Φρέσκος τόνος με κρούστα

Εκτύπωση
5 from 1 vote

Φρέσκος τόνος με κρούστα

Φρέσκος τόνος με κρούστα! Πεντανόστιμη συνταγή.
Προετοιμασία5 λεπτά
Μαγείρεμα6 λεπτά
Σύνολο11 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Φρέσκος τόνος με κρούστα
Servings: 4
Θερμίδες: 180 θερμίδες

Υλικά

  • 4 φιλέτα τόνου περίπου 3,5-4 εκατοστά πάχος
  • 2. κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 κ.σ. χοντροτριμμένα πιπέρια ανάμεικτα
  • 1 κ.σ. ανθό αλατιού
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε τον τόνο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15΄ (όχι κατευθείαν από το ψυγείο στη φωτιά). Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το BBQ. Σε μπολ βάζουμε το δεντρολίβανο, τα πιπέρια, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά. 
    Βάζουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα ρηχό πιάτο. Πρώτα λαδώνουμε το φιλέτο τόνου στο πιάτο με το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Έπειτα τα πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με τα στερεά υλικά. Πατάμε ελαφρά να κολλήσει η κρούστα.
    Βάζουμε τα φιλέτα τόνου στη σχάρα και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3΄ από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο. Τα βάζουμε σε πιατέλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με αρκετό παρθένο ελαιόλαδο.
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.