Από τη Λίζα Μάτσα,
Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες όταν θέλεις να φτιάξεις τούρτα ή κέικ σε στρώσεις είναι το ισομοίρασμα της ζύμης στα τηγάνια που θα ψηθούν τα κέικ. Αν είσαι από αυτούς που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του και θες οι στρώσεις του κέικ σου να είναι απόλυτα ίσες, τότε σου έχουμε δύο προτεινόμενες λύσεις!
1η εναλλακτική: Ζύγισε το συνολικό βάρος της ζύμης που έχεις να μοιράσεις και σημείωσε το στο βιβλίο των συνταγών σου ώστε την επόμενη φορά που θα θελήσεις να φτιάξεις το ίδιο μείγμα να μη χρειαστεί να ζυγίσεις ξανά. Διαίρεσε το συνολικό βάρος με τον αριθμό των φορμών που θα χρησιμοποιήσεις. Βάλε το πρώτο τηγάνι στη ζυγαριά και ρίξε την πρώτη δόση μείγματος στην πρώτη φόρμα. Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο με τις υπόλοιπες φόρμες.
2η εναλλακτική: Ρίξε το μείγμα στα τηγάνια με το μάτι. Έλεγξε τη στάθμη της ζύμη σε κάθε τηγάνι βάζοντας μια οδοντογλυφίδα και συγκρίνοντας τα βάθη. Αν τηγάνια είναι γεμισμένα άνισα, διόρθωσε προσεκτικά με ένα κουτάλι.