fbpx

Τα πιο εύκολα μπισκότα

Ποιος δεν έχει αδυναμία στα μπισκότα; Με ζουμερό εσωτερικό και τραγανή κρούστα, τα μπισκότα του Τάσου Αντωνίου είναι το ιδανικό γλυκό για κέρασμα, συνοδευτικό για τον καφέ ή ακόμη και πρωινό.

Δώστε προσοχή στον χρόνο ψησίματος ώστε να πετύχετε και εσείς την τέλεια μαλακή υφή με την τραγανή κρούστα!

Δοκιμάστε τη συνταγή μας για αφράτο και πολύ εύκολο κέικ

Τα πιο εύκολα μπισκότα
Print Recipe
5 from 2 votes

Τα πιο εύκολα μπισκότα

Η πιο εύκολη συνταγή για απολαυστικά μπισκότα με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου!
Prep Time10 λεπτά
Cook Time12 λεπτά
Total Time22 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Τα πιο εύκολα μπισκότα
Servings: 18
Calories: 250θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 160 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 120 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. βανίλια
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Instructions

  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε ζάχαρη και καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
  • Προσθέτουμε ένα φρέσκο αυγό και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε το μείγμα.
  • Προσθέτουμε αλεύρι και μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά αλλά χωρίς να ταλαιπωρήσουμε πολύ τη ζύμη, χρησιμοποιώντας μια μαρίζ ή μια ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε την κουβερτούρα στη ζύμη μπισκότων μας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, να απλωθεί καλά η σοκολάτα.
  • Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και με τα χέρια το πλάθουμε σε στρογγυλό ζυμαράκι πάχους περίπου 2 εκ.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και ακουμπάμε το ζυμαράκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  • Φροντίστε να αφήσετε αρκετό χώρο στη λαμαρίνα για να φουσκώσουν τα μπισκότα και να μην κολλήσουν στο ψήσιμο. Αν χρειάζεται, ψήστε τα μπισκότα σε 2 ή 3 δόσεις.
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά και τα βγάζουμε από τον φούρνο.
  • Αφού κρυώσουν για λίγα λεπτά, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα μεταφέρουμε στη σχάρα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν πριν τα σερβίρουμε.

Video

Notes

Αυτή η ζύμη δίνει μαλακά μπισκότα στο εσωτερικό με τραγανή κρούστα. Μην τα ψήσετε υπερβολικά γιατί όταν κρυώσουν θα σκληρύνουν και θα χάσουν την υπέροχη υφή τους!

Η καλύτερη συνταγή για πεντανόστιμα μπισκότα εδώ

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube για πολλές και νόστιμες συνταγές; Περισσότερες πληροφορίες εδώ

2 Σχόλια
  1. Τάσο τα μπισκοτα αυτα τα αγαπω απο την Αμερικη οπου και εφαγα πραγματικα cookies πρωτη φορα. Η συνταγη σου ειναι πραγματικα τελεια. Θελει προσοχη μονο ο φουρνος γιατι την εκανα στον δικο μου και ηθελε 12 λεπτα οπως λες αλλα στις αδερφης μου που ειναι πιο δυνατος ηθελε για τα ιδια μπισκοτα 11 λεπτα. Ευχαριστουμε πολυ για την υπεροχη συνταγη και περιμενουμε και αλλες. Καλη χρονια με πολυ αγαπη και ομορφες συνταγες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.