις κρύες μέρες του χειμώνα. Φτιάξτε κι εσείς σαλέπι ζεστό με αυτήν την εύκολη συνταγή!
Κατηγορία: Ροφήματα & Ποτά
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξι κλειδί: Σαλέπι
Μερίδες: 1
Θερμίδες: 30 θερμίδες
Υλικά
  • 1 1/2 φλιτζ. γάλα πλήρες
  • 3 γαρύφαλλα
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. σαλέπι
Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τα γαρίφαλα, τα ξυλάκια κανέλας, το τζίντζερ και τη ζάχαρη. Όταν πάρουν βράση, κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά. 

  2. Με την κουτάλα ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα υγρού σε μπολ. Προσθέτουμε το σαλέπι και ανακατεύουμε καλά, σχηματίζοντας ένα είδος πάστας. Ανακατεύουμε προσέχοντας να μη σβολιάσει το μείγμα μας.

  3. Κατόπιν ρίχνουμε την πάστα πίσω στο κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να ετοιμαστεί ένα παχύρρευστο αρωματικό ρόφημα. 

  4. Απολαμβάνουμε το σαλέπι ζεστό, αφαιρώντας τα ξυλάκια κανέλας και τα μπαχαρικά. Προαιρετικά, μπορούμε να γαρνίρουμε με λίγη τριμμένη κανέλα.
    Σημειώσεις

    Όσο πιο πολύ σαλέπι προσθέσετε, τόσο πιο χυλωμένο θα γίνει το ρόφημα. Αντίστοιχα, όσο λιγότερο σαλέπι χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο αραιό.

    Ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε το ρόφημα σαλέπι προσθέστε αντίστοιχα τόση ποσότητα ζάχαρης.

    Πειραματίστε με τα μπαχαρικά και δημιουργήστε το πιο αρωματικό σπιτικό σαλέπι.

    Δείτε ακόμα: συνταγή για χειμωνιάτικη καροτόσουπα

    Advertisement
    Δεν υπάρχουν σχόλια.

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.