ΑρχικήΆρθρα6 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μακαρονάδα

6 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μακαρονάδα

Από τη Λίζα Μάτσα,

Τα μακαρόνια είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Τι πάει όμως στραβά και η μακαρονάδα μας καταλήγει λασπωμένη και κολλώδης στο πιάτο μας; Εντόπισε και διόρθωσε πιθανά λάθη όταν μαγειρεύεις μακαρονάδα γιατί η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Χρησιμοποιείς πολύ μικρή κατσαρόλα, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του νερού να μειώνεται σημαντικά κατά την προσθήκη των ζυμαρικών. Χρησιμοποίησε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με 5-6 λίτρα νερό.

Δείτε ακόμη τη συνταγή για μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας σε βίντεο:

Δεν αλατίζεις το νερό που βράζεις τα μακαρόνια. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό καθώς το αλάτι διατηρεί το σχήμα των μακαρονιών και τα εμποδίζει να κολλήσουν. Συμβουλή: Σε 5 λίτρα νερό προσθέτεις 1- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, αφού πάρει βράση το νερό.

Προσθέτεις τα ζυμαρικά στο νερό πολύ γρήγορα. Παραδέξου το! Όταν πεινάς, τα μάτια σου κάνουν το νερό να κοχλάζει πιο γρήγορα. Περίμενε το νερό να έρθει σε σημείο βρασμού πριν ρίξεις τα μακαρόνια στη κατσαρόλα αν δεν θες να κολλήσουν μεταξύ τους.

Δείτε ακόμη τη συνταγή για μακαρονάδα με πέστο από πιπεριά Φλωρίνης σε βίντεο!

 

Δεν ανακατεύεις τα μακαρόνια. Συνήθως παραλείπεις αυτό το βήμα και τα μακαρόνια καταλήγουν να κολλάνε. Το ανακάτεμα κατά το μαγείρεμα των ζυμαρικών είναι ζωτικής σημασίας!

“Ξεπλένεις” τα μακαρόνια μετά το μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να χάνεται το άμυλο που βοηθά τη σάλτσα να προσκολλάται στα ζυμαρικά. Ένα στράγγιγμα είναι αρκετό ώστε να απομακρυνθεί το περιττό νερό.

Δεν τηρείς τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος από τον κατασκευαστή. Ακόμα και ένα λεπτό παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να κάνει τη διαφορά και να απογειώσει ή να καταστρέψει τη μακαρονάδα σου.

Βρείτε συνταγές για τέλειες μακαρονάδες και ζυμαρικά εδώ.

Μη χάσετε

Γεμιστές ψητές πατάτες

Γευστικές και πεντανόστιμες γεμιστές ψητές πατάτες με φέτα από τον Τάσο Αντωνίου.

Κοκκινιστό μοσχάρι μελωμένο

Μοσχάρι κοκκινιστό κατσαρόλας από τον Τάσο Αντωνίου. Η καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό που κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα.

Σοκολατένια ντόνατς

Λαχταριστά ντόνατς σοκολάτας. Φτιάξτε αυτή την εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή για ντόνατς σοκολάτας σήμερα!

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Δείτε ακόμα

Εκτυπώστε συνταγές από το κινητό σας με την Epson!

Με τον νέο εκτυπωτή Epson Eco Tank L3250, μπορείτε να εκτυπώσετε εύκολα, γρήγορα και άμεσα από το κινητό σας, χωρίς τη χρήση υπολογιστή.

13 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις κέικ

Γιατί δεν φούσκωσε το κέικ; Γιατί δεν ψήθηκε καλά; Όλες οι απαντήσεις εδώ!

Φρούτα και λαχανικά του μήνα: Φεβρουάριος

Τι τρώμε τον Φεβρουάριο; Βάζουμε στο καλάθι μας και μαγειρεύουμε νοστιμότατες συνταγές με εποχιακά λαχανικά και φρούτα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ