Φρέσκος τόνος με κρούστα

Print

Φρέσκος τόνος με κρούστα

Φρέσκος τόνος με κρούστα! Πεντανόστιμη συνταγή.
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Ελληνική
Keyword Φρέσκος τόνος με κρούστα
Prep Time 5 λεπτά
Cook Time 6 λεπτά
Total Time 11 λεπτά
Servings 4
Calories 180θερμίδες

Ingredients

  • 4 φιλέτα τόνου περίπου 3,5-4 εκατοστά πάχος
  • 2. κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 κ.σ. χοντροτριμμένα πιπέρια ανάμεικτα
  • 1 κ.σ. ανθό αλατιού
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Instructions

  • Αφήνουμε τον τόνο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15΄ (όχι κατευθείαν από το ψυγείο στη φωτιά). Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το BBQ. Σε μπολ βάζουμε το δεντρολίβανο, τα πιπέρια, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά. 
    Βάζουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα ρηχό πιάτο. Πρώτα λαδώνουμε το φιλέτο τόνου στο πιάτο με το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Έπειτα τα πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με τα στερεά υλικά. Πατάμε ελαφρά να κολλήσει η κρούστα.
    Βάζουμε τα φιλέτα τόνου στη σχάρα και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3΄ από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο. Τα βάζουμε σε πιατέλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με αρκετό παρθένο ελαιόλαδο.
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή