Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Και σε ποιον δεν αρέσουν τα πατατάκια; Αλατισμένα, με ρίγανη, με πάπρικα και γενικά σε όποια γεύση κι αν διατίθενται τα πατατάκια, αποτελούν το κατεξοχήν σνακ που απολαμβάνουμε τόσο στις εξόδους μας όσο και τις βραδιές που επιλέγουμε να μείνουμε στη θαλπωρή του σπιτιού μας. Και επειδή το σπιτικό είναι το καλύτερο, σας έχουμε μικρά μυστικά για να φτιαξετε τα δικά σας πατατάκια με τον εύκολο κι υγιεινό τρόπο. Βρείτε τη συνταγή για τέλεια σπιτικά πατατάκια εδώ.
1. Για τραγανά πατατάκια, πρέπει να κόψετε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες και μάλιστα του ίδιου πάχους, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Για πολύ λεπτές ροδέλες και για να εξοικονομήσετε χρόνο, προτιμήστε να τις κόψετε με μαντολίνο ή με τον ανάλογο δίσκο στο μίξερ.
2. Για το ψήσιμο στον φούρνο, τοποθετήστε τις ροδέλες σε ταψί, ραντίστε τις με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε τις με λίγο αλάτι. Μπορείτε, επίσης, να στρώσετε στη σχάρα του φούρνου λαδόκολλα και να τις τοποθετήσετε πάνω.
3. Το ψήσιμο στον φούρνο θέλει υψηλή θερμοκρασία. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 230οC, πάντα σε προθερμασμένο φούρνο, ενώ ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 10 λεπτά για κάθε πλευρά.