ΑρχικήΆρθρα6 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μακαρονάδα

6 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις μακαρονάδα

Από τη Λίζα Μάτσα,

Τα μακαρόνια είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Τι πάει όμως στραβά και η μακαρονάδα μας καταλήγει λασπωμένη και κολλώδης στο πιάτο μας; Εντόπισε και διόρθωσε πιθανά λάθη όταν μαγειρεύεις μακαρονάδα γιατί η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Χρησιμοποιείς πολύ μικρή κατσαρόλα, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του νερού να μειώνεται σημαντικά κατά την προσθήκη των ζυμαρικών. Χρησιμοποίησε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με 5-6 λίτρα νερό.

Δείτε ακόμη τη συνταγή για μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας σε βίντεο:

Δεν αλατίζεις το νερό που βράζεις τα μακαρόνια. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό καθώς το αλάτι διατηρεί το σχήμα των μακαρονιών και τα εμποδίζει να κολλήσουν. Συμβουλή: Σε 5 λίτρα νερό προσθέτεις 1- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, αφού πάρει βράση το νερό.

Προσθέτεις τα ζυμαρικά στο νερό πολύ γρήγορα. Παραδέξου το! Όταν πεινάς, τα μάτια σου κάνουν το νερό να κοχλάζει πιο γρήγορα. Περίμενε το νερό να έρθει σε σημείο βρασμού πριν ρίξεις τα μακαρόνια στη κατσαρόλα αν δεν θες να κολλήσουν μεταξύ τους.

Δείτε ακόμη τη συνταγή για μακαρονάδα με πέστο από πιπεριά Φλωρίνης σε βίντεο!

 

Δεν ανακατεύεις τα μακαρόνια. Συνήθως παραλείπεις αυτό το βήμα και τα μακαρόνια καταλήγουν να κολλάνε. Το ανακάτεμα κατά το μαγείρεμα των ζυμαρικών είναι ζωτικής σημασίας!

“Ξεπλένεις” τα μακαρόνια μετά το μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να χάνεται το άμυλο που βοηθά τη σάλτσα να προσκολλάται στα ζυμαρικά. Ένα στράγγιγμα είναι αρκετό ώστε να απομακρυνθεί το περιττό νερό.

Δεν τηρείς τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος από τον κατασκευαστή. Ακόμα και ένα λεπτό παραπάνω ή λιγότερο μπορεί να κάνει τη διαφορά και να απογειώσει ή να καταστρέψει τη μακαρονάδα σου.

Βρείτε συνταγές για τέλειες μακαρονάδες και ζυμαρικά εδώ.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τούρτα με τριπλή σοκολάτα

Συνταγή για υπέροχη τούρτα με τριπλή σοκολάτα!

Λαζάνια με γαρίδες και εστραγκόν

Μια εύκολη και υπέροχη μακαρονάδα με γαρίδες και εκπληκτικά αρώματα χάρη στο ούζο και το εστραγκόν!

Σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο

Απολαυστικό σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου. Μακαρόνια φούρνου με αρωματική σάλτσα ντομάτας και λαχταριστό λιωμένο τυρί που πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις!

Περισσότερα άρθρα

6 τρόποι να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει

Δείτε συμβουλές και ιδέες να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει με τον πιο νόστιμο τρόπο!

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά: Σεπτέμβριος

Μάθετε ποια είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά για τον μήνα Σεπτέμβριο!

Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν μαγειρεύετε πατάτες

Για να σας βοηθήσουμε να πετύχετε τις τέλειες πατάτες κάθε φορά, δείτε τα πέντε κύρια λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ