ΑρχικήΆρθραΚουρκούτι για μπακαλιάρο: μάθε τα μυστικά

Κουρκούτι για μπακαλιάρο: μάθε τα μυστικά

Τα τηγανητά με κουρκούτι αποτελούν ένα γευστικότατο μεζεδάκι και συνοδεύονται εξαιρετικά με το κρασάκι μας, την μπίρα, το ούζο και το τσιπουράκι μας. Το τηγάνισμα με κουρκούτι έχει την τέχνη του και το Μαμα Πειναω σας αποκαλύπτει πώς θα πετύχετε τον τέλειο τηγανητό μπακαλιάρο με τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.

Δείτε ακόμα: πώς ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο

Τι είναι το κουρκούτι

Το κουρκούτι είναι ένας χυλός από αλεύρι, νερό, αλάτι όπου μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά όπως μαγιά, μπίρα, αυγό και μυρωδικά. Δίνει ξεχωριστή γεύση, χρυσαφένια και τραγανή κρούστα σε λαχανικά όπως κολοκύθια, μελιτζάνες, θαλασσινά όπως σουπιές, καλαμαράκια και στα ψάρια, όπως στον μπακαλιάρο.

Δείτε ακόμα: η ωραιότερη συνταγή για μπακαλιάρο με σκορδαλιά σε 10 λεπτά τώρα και σε βίντεο!

Μυστικά για τέλειο τηγάνισμα με κουρκούτι

  • Πρέπει να έχουμε στεγνώσει πολύ καλά τον μπακαλιάρο ή τα λαχανικά πριν τα περάσουμε από το κουρκούτι.
  • Για να κολλήσει το κουρκούτι καλύτερα, αλευρώνουμε πρώτα τον μπακαλιάρο.
  • Για επιτυχημένο τηγάνισμα το κουρκούτι πρέπει να είναι κρύο. Αφήνουμε, λοιπόν, τον χυλό στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Στη μόνη περίπτωση που χρησιμοποιούμε το κουρκούτι αμέσως είναι αν έχουμε προσθέσει σε αυτό κρύα μπίρα.

“Κουρκούτι για μπακαλιάρο: μάθε τα μυστικά”

  • Το σωστό κουρκούτι πρέπει να είναι ένας χυλός σχετικά σφιχτός που δεν θα ρέει από το κουτάλι που χρησιμοποιήσαμε για την ανάμειξη των υλικών, αλλά θα πέφτει απαλά.
  • Αν το κουρκούτι είναι αραιό, προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αντιθέτως, αν το κουρκούτι είναι πηχτό, προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Για πιο εύγεστο αποτέλεσμα, μπορούμε να προσθέσουμε στο κουρκούτι διάφορα μπαχαρικά όπως πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, πιπέρι καγιέν, κάρι ή κύμινο, αλλά και ψιλοκομμένα μυρωδικά όπως άνηθο, μαϊντανό, κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη, δυόσμο και μέντα.
  • Για το τηγάνισμα, χρησιμοποιούμε σπορέλαιο για ένα πιο ελαφρύ και τραγανό αποτέλεσμα. Πριν αρχίσουμε το τηγάνισμα, θα πρέπει να έχουμε βάλει το λάδι μας σε ένα βαθύ τηγάνι και να το αφήσουμε να κάψει καλά. Αν τηγανίζουμε θαλασσινά (π.χ. καλαμαράκια) ή λαχανικά (π.χ. κολοκυθάκια) τα λαχανικά, τα ψάρια ή τα θαλασσινά λίγα λίγα στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τα με τρυπητή κουτάλα και από τις δυο πλευρές.
  • Πριν τα σερβίρουμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας που θα απορροφήσει το περιττό λάδι.

Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας (ναπολιτέν)

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η σάλτσα είναι ιδανική βάση για μακαρόνια, πίτσα, κεφτέδες και άλλες συνταγές. Η πιο εύκολη μακαρονάδα ναπολιτέν με κόκκινη σάλτσα!

Φράουλες με κρέμα τσιζκέικ

Συνταγή για φράουλες γεμιστές με κρέμα τσιζκέικ!

Vegan latte με κουρκουμά

Vegan ρόφημα με κουρκουμά και μπαχαρικά! Aπογείωσε το πρωινό σου χαρίζοντας στον οργανισμό ευεξία και θρεπτικά συστατικά!

Περισσότερα άρθρα

Συνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Ιδέες για να απογειώσετε τη σκορδαλιά στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!

Τι να προσέχουμε όταν τρώμε έξω το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις στους καταναλωτές για την επιλογή ασφαλών τροφών στα εστιατόρια το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

8 μυστικά μαγειρικής των μοναχών στο Άγιο Όρος

Μάθετε τα μυστικά μαγειρικής από τους μοναχούς στο Άγιο Όρος, για πιάτα με βαθιά νοστιμιά που ωφελούν την υγεία αλλά και το πνεύμα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το καλυτερο κουρκουτι! Εχω εστιατοριο και το εκανα και πραγματικα ολοι ξετρελαθηκαν! Μπραβο ρε Τασο μας βοηθας πολυ καθε μερα ευχαριστουμε

  2. Φοβερό!!!! Μπράβο Τάσο είσαι υπέροχος σεφ. Κάνεις πολύ καλή δουλεία. Ξεκίνησα το μαγείρεμα και εχω να πω πως είναι τέλειο και του χρονου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ