Φρέσκος τόνος με κρούστα

Εκτύπωση

Φρέσκος τόνος με κρούστα

Φρέσκος τόνος με κρούστα! Πεντανόστιμη συνταγή.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Φρέσκος τόνος με κρούστα
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 6 λεπτά
Συνολικός χρόνος 11 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 180θερμίδες

Υλικά

  • 4 φιλέτα τόνου περίπου 3,5-4 εκατοστά πάχος
  • 2. κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 κ.σ. χοντροτριμμένα πιπέρια ανάμεικτα
  • 1 κ.σ. ανθό αλατιού
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε τον τόνο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15΄ (όχι κατευθείαν από το ψυγείο στη φωτιά). Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το BBQ. Σε μπολ βάζουμε το δεντρολίβανο, τα πιπέρια, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά. 
    Βάζουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα ρηχό πιάτο. Πρώτα λαδώνουμε το φιλέτο τόνου στο πιάτο με το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Έπειτα τα πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με τα στερεά υλικά. Πατάμε ελαφρά να κολλήσει η κρούστα.
    Βάζουμε τα φιλέτα τόνου στη σχάρα και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3΄ από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο. Τα βάζουμε σε πιατέλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με αρκετό παρθένο ελαιόλαδο.
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή